HK Hovedstaden

Ordnede forhold for tolke på vej i København

Del
Københavns Kommune har nu taget grundigt fat på at løse de utallige problemer med tolkning, som kommunen gennem en årrække har stået i. Beslutningen vækker anerkendelse i HK Service Hovedstaden.

Borgerrepræsentationen vedtog på sit møde 2. februar, at Københavns Kommune i sit kommende udbud på tolkeområdet anvender en tilrettet arbejdsklausul og indfører et krav til leverandører om minimumsbetalingssatser for tolke.

Ud over en løn tolkene kan leve af, forpligter kommunen også leverandøren til, at tolken skal have løn i transporttiden.

Beslutningen glæder i HK Service Hovedstaden, som gennem flere år har forsøgt at skabe ordnede forhold for de mange tolke, som er medlemmer i fagforeningen.

- Det er et vigtigt signal, landets største kommune sender med sin beslutning. Det er helt afgørende, at tolkene får ordentligt løn for arbejdet. Og det er vigtigt, at vi nu får sat streg under, at køretid er lønnet arbejdstid, fastslår formand for HK Service Hovedstaden René Knudsen.

Beslutningen i Borgerrepræsentationen understreger nu, hvor haltende den offentlige tolkeservice hidtil har været. Det fremgår nemlig af beslutningen, at ”de tolkeydelser, som Københavns Kommune (KK) modtager, ofte er svingende i forhold til stabilitet og kvalitet. Det gælder både i relation til tolkenes sproglige kompetencer, men også i forhold til de tolkeetiske principper, som er nødvendige at kende, når man udfører tolkeopgaver for det offentlige.”

- HK Service Hovedstaden har stædigt fastholdt kravet om at etablere en kvalitetssikring af tolkes arbejde og også understreget vores ønske om en national tolkeuddannelse. Vi glæder os selvfølgelig derfor over, at vi og Københavns Kommune nu med den nylige beslutning i Borgerrepræsentationen trækker på samme hammel i tolkebranchen, siger René Knudsen.

Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune peger samtidigt på, at ”det er en generel udfordring på tolkeområdet, at der ikke findes en landsdækkende overenskomst indgået mellem de mest repræsentative arbejdsmarkedsparter, der fastlægger et fair niveau for løn- og arbejdsvilkår.”

De nye regler i Københavns Kommune gælder fra og med det tolkeudbud, som netop er sat i gang med Borgerrepræsentationens beslutning 2. februar.

Nøgleord

Kontakter

Information om HK Hovedstaden

HK Hovedstaden
HK HovedstadenFølg pressemeddelelser fra HK Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra HK Hovedstaden

Djøf & HK retter skarp kritik mod Helsingør Kommune efter yderst tvivlsom advokatundersøgelse21.11.2022 10:00:23 CET | Pressemeddelelse

Advokatundersøgelsen af Helsingørs borgmesters adfærd op til sygemeldingen af tre betroede og højt respekterede ledende medarbejdere i kommunens whistleblowerenhed er under al kritik, mener Djøf og HK. Advokatundersøgelsen er ikke gennemført som en uvildig undersøgelse, og der er ikke sagligt belæg for de konklusioner, kommunen og borgmesteren har offentliggjort

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye