Danske Andelskassers Bank A/S

HHX-elever lærte om privatøkonomi

Del

Onsdag havde en 1. HHX-klasse på Varde Handelsgymnasium besøg af Sebastian Østergaard Bloch og Morten Skovgaard Madsen fra Andelskassen i Varde. På programmet var undervisning i privatøkonomi.

Som nystartet HHX-elev tager man hul på tre spændende år med masser af undervisning i, hvordan virksomheder og deres økonomi hænger sammen.

Men hvordan er det nu med ens egen økonomi? Hvordan får man den til at hænge sammen, efterhånden som man bliver til et ungt menneske og ofte får flere og flere udgifter?

Det fik en række førsteårs elever på Varde Handelsgymnasium mulighed for at blive klogere på, da der onsdag var privatøkonomi på skemaet.

Undervisningen stod Morten Skovgaard Madsen og Sebastian Østergaard Bloch fra Andelskassen i Varde for. Blandt emnerne var ”Når du flytter hjemmefra”, ”Kig dig godt for, når du låner penge” og ”Gode råd til budgetlægning og en sund økonomi”.

”I Andelskassen ser vi det som en vigtig opgave, at vi hjælper unge mennesker med at komme godt fra land rent økonomisk. Derfor kommer vi rigtig gerne ud på gymnasier og underviser i privatøkonomi, ligesom vi altid inviterer vores unge kunder til deres første rådgivningsmøde i Andelskassen, når de fylder 18 år,” siger Morten Skovgaard Madsen, som til daglig rådgiver privatkunder i Andelskassen i Varde.


”Det er utroligt vigtigt, at man får en god start på sit økonomiske voksenliv. Kommer man skævt i gang, kan uheldige beslutninger komme til at præge ens liv alt for meget, og som bankfolk ved vi desværre, at alt for mange unge ender i gældsfælden. Det gør de, fordi de aldrig har lært, hvordan man håndterer sin økonomi,” tilføjer Sebastian Østergaard Bloch, der ligeledes er kunderådgiver hos Andelskassen i Varde.

Godt 46.500 unge i alderen 18-30 år var registreret som dårlige betalere i RKI-registret i slutningen af 2018, og det er et fald på cirka 10 procent i løbet af de seneste tre år ifølge en undersøgelse foretaget af YouGov i juni 2019. Selv om situationen således er en smule forbedret, og antallet af RKI-registrerede for nogle aldersgrupper er faldet de seneste år, skal man ikke dykke ret langt ned i tallene for at se, at der stadig er et stort behov for alle gode tiltag, der kan styrke folks viden om privatøkonomi og dens faldgruber. Som fx undervisning i privatøkonomi for unge mennesker, inden de for alvor kaster sig ud i voksenlivet.

Kontakter

Yderligere oplysninger
For yderligere oplysninger kontakt venligst kommunikationschef Tine Martlev Pallesen på telefon 87 99 30 33 / 23 72 55 70 eller pr. mail tmp@dabank.dk.

Billeder

Information om Danske Andelskassers Bank A/S

Danske Andelskassers Bank A/S
Danske Andelskassers Bank A/S
Baneskellet 1, Hammershøj
8830 Tjele

https://www.andelskassen.dk

Følg pressemeddelelser fra Danske Andelskassers Bank A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danske Andelskassers Bank A/S

Louise Tiufkær Fedders ansat som kunderådgiver i Andelskassen i Sønderborg23.10.2019 16:43:14 CESTPressemeddelelse

Louise Tiufkær Fedders er pr. 1. september ansat som kunderådgiver i Andelskassen i Sønderborg. Louise Tiufkær Fedders har mange års erfaring med rådgivning af kunder og har tidligere blandt andet arbejdet i Sydbank som privatrådgiver og i Nordea som bankrådgiver. Privat bor Louise i Sønderborg sammen med Thomas og deres to børn på fire og seks år. Fritiden bruges på løb og dans, og herudover er Louise engageret i børnehavens forældreråd. I forbindelse med ansættelsen siger Louise Tiufkær Fedders: ”Jeg er rigtig glad for at være blevet en del af Andelskassen, hvor jeg oplever en god og stærk ånd, og hvor beslutningsvejene er korte. Jeg ser meget frem til at være med på Andelskassens spændende rejse og bidrage til den positive udvikling, som banken er inde i. Og så har det været en fornøjelse at overtage stafetten fra den tidligere rådgiver Jette Garly Jacobsen, som nu er gået på pension. Jeg glæder mig meget til at møde og rådgive både nye og gamle kunder.”

Brian Buchardt ansat som IT-konsulent i Danske Andelskassers Bank A/S14.10.2019 10:13:27 CESTPressemeddelelse

34-årige Brian Buchardt er ansat som ny IT-konsulent i Danske Andelskassers Banks IT-afdeling, der er placeret i bankens hovedkontor i Hammershøj. Her skal han være ansvarlig for robotprogrammering og have fokus på udvikling af bankens egne robotter. Brian Buchardt kommer fra en stilling som RPA-specialist hos Unifeeder A/S, og inden da arbejdede han som developer og senior developer hos Netcompany A/S. Han er uddannet ingeniør med speciale i informations- og kommunikationsteknologi – også kaldet software-ingeniør. Privat bor Brian i Randers sammen med Signe og deres datter på et år. I sin fritid ynder han at lege med forskellig teknik, og han er stifter af og drivkraft bag ”Nørder Uden Grænser”, som er en lille gruppe, der afholder to til tre LAN-party arrangementer om året med plads til 100 deltagere. I forbindelse med ansættelsen siger Brian Buchardt: ”I mine tidligere jobs har jeg opnået kompetencer inden for kundehåndtering, projektstyring, implementering af webapplikationer og im

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum