Akademikerne

Hjælpepakke til nyuddannede skal forhindre en corona-generation af unge arbejdsløse

Del

Over de næste måneder kommer 81.000 nyuddannede til at skulle finde fodfæste på et arbejdsmarked i krise. Økonomiske kriser rammer unge hårdt, og alt peger på, at ungdomsarbejdsløsheden kommer til at stige markant den næste tid. Derfor råber Akademikerne (AC) nu vagt i gevær og lancerer en hjælpepakke til nyuddannede. Det skriver Politiken mandag d. 27/4.

Akademikernes formand Lars Qvistgaard udtaler:

“Den nuværende situation slår fast, at arbejdsløshed er et samfundsproblem. De årgange der bliver færdige nu kommer, helt uforskyldt, til at stå i en meget svær situation, når de skal finde job. Derfor har vi også en fælles opgave i at sørge for, at der ikke opstår en corona-generation af unge arbejdsløse.”

Akademikerne har derfor kontaktet beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard, erhvervsminister Simon Kollerup og uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe, og opfordret dem til at indkalde til en treparts-forhandling, hvor Akademikerne, sammen med de øvrige arbejdsmarkedsparter og regeringen, udarbejder flere konkrete bud på, hvordan vi undgår at corona-krisen udvikler sig til en ungdomsarbejdsløshedskrise.

“Vi håber at regeringen vil sætte gang i arbejdet hurtigst muligt, så vi kan være på forkant med problemet. Vi har brug for en trepartsaftale, hvor os i fagbevægelsen, regeringen og erhvervslivet sammen kan kvalificere vores bud, og udarbejde nye forslag.” Det siger Lars Qvistgaard.

I Akademikernes nye udspil bliver der lagt vægt på at gøre det mere attraktivt for virksomhederne at tænke nyuddannede ind i genopretningsarbejdet. Udspillet består både af kendte krise-tiltag, der har været brugt under tidligere kriser, og helt nye forslag der tager udgangspunkt i de specifikke behov, der er opstået på baggrund af krisen. Lars Qvistgaard udtaler: 

“Vi har kombineret klassiske krise-initiativer med helt nye forslag, der gør det mere attraktivt for virksomhederne at ansætte nyuddannede. På den måde tror vi på, at vi ikke alene kan modarbejde ledigheden, men også at de nyuddannede kan blive en vigtig og værdifuld del af genopretningen.”

For yderligere kommentarer kontakt Lars Qvistgaard på 2147 2686.

Akademikerne er talerør for 431.000 offentligt og privat ansatte og udgør den akademiske fagbevægelse

Kontakter

Information om Akademikerne

Akademikerne
Akademikerne
Nørre Voldgade 29
1358 København K

33 69 40 40http://www.ac.dk/

Om Akademikerne

Akademikerne er en partipolitisk uafhængig paraplyorganisation for 28 faglige organisationer, der organiserer akademisk uddannede i Danmark. Akademikerne repræsenterer pr. 1. januar 2020 ca. 431.000 medlemmer med en lang videregående uddannelse.

Akademikerne samarbejder med medlemsorganisationerne for at sikre et attraktivt akademisk arbejdsmarked. Akademikerne skal øge akademikernes indflydelse i samfundet.

Følg pressemeddelelser fra Akademikerne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Akademikerne

Giv afviste uddannelsessøgende studiepladser ved vinteroptaget27.7.2020 18:01:00 CESTPressemeddelelse

Antallet af afviste ansøgere til de videregående uddannelser er i år steget med 27 pct. Der er derfor brug for, at politikerne ser på at øge antallet af studiepladser til vinter. Der er ingen der har interesse i, at de 10.686 afviste unge skal ud og søge uaglærte jobs, på et arbejdsmarked der allerede er hårdt presset efter corona. Det mener Akademikerne, der repræsenterer 431.000 medlemmer fra de videregående uddannelser.

Stærk aftale om opkvalificering modvirker en tabt corona-generation af unge ledige17.6.2020 12:34:35 CESTPressemeddelelse

Det er en stærk opkvalificerings- og beskæftigelsesaftale, der her til morgen blev præsenteret af et stort flertal af partierne i Folketinget. Akademikerne mener, at uddannelse er den rigtige vej ud af krisen og glæder sig over, at der er fundet penge til trainee- og graduate programmer for nyuddannede, samt initiativer der styrker opkvalificering af iværksættere. Akademikerne støtter, at der skal ske opkvalificering af alle, og ser frem til partssamarbejdet, hvor der bl.a. er lagt op til en drøftelse af en uddannelseskonto. Opgaven er nu at udbygge de gode takter fra aftalen.

Sommerpakken mangler fokus på iværksætterne og de små virksomheder15.6.2020 13:09:47 CESTPressemeddelelse

Et flertal i Folketinget landede i nat en sommeraftale med rigtig mange positive elementer. Den mangler dog et fokus på at hjælpe især nye virksomheder og små- og mellemstore virksomheder gennem krisen. Det er nemlig her, mange af de nye jobs opstår. Sådan lyder meldingen fra hovedorganisationen Akademikerne, der repræsenterer over 430.000 medlemmer på det offentlige og private arbejdsmarked i Danmark.

Ambitiøs uddannelsesaftale kræver ambitiøs finansiering11.6.2020 12:37:43 CESTPressemeddelelse

Akademikerne har længe efterlyst politisk handling overfor de mange unge, der forventeligt vil søge ind på en uddannelse nu, hvor coronakrisen har sat en stopper for den store dannelsesrejse til udlandet, og hvor de typer job, som unge kan søge, er blevet kraftigt reduceret. Derfor er det også glædeligt, at der nu endelig er landet en aftale om flere uddannelsespladser, og at det med aftalens COVID-19-særtilskud anerkendes, at aktivitetsbevillingen kun dækker 70 pct. Desværre ser det ikke ud til, at den politiske ambition om 5.000 ekstra uddannelsespladser følges op med tilstrækkelig med midler. Det kan få fatale konsekvenser for den uddannelseskvalitet, institutionerne vil være i stand til at tilbyde de unge.

Inddrag alle parter i en klog fleksibel udfasning af hjælpepakkerne27.5.2020 12:20:46 CESTPressemeddelelse

Onsdag morgen fremlagde den økonomiske ekspertgruppe sine anbefalinger til udfasning af de økonomiske hjælpepakker. Hos Akademikerne er man glade for, at ekspertgruppen påpeger, at der stadig er brancher, der har særligt brug for hjælp, og låneordninger som sikrer virksomhedernes likviditet. Samtidig understreger Akademikerne vigtigheden af, at alle faggrupper bliver en del af arbejdet med at udarbejde en ny arbejdsfordelingsordning.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum