Aarhus Universitet: Arts

Henrik Reintoft Christensen er ny leder på Center for Samtidsreligion

Del
Henrik Reintoft Christensen tiltræder som ny leder på Center for Samtidsreligion ved Aarhus Universitet. Han overtager posten efter Marie Vejrup Nielsen, der skal være ny viceinstitutleder ved Institut for Kultur og Samfund.

På Center for Samtidsreligion indsamler, analyserer og formidler de tilknyttede forskere viden om religion og religiøsitet i Danmark. Et af centrets centrale projekter er e-årbogen, Religion i Danmark, der udgives hvert år, og som giver det mest komplette overblik over religion i dagens Danmark. Næste gang, den udgives, bliver det med 44-årige lektor, Henrik Reintoft Christensen i spidsen. Han afløser Marie Vejrup Nielsen, der har stået i spidsen for centeret i syv år, og som nu skal være viceinstitutleder på Institut for Kultur og Samfund.

Henrik Reintoft Christensen er uddannet cand.mag. i Religionsvidenskab i 2006 ved Aarhus Universitet og blev i 2010 ph.d. på en afhandling om religionens rolle i de skandinaviske parlamenters og største avisers offentlige debatter. Efterfølgende har han været ansat ved universitetet først som adjunkt på Religionsvidenskab og fra 2016 som lektor i Religionsvidenskab.

- Jeg kender Center for Samtidsreligion særdeles godt og var faktisk med i den første store kortlægning af religion i Aarhus tilbage i min egen studietid. Det er 10 år siden den anden kortlægning, hvor jeg ikke deltog, men nu skal vi snart i gang med den tredje runde, og jeg ser frem til at være en del af projektet og til at undersøge, hvad der er sket af forandringer i de 20 år, fortæller Henrik Reintoft Christensen.

Inden da, bliver det første store projekt den årlige udgivelse af E-årbogen med facts om de godkendte danske trossamfunds medlemstal, antal bygninger, religiøse specialister med mere. Oplysninger, der anvendes i mange forskellige formidlingssammenhænge og både i dansk og international forskning. Et andet fokusområde på centeret de kommende år bliver de internationale og transnationale dynamikker, der spiller en stor rolle for mange religiøse grupper.

-Mange grupper har kontakter og netværk på tværs af landegrænser, som er vigtige for dem, men også for os, hvis vi vil forstå den måde, de fungerer på, lyder det fra Henrik Reintoft Christensen.

Om Center for Samtidsreligion
Center for Samtidsreligion blev etableret i 2009 som et samarbejde mellem religionsvidenskabelige og teologiske forskere ved Aarhus Universitet med lektor Jørn Borup som leder. Det har fra starten haft et bredt fokus på forskning i samtidens religiøse udtryksformer hos både enkelte religioner, på tværs af forskellige religioner og i forhold til religion både inden for og uden for institutionelle rammer.

Kontakter

Yderligere information
Lektor Henrik Reintoft Christensen
Institut for Kultur og Samfund – Afdeling for Religionsvidenskab
Mail: HC@cas.au.dk
Fastnet: +4587162492
Mobil: +4528261014

Billeder

Information om Aarhus Universitet: Arts

Aarhus Universitet: Arts
Aarhus Universitet: Arts



Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Arts

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Arts

Nedlukninger blev en midlertidig undtagelsestilstand i familielivet22.3.2024 09:20:36 CET | Pressemeddelelse

Covid-19 påvirkede familier meget forskelligt og synliggjorde strukturelle uligheder i Danmark. For de fleste børnefamilier blev nedlukningsperioderne dog en parentes. Men for unge, der var teenagere og midt i deres formative år, har nedlukningerne fået mere langvarige konsekvenser. Ikke mindst for deres evne til at indgå i fællesskaber med jævnaldrende. Sådan lyder det fra forskere på DPU, der har undersøgt familielivet under pandemien.

Debatarrangement med Glenn Bech: Er kunsten blevet en legeplads for den hvide middelklasse i byerne?4.3.2024 12:06:00 CET | Pressemeddelelse

I årevis har teatre, museer og andre kunstinstitutioner forsøgt at udvide deres publikum – men med begrænset succes. Er kunsten mangfoldig nok, når den hovedsageligt samler en urban, hvid middelklasse – og hvad kan man gøre ved det? Det er spørgsmålet, som forfatter Glenn Bech og et stærkt panel vil diskutere tirsdag den 19. marts på Teatret Svalegangen til debatserien ”Art of Assembly”.

Ny europæisk undersøgelse: Danske unges følelse af europæisk identitet bliver større – men langt færre forventer at stemme til EU-Parlamentsvalg22.2.2024 10:10:45 CET | Pressemeddelelse

Danske skoleelever i 8. klasse har store forventninger til Europas fremtid, ligesom de i høj grad ser sig selv som europæere. Men sammenlignet med 8. klasseelever fra andre europæiske lande er de danske elever bemærkelsesværdigt skeptiske over for fælles regler for samarbejde og arbejdskraftens fri bevægelighed i Europa, og færre danske elever end tidligere forventer at stemme til fremtidige EU-parlamentsvalg.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye