Kirkens Korshær

Hjemløsetal kalder på politisk handling

Del

Den nye hjemløsetælling viser et beskedent fald i det samlede antal af hjemløse i Danmark. Mængden af midaldrende og ældre hjemløse samt hjemløse i yderområderne stiger. Det kalder på politisk handling, mener Kirkens Korshær.

- Vi glæder os over, at antallet af unge hjemløse er faldet. Det siger mig, at vores og andres indsats for at gøre op med ungdomshjemløshed nytter, lyder det fra chef for Kirkens Korshær, Helle Christiansen.

Det er især i storbyerne, at det er lykkedes at bøje kurverne nedad for hjemløshed i Danmark. I Odense er man lykkedes med næsten en halvering siden 2009.

- Når det lykkes i Odense, er det fordi de har betalelige boliger og en klar strategi, der bygger på Housing First-tilgangen hånd i hånd med individuel støtte. En fast base og støtte til at blive i den er stærke værktøjer i kampen mod hjemløshed, siger hun og tilføjer, at hjemløshed er en katastrofe for den enkelte og for så rigt et samfund som det danske.

Kig til vores nabolande

Kirkens Korshærs herberger, natcaféer og varmestuer har også denne gang bidraget til optællingen. Og selvom det overordnede billede er godt, så er udfordringen stadig massiv. Hjemløsetællingen viser, at der er kommet flere hjemløse midaldrende og ældre mennesker samt flere hjemløse på landet.

- Tallene bekræfter det billede vi har fra vores sociale arbejde. Vi er nødt til at sætte ambitiøse, politiske målsætninger. Vi behøver bare kigge på vores naboer, for i de øvrige nordiske lande er de lykkedes med at knække kurverne. Lad os følge Finlands eksempel og sætte os for at halvere hjemløshed i 2023, lyder opfordringen fra chefen for Kirkens Korshær.

I både Finland og Norge er indsatsen mod hjemløshed bredt forankret på tværs i såvel kommuner, regioner og stat som civilsamfund.

- Både unge og ældre er særligt udsatte og derfor har de brug for nogle særlige tilbud. De har brug for blivende baser. Jeg kunne godt forestille mig, at vi i tilknytning til vores eksisterende tilbud kunne indrette særlige pladser til fx ældre hjemløse. De har brug for permanent støtte og pleje efter et hårdt liv på gaden: De kan være vanskelige at rumme på de eksisterende plejehjem. Der kan vi i Kirkens Korshær bidrage med vores ekspertise, slutter hun.

Nøgleord

Kontakter

Pressechef Jeanette Ellen Bauer, tlf. 52 88 18 00, j.bauer@kirkenskorshaer.dk

Information om Kirkens Korshær

Kirkens Korshær
Kirkens Korshær
Nikolaj Plads 15
1067 København K

33121600http://www.kirkenskorshaer.dk

Kirkens Korshær har 450 ansatte og 9000 frivillige, som blandt andet driver varmestuer, herberger og genbrugsbutikker med glæde. Vores arbejde er baseret på det kristne menneskesyn og støttes af stat og kommuner, men finansieres grundlæggende af private midler, doneret af mennesker, som tror på den store værdi af de små, gode øjeblikke.

Følg pressemeddelelser fra Kirkens Korshær

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kirkens Korshær

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum