Turbine Forlaget A/S

Hjerneforsker skriver fantasy om kræftsyg dreng

Del

Anders Christian Meidahl, læge og hjerneforsker, debuterede som fantasyforfatter i efteråret 2019 med ”Ildens sværd” i fantasyserien ”Livets træ” til børn. Nu afsluttes fortællingen med ”Isens stav.”

Den kræftsyge dreng Tristan kæmper stadig en hård kamp mod både sygdom og onde kræfter, der vil ødelægge Livets Træ i den verden, som Ørn og Høg har hentet ham til. I den nye verden er han Ildens søn, og det lykkes ham at få fat i ildens sværd. Derudover har han mødt Isens datter, Ada.

I bind to er der fortsat mange kampe, der skal kæmpes. Ildens søn og Isens datter må arbejde sammen for at stoppe dragen Nidhøg. Tiden er knap, de har endnu ikke fået fat i Isens Stav og svære kampe venter forude. Sammen må Tristan og Ada redde mennesker, kæmper, elvere og Livets Træ. Men kan de det?

Anders Christian Meidahl er læge og ph.d.-studerende i hjernevidenskab på Oxford University. I serien ”Livets Træ” får han kombineret sin faglige viden om hjernen med sin nysgerrighed efter at forstå og undersøge mere af, hvad der foregår i hjernen. At kombinere alvorlig sygdom hos børn med en fantasyfortælling, giver god mening for forfatteren og lægen: ”Hverken alvorlig sygdom eller eksistentielle spørgsmål er forbeholdt voksne mennesker. Børn tænker, børn gør sig forestillinger, og børn mærker. Men det glemmer vi voksne indimellem.
Sygdom kan ramme os i alle faser gennem livet. Og nogle rammer den bare alt, alt for tidligt. Det er vigtigt at kunne tale om sygdom. Også med børn og i børns eget sprog.”

I et fantasyunivers er alt muligt. Og derfor kan det også bruges til at sætte ord på det, der kan været svært at forklare. I bogens realplan kæmper Tristan mod kræft i hjernen. Men hjernetumorer er uforståelige for Tristan, og i den parallelle fantasy-verden slås han i stedet mod en mere håndgribelig ondskab. Og som ethvert barn ramt af kræft, må han udvise ubegribeligt mod og styrke,” forklarer Anders Christian Meidahl, der med sine bøger også rejser spørgsmålet om, hvad der er virkeligt:

For som professor Clark siger til sin patient Tristan: ’Alt, hvad vi oplever og sanser, er et resultat af aktiviteten i vores hjerne. Så hvordan kan nogen oprigtigt afgøre, om det, andre sanser, er rigtigt eller forkert?’”

Illustrator Rasmus Jensen har tegnet de flotte illustrationer, der giver ekstra liv til historien om drengen Tristan og Livets Træ.

Fakta om bogen:
Titel: Isens stav
Forfatter: Anders Christian Meidahl
Illustrator: Rasmus Jensen
Forlag: TURBINE
ISBN: 9788740661279
Sidetal: 98
Vejl. pris: 259,95 kr.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Turbine Forlaget A/S

Turbine Forlaget A/S
Turbine Forlaget A/S
Balticagade 10 B, 2. sal
8000 Aarhus C

86 12 79 16https://turbine.dk/

Forlaget Turbine blev grundlagt i 2004.

Vores profil er bred, og grundtanken er, at vi ikke lader os begrænse af hverken genre, stil eller format – vores fokus er kvaliteten i den enkelte udgivelse.

Følg pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Coronakrisen kan presse seniorer til ufrivillig pension14.5.2020 08:00:00 CESTPressemeddelelse

Ole Münster har taget hul på livet som pensionist efter et langt arbejdsliv. Den overgang har krævet en del tilvænning, og derfor har han nu skrevet bogen: ”Gør dig klar til et godt seniorliv!” En bog, der skal hjælpe andre, der snart kan se frem til at forlade arbejdsmarkedet. For uanset om man glæder sig til at vinke farvel til arbejdsmarkedet eller tvinges til at forlade det på grund af alderen, så vil skiftet være en stor omvæltning.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum