Hjælpepakke til nyuddannede skal forhindre en corona-generation af unge arbejdsløse
Akademikernes formand Lars Qvistgaard udtaler:
“Den nuværende situation slår fast, at arbejdsløshed er et samfundsproblem. De årgange der bliver færdige nu kommer, helt uforskyldt, til at stå i en meget svær situation, når de skal finde job. Derfor har vi også en fælles opgave i at sørge for, at der ikke opstår en corona-generation af unge arbejdsløse.”
Akademikerne har derfor kontaktet beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard, erhvervsminister Simon Kollerup og uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe, og opfordret dem til at indkalde til en treparts-forhandling, hvor Akademikerne, sammen med de øvrige arbejdsmarkedsparter og regeringen, udarbejder flere konkrete bud på, hvordan vi undgår at corona-krisen udvikler sig til en ungdomsarbejdsløshedskrise.
“Vi håber at regeringen vil sætte gang i arbejdet hurtigst muligt, så vi kan være på forkant med problemet. Vi har brug for en trepartsaftale, hvor os i fagbevægelsen, regeringen og erhvervslivet sammen kan kvalificere vores bud, og udarbejde nye forslag.” Det siger Lars Qvistgaard.
I Akademikernes nye udspil bliver der lagt vægt på at gøre det mere attraktivt for virksomhederne at tænke nyuddannede ind i genopretningsarbejdet. Udspillet består både af kendte krise-tiltag, der har været brugt under tidligere kriser, og helt nye forslag der tager udgangspunkt i de specifikke behov, der er opstået på baggrund af krisen. Lars Qvistgaard udtaler:
“Vi har kombineret klassiske krise-initiativer med helt nye forslag, der gør det mere attraktivt for virksomhederne at ansætte nyuddannede. På den måde tror vi på, at vi ikke alene kan modarbejde ledigheden, men også at de nyuddannede kan blive en vigtig og værdifuld del af genopretningen.”
For yderligere kommentarer kontakt Lars Qvistgaard på 2147 2686.
Akademikerne er talerør for 431.000 offentligt og privat ansatte og udgør den akademiske fagbevægelse
Kontakter
Jens AlkjærChefkonsulent
Presse, kommunikation
Information om Akademikerne
Om Akademikerne
Akademikerne er en partipolitisk uafhængig paraplyorganisation for 28 faglige organisationer, der organiserer akademisk uddannede i Danmark. Akademikerne repræsenterer pr. 1. januar 2022 ca. 465.000 medlemmer med en lang videregående uddannelse.
Akademikerne samarbejder med medlemsorganisationerne for at sikre et attraktivt akademisk arbejdsmarked. Akademikerne skal øge akademikernes indflydelse i samfundet.
Følg pressemeddelelser fra Akademikerne
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Akademikerne
Ny aftale om Kandidatreform: ”Kræver samarbejde og sammenhold”19.12.2024 16:41:53 CET | Pressemeddelelse
Regeringen har netop lavet en tillægsaftale med forligspartierne bag kandidatreformen. Akademikerne bakker op om justeringerne og vil arbejde for mere konstruktiv inddragelse.
Danske Bioanalytikere har besluttet at melde sig ind i Akademikerne26.11.2024 16:44:28 CET | Pressemeddelelse
Kongressen i Danske Bioanalytikere (dbio) har netop besluttet at træde ud af FH for at melde sig ind i Akademikerne. Derved kommer Akademikerne fremover til at repræsentere tæt på 30 medlemsorganisationer, som hoved og forhandlingsorganisation – og et fællesskab, som allerede er over en halv million medlemmer, der nu vokser yderligere.
Voldsom stigning i 1-årige kandidater: ”Kan aftalepartierne genkende deres aftale?”20.11.2024 10:41:50 CET | Pressemeddelelse
Der kommer langt flere 1-årige kandidatuddannelser i Danmark, end aftalepartierne bag kandidatreformen aftalte sidste år. Det står klart i den endelige afrapportering, som det såkaldte Kandidatudvalg, der skal føre aftalen ud i livet, i dag har offentliggjort.
Ny kvalitetsreform giver ambitiøst svar på de største udfordringer, men har også en høj pris8.10.2024 18:48:48 CEST | Pressemeddelelse
2,1 mia. kr. er ifølge regeringen den samlede uddannelsesprioritering i reformen af de professions- og erhvervsrettede videregående uddannelser. Blandt nøgleelementerne er flere timer, mindre hold, mere vejledning, bedre praktik og nye efteruddannelsesmuligheder.
Akademikerne om DØR-rapport: Produktiviteten bør stadig være i højsædet8.10.2024 12:01:00 CEST | Pressemeddelelse
De Økonomiske Råds rapport: ”Dansk Økonomi, efterår 2024” tegner et særdeles positivt billede af dansk økonomi. Samtidig viser rapporten, at der er store økonomiske fordele – både for den enkelte og for samfundet – ved at unge vælger gymnasiet.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum