DI Hovedstaden

Hillerød Kommune rasler ned i DI’s måling af erhvervsvenligheden

Del

Hvert år måler DI kommunernes erhvervsvenlighed med den største kommunale rundspørge i Danmark. I år daler Hillerød Kommune fra en 65. plads ned på en placering som nummer 86 på ranglisten over de mest erhvervsvenlige kommuner. Det er kommunens hidtil laveste placering i målingen.

Erhvervsvenligheden i Hillerød Kommune har taget et alvorligt dyk, og virksomhederne savner især en tættere dialog med kommunens politikere og embedsfolk. Derudover bliver der uddelt dårlige karakterer til det kommunale vejnet og indsatsen for at tiltrække arbejdskraft.

- Virksomhederne i Hillerød prioriterer infrastruktur og transport som den vigtigste parameter i forhold til fremtidige vækstmuligheder. Gode transportforhold er helt afgørende dels af hensyn til at bringe varer og materialer fra A til B, men også for at kunne tiltrække kvalificerede medarbejdere fra et stort opland. Der er generelt gode forbindelser i den kollektive transport, men det kniber bl.a. stadig med det lokale vejnet, der skal koble sig til Hillerødsmotorvejen, forklarer Peter Lanng Nielsen, formand for DI Hovedstaden.

Mangel på kvalificerede medarbejdere er en udfordring for stort set alle brancher, og her spiller kommune og jobcenter en central rolle for at mobilisere alle ledige ressourcer.

- Desværre er der et stort fald i virksomhedernes tilfredshed med kommunens og jobcentrets indsats for at tiltrække kvalificerede medarbejdere til området. Det er en ærgerlig udvikling, for det var et område, hvor kommunen sidste år fik en høj score. Jeg håber, at kommune og jobcenter kommer virksomhederne til undsætning og sætter alle kræfter ind på at genoprette jobindsatsen, siger Peter Lanng Nielsen.

Blandt lyspunkterne i målingen er, at sagsbehandlingen for byggesager er blevet lidt hurtigere samt at Hillerød Kommune i stor udstrækning lader private leverandører byde på kommunale opgaver.

- En effektiv og smidig kommunal sagsbehandling har stor betydning for virksomhedernes daglige drift og vækstmuligheder. Derfor er det meget glædeligt, at der er sket et markant fald i sagsbehandlingstiden for byggesager, og jeg håber, at kommunen kan fastholde dette niveau. Det er ligeledes glædeligt, at Hillerød Kommune konkurrenceudsætter mange kommunale opgaver, hvilket også bidrager til øget effektivitet og vækst for virksomhederne, siger Jørgen Simonsen, formand for DI Byggeri Nordsjælland.

Endelig viser målingen, at virksomhederne i Hillerød savner en tættere dialog med kommunens politikere og embedsmænd, herunder også mere målrettet information til erhvervslivet. En god dialog skaber forståelse for hinandens udfordringer og bidrager til at finde fælles løsninger til gavn for alle.

FAKTA OM LOKAL ERHVERVSVENLIGHED 2022

  • DI’s undersøgelse, Lokal Erhvervsvenlighed 2022, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsvenlighed. Det er 13. år i træk, DI laver en undersøgelse af den lokale erhvervsvenlighed.
  • 7.915 virksomheder inden for DI’s brancher, blandt andet fremstilling, byggeri, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service, har svaret på undersøgelsen.
  • Undersøgelsen er sammensat af to typer af indikatorer: Et spørgeskema til virksomheder samt statistik. Typerne af indikatorer vægter 50/50 i kategorierne.
  • Resultaterne er opdelt i ti kategorier, der belyser forskellige centrale områder i de lokale erhvervsvilkår. Dette gør det muligt at se, hvordan kommunerne klarer sig på forskellige områder og ikke kun samlet set.
  • 93 ud af landets 98 kommuner er inkluderet i undersøgelsen. De fem mindre kommuner Samsø, Langeland, Ærø, Læsø og Fanø deltager ikke, da det ikke er muligt at indhente et tilstrækkeligt antal svar i disse kommuner.

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

For mere information

Ditte Rieland, presserådgiver, tlf. 2246 7822
Anders Hjorth Jensen, chefkonsulent i DI Hovedstaden, tlf. 2713 4989
Peter Lanng Nielsen, formand i DI Hovedstaden, tlf. 4046 4790
Jørgen Simonsen, formand i DI Byggeri Nordsjælland, tlf. 4050 2640

Information om DI Hovedstaden

DI Hovedstaden
DI HovedstadenFor yderligere information om DI Hovedstaden:

Chefkonsulent Anne Ginderskov Hansen 
Mail: angh@di.dk
Tlf. 3377 4841
Mobil: 4079 5870

Koordinator Mischa Thordahl-Jensen
Mail: mgb@di.dk
Tlf. 7216 0216

Følg pressemeddelelser fra DI Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Hovedstaden

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum