Henrik Reintoft Christensen er ny leder på Center for Samtidsreligion
Henrik Reintoft Christensen tiltræder som ny leder på Center for Samtidsreligion ved Aarhus Universitet. Han overtager posten efter Marie Vejrup Nielsen, der skal være ny viceinstitutleder ved Institut for Kultur og Samfund.

På Center for Samtidsreligion indsamler, analyserer og formidler de tilknyttede forskere viden om religion og religiøsitet i Danmark. Et af centrets centrale projekter er e-årbogen, Religion i Danmark, der udgives hvert år, og som giver det mest komplette overblik over religion i dagens Danmark. Næste gang, den udgives, bliver det med 44-årige lektor, Henrik Reintoft Christensen i spidsen. Han afløser Marie Vejrup Nielsen, der har stået i spidsen for centeret i syv år, og som nu skal være viceinstitutleder på Institut for Kultur og Samfund.
Henrik Reintoft Christensen er uddannet cand.mag. i Religionsvidenskab i 2006 ved Aarhus Universitet og blev i 2010 ph.d. på en afhandling om religionens rolle i de skandinaviske parlamenters og største avisers offentlige debatter. Efterfølgende har han været ansat ved universitetet først som adjunkt på Religionsvidenskab og fra 2016 som lektor i Religionsvidenskab.
- Jeg kender Center for Samtidsreligion særdeles godt og var faktisk med i den første store kortlægning af religion i Aarhus tilbage i min egen studietid. Det er 10 år siden den anden kortlægning, hvor jeg ikke deltog, men nu skal vi snart i gang med den tredje runde, og jeg ser frem til at være en del af projektet og til at undersøge, hvad der er sket af forandringer i de 20 år, fortæller Henrik Reintoft Christensen.
Inden da, bliver det første store projekt den årlige udgivelse af E-årbogen med facts om de godkendte danske trossamfunds medlemstal, antal bygninger, religiøse specialister med mere. Oplysninger, der anvendes i mange forskellige formidlingssammenhænge og både i dansk og international forskning. Et andet fokusområde på centeret de kommende år bliver de internationale og transnationale dynamikker, der spiller en stor rolle for mange religiøse grupper.
-Mange grupper har kontakter og netværk på tværs af landegrænser, som er vigtige for dem, men også for os, hvis vi vil forstå den måde, de fungerer på, lyder det fra Henrik Reintoft Christensen.
Om Center for Samtidsreligion
Center for Samtidsreligion blev etableret i 2009 som et samarbejde mellem religionsvidenskabelige og teologiske forskere ved Aarhus Universitet med lektor Jørn Borup som leder. Det har fra starten haft et bredt fokus på forskning i samtidens religiøse udtryksformer hos både enkelte religioner, på tværs af forskellige religioner og i forhold til religion både inden for og uden for institutionelle rammer.
Kontakter
Yderligere information
Lektor Henrik Reintoft Christensen
Institut for Kultur og Samfund – Afdeling for Religionsvidenskab
Mail: HC@cas.au.dk
Fastnet: +4587162492
Mobil: +4528261014
Billeder
Information om Aarhus Universitet: Arts
Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Arts
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Arts
TikTok har ramt et hul i markedet21.1.2021 09:02:08 CET | Pressemeddelelse
Det hurtigst voksende sociale medie i verden er en app ved navn TikTok. En app, der puster de amerikanske techgiganter i nakken. Hvor øvrige sociale medier som Facebook, Instagram og Snapchat er hjemmehørende i USA, har denne app hovedsæde i Beijing og har taget hele verden uden for Kina med storm, men er også selv kommet i politisk stormvejr. Andreas Lieberoth, adjunkt i pædagogisk psykologi ved DPU og forsker ved Interacting Minds Centre, giver her sit perspektiv på en af tidens mest downloadede apps.
Om magt på høje hæle og ligestilling med måde18.1.2021 13:26:09 CET | Pressemeddelelse
20. januar får USA deres første kvindelige vicepræsident. Det betyder også, at vi får USA’s første andenmand. Lektor Inger Hunnerup Dalsgaard tager temperaturen på ligestillingen i Det Hvide Hus og på førstedamernes forskellige favntag med rollen som præsidentens frue.
Inklusion: Giv eleverne indflydelse på undervisningen!18.1.2021 11:02:43 CET | Pressemeddelelse
Ved at inddrage eleverne og give særligt de elever, der er svære at nå, indflydelse på undervisningen, kan lærere støtte flere børn i at deltage i undervisningen. Sådan lyder det fra inklusionsforsker på DPU Lotte Hedegaard-Sørensen. Hun har stået i spidsen for det europæiske forskningsprojekt Reaching the Hard to Reach, der bringer nye indsigter ind i inklusionsdebatten.
Kvalitet i daginstitutioner handler om mere end normeringer12.1.2021 12:18:47 CET | Pressemeddelelse
Flere voksne til børnene i de danske vuggestuer og børnehaver står på de flestes ønskeliste. Men hvis vi skal have fuldt udbytte af de minimumsnormeringer, der indføres i Danmark fra 2024, må vi blive skarpe på, hvordan normeringer spiller sammen med andre faktorer med betydning for kvaliteten i daginstitutioner – og hvad vi overhovedet forstår ved kvalitet. Den nye forskningsoversigt i DPU og NCS’ e-bogsserie Pædagogisk indblik går i dybden med forholdet mellem normeringer og kvalitet i daginstitutioner.
Center for Grundtvigforskning får ny bestyrelsesformand8.1.2021 12:15:12 CET | Pressemeddelelse
Carl Holst tiltræder som ny formand for bestyrelsen hos Center for Grundtvigforskning.
Hvordan anvender vi bedst algoritmer og kunstig intelligens i velfærdssamfundet?7.1.2021 13:48:42 CET | Pressemeddelelse
Hvordan lærer vi som samfund og mennesker at udnytte det bedste fra algoritmer og kunstig intelligens og samtidig tage højde for de etiske dilemmaer, der følger med? DPU er med i et nyt stort forsknings- og oplysningsprojekt, der skal undersøge netop dét. VILLUM og VELUX FONDEN finansierer projektet med 100 millioner kroner.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum