OKNygaard A/S

Hele Danmarks anlægsgartner vil sætte dagsordenen for en bæredygtig fremtid

Del

”Vores ambition er klar – vi vil være dem, der skaber, anlægger og vedligeholder Danmarks grønne udearealer og byrum. Vi vil være anerkendt som en bæredygtig virksomhed og Danmarks førende anlægsgartner og klimaspecialist både lokalt og landsdækkende”, udtaler Ole Kjærgaard, adm. direktør OKNygaard.

OKNygaard, Have & Landskab '19
OKNygaard, Have & Landskab '19

En grøn og bæredygtig fremtid

”OKNygaard vil også i fremtiden være med til at udvikle markedet i en grøn retning. Vi ønsker at bidrage til at skabe bæredygtige grønne byer. Både fordi det giver en bedre trivsel for alle de mennesker, som bor i byerne, og fordi det samtidig vil være et positivt bidrag til klimakampen og CO2-reduktionen”, siger OKNygaards adm. direktør, Ole Kjærgaard.

Ole Kjærgaard mener, at Danmark bør udnytte behovet for klimaløsninger til at skabe grønne byrum med fokus på biodiversitet og social sammenhængskraft. Der mangler ganske enkelt områder, hvor man kan færdes og stresse af. Det grønne og naturen skal ikke gemmes væk i særlige områder; men integreres meget mere i bymiljøet.

”Borgerne har talt. Under coronaen har de opsøgt og genopdaget naturen, nogle steder i en så stor grad, at der har været for lidt plads. Nu skal vi have de offentlige bygherrer og byplanlæggerne til at indfri borgernes ønsker”, lyder det fra Ole Kjærgaard, som også har store forventninger til udviklingen af biodiverse oplevelser i byerne.


Grøn teknologi og vilje til samarbejde og udvikling

Behovet for bæredygtige løsninger ses også i de teknologier, som tages i brug i branchen. I OKNygaard er det bl.a. konvertering til lydsvag el-drift, som ikke alene giver CO2-reduktioner; men også mulighed for at arbejde uden at forstyrre beboerne i de områder, hvor der arbejdes. Droner, GPS-styring og mobilbaserede løsninger udgør en stadig større del af dagligdagen i den grønne branche.

”Vores mantra er: samarbejde gennem åben dialog og gensidig respekt. Det er værdier, som er stærkt forankrede i vores kultur. Jeg er overbevist om, at disse værdier bliver stadig vigtigere i et marked, som har tradition for, at pris og kvalitet er det eneste, der gælder. Efter min opfattelse er vi en servicevirksomhed, og man kan ikke levere god service, hvis man ikke har fokus på samarbejde og en respektfuld dialog med kunden”, slutter adm. direktør Ole Kjærgaard, OKNygaard.

  

MasterClasses skal være med til at sætte dagsorden

Som led i virksomhedens indsats for en bæredygtig fremtid inviteres kunder, samarbejdspartner og den grønne branche til MasterClass på Torvet 44 på Have & Landskab.

I et samarbejde med en række eksterne partnere sættes fire højaktuelle temaer til debat. Gæster, tilhørere og forbipasserende bliver inviteret indenfor til en debat og erfaringsudveksling.

”Det er ikke sikkert, at vi har alle svarene, men det er til gengæld helt sikkert, at vi alle har en mening om emnerne og derfor et bidrag til debatten”, siger Ole Kjærgaard.

Kom og giv din mening til kende.


25/8 kl. 13:00 – 14:00

”Findes der en tredje vej, der sætter os i stand til at gennemføre projekter, hurtigere og økonomisk mere fordelagtigt for alle parter?”

Mød Morten Dohrmann, CEO, idverde Danmark og Jakob Arler, Business Partner, OKNygaard.


26/8 kl. 10:30 – 11:30

 ”Hvad er vigtigt, når ekstensive LAR–anlæg skal driftes - både for at bevare udtrykket og biodiversiteten samtidig med, at det vandtekniske fungerer?”

Mød Lærke Kit, Landskabsarkitekt, VandCenter Syd og Kristoffer Sindby, Udviklingschef klimatilpasning, OKNygaard.


26/8 kl. 13:00 – 14:00

”Kan vi som branche pålægge vores samarbejdspartnere et bæredygtighedsansvar og stille krav om fx social engagement eller særlige klimaindsatser?”

Mød Anne Cecilie Lysbo, Marketingdirektør, GSV og Michael von Bülow, PMO, idverde Danmark.


27/8 kl. 10:30 – 11:30

”Hvordan drifter vi biodiversitet - som ren vildskab eller faglig pleje af nye grønne byrum og områder?”

Mød Katrine Turner, Biolog, Vildskab.dk og Lisbet Juul Jørgensen, Driftsleder OKNygaard.Faktaboks

OKNygaard er i samarbejde med Jordbrugets Uddannelsescenter i Beder i gang med at etablere et dansk videnscenter med fokus på urban greening, borgertrivsel og biodiversitet. Projektet er en del af et 4-årigt EU-udviklingsprojekt, finansieret af Erasmus+ med partnere i Tjekkiet, Rumænien, Finland, Spanien og Holland.

Kontakter

Billeder

OKNygaard, Have & Landskab '19
OKNygaard, Have & Landskab '19
Download
Ole Kjærgaard, adm. direktør OKNygaard
Ole Kjærgaard, adm. direktør OKNygaard
Download

Information om OKNygaard A/S

OKNygaard A/S
OKNygaard A/S
Rosbjergvej 5G, Årslev
8220 Brabrand

+45 7021 5400https://oknygaard.dk/

OKNygaard – hele Danmarks anlægsgartner og klimaentreprenør

Vores ambition er klar – vi vil være dem, der skaber, anlægger og vedligeholder Danmarks grønne udearealer og byrum – og vi vil være anerkendt som Danmarks førende anlægsgartner og klimaentreprenør både lokalt og landsdækkende.

Vi har hovedkontor i Aarhus og 10 afdelinger fordelt over hele Danmark. Det giver os mulighed for at arbejde for både store landsdækkende og mindre lokale kunder – vi er nemlig altid lige i nærheden. I højsæsonen er flere end 600 anlægsgartnere og klimaspecialister klar til at løse kundernes opgaver, uanset hvor i landet der er brug for os. 

OKNygaard er kendt for god service, faglig stolthed og komplette løsninger. Det er ikke bare noget, vi siger, det er dét, vi gør. Vi sætter en ære i en velstyret proces med god dialog og grundig kvalitetssikring – det gælder, når vi udfører drift og vedligeholdelse, når vi løser anlægsopgaver, når vi leverer klimasikring eller skaber nye biodiverse grønne byrum.

Som en del af Europas største anlægsgartnergruppe, idverde, kan vi trække på kompetencer og erfaringer fra Frankrig, England, Holland og Tyskland, og vores medarbejdere får nye muligheder for at uddanne og videreudvikle sig på tværs af landegrænser.

Følg pressemeddelelser fra OKNygaard A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra OKNygaard A/S

Den grønne branche skal drive en bæredygtig fremtid23.8.2021 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

I indsatsen for en mere bæredygtig fremtid bringer anlægs- og klimagartner OKNygaard sin viden og faglighed i spil på Have og Landskab, Skandinaviens største fagudstilling for den grønne branche, den 25-27. august. Det gennemgående tema er ’’bæredygtighed’’, som foldes ud gennem fire MasterClasses om biodivers pleje og anlæg af grønne arealer, anlæg og drift af klimaløsninger, samarbejdsorienteret projektstyring og bæredygtighedsansvar i branchen.

Nordjysk hovedstad er nomineret til den prestigefulde EU-pris ’Green City’10.8.2021 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Budolfi Plads i Aalborg er udvalgt til at repræsentere Danmark i den internationale konkurrence Green Cities Award 2021. Projektet har både skabt en grøn og klimasikret oase midt i det pulserende aalborgensiske byliv, men også en større social sammenhængskraft blandt borgere, besøgende og andre interessenter. Udførende anlægsgartner på Budolfi-projektet OKNygaard ser behov for flere grønne byrum i fremtidens byer.

9.000 m2 stor urban greening midt i Odense21.6.2021 10:20:08 CEST | Pressemeddelelse

Urban greening er en del af OKNygaards DNA. Som landsdækkende anlægsgartner og klimaentreprenør arbejdes der dagligt med at skabe grønne områder i byerne. Målet er tydeligt - bybefolkningens trivsel, klimaet og biodiversiteten skal styrkes. Regeringens netop præsenterede udspil, der skal sikre mere bynatur, glæder OKNygaard, som lige nu er i gang med at anlægge den 9.000 m2 store oplevelseshave ved Det Ny H.C. Andersens Hus i Odense.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum