headspace

headspace Danmark lancerer kampagne om skilsmisseudfordringer

Del
I 2019 blev 10.500 par skilt. Det svarer til en tredjedel af alle par, der blev gift det år, og konsekvensen er, at rigtigt mange børn og unge, dermed står klemt mellem to forældre og skal vænne sig til at have to hjem fremover. headspace Danmark retter med den nye kampagne ”#DeleForældre” spotlyset mod børn i skilsmissehjem, og de problematikker, mange børn og unge står med.

Kampagnen er humoristisk vendt på hovedet således, at det er børnene, der i filmen beslutter at blive skilt fra hinanden, hvilket forældrene skal lære at håndtere, derfor navnet ”#DeleForældre.

Børn og unge reagerer forskelligt på en skilsmisse, når forældrene går hver til sit. Men fælles for dem er, at forældrenes skilsmisse fører til en lang række forandringer for barnet og mange nye tanker og følelser. Uanset om skilsmissen har været skånsom eller konfliktfyldt, så viser alle erfaringer, at børnene efter sådan en forandring i deres liv tumler med spørgsmål, som de kan have behov for at dele med andre i et trygt og neutralt rum. Det kunne være i det lokale headspace center.

“Børn fanges i en loyalitetskonflikt mellem forældrene, eller et voldsomt savn efter den “anden“ forælder. Det er svært at tale med sine forældre om, fordi man som barn nødig vil gøre dem mere kede af det eller vrede. Der kan vi i headspace give et frirum, hvor børn og unge med vores hjælp kan få luftet alle disse tanker og følelser,” siger Susanne Mathiesen, centerchef for headspace centrene i Herning, Billund, Horsens og Fredericia.

Susanne Mathiesen fastslår dog, at børn er utroligt omstillingsparate og stærke, men det er enormt vigtigt at de får lov at dele deres tanker om tab, fortvivlelse, ængstelighed, sorg og skam i takt med, at følelserne opstår.

Negative konsekvenser af skilsmisser

ROCKWOOL Fondens Forskningsenhed har foretaget en omfattende analyse af konsekvenserne af skilsmisser i Danmark. Den viser, at skilsmisser har flere negative konsekvenser for de familier, der bliver delt efter skilsmissen. Skilsmissen øger f.eks. risikoen for, at især drenge uddanner sig mindre, og at både piger og drenge får dårligere karakterer i skolen. Der er også stor risiko for øget kriminalitet hos drenge i 15-16-årsalderen. 

I flere headspace centre landet over er der i dag oprettet særlige skilsmissegrupper, hvor børn og unge kan dele sine tanker og følelser. headspace-kampagnen vil primært køre på headspace Danmarks sociale medier www.facebook.com/HeadspaceDanmark og www.instagram.com/headspacedanmark startende i uge 42.

Nøgleord

Kontakter

Information om headspace

headspace
headspace



headspace er et gratis og anonymt landsdækkende rådgivningstilbud til børn og unge mellem 12-25 år. Her kan børn og unge komme med alle slags problemer – store som små, og de kan dumpe ind direkte fra gaden og få den nødvendige hjælp. headspace er fysisk til stede i en lang række danske byer og er tilgængeligt online via chatfunktionen på headspace.dk

Headspace har en række centre landet over, hvor unge mellem 12-25 kan dukke op uden forudgående aftale og tale om alt, der ligger dem på sinde. headspace hjælper årligt over 9000 unge mennesker på landsplan. Det er blevet til mere end 50.000 unge, som headspace har hjulpet godt videre i livet siden 2013.

Du kan læse mere om headspace på vores hjemmeside: www.headspace.dk

Følg pressemeddelelser fra headspace

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra headspace

Verden kigger mod Danmark og headspace: Poul Nyrup hovedtaler på WHO-topmøde om mental sundhed17.6.2025 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Mistrivsel og dårlig mental sundhed er en voksende global udfordring, som de nationale sundhedsvæsener ikke kan løfte alene. I disse dage mødes 34 lande derfor til topmøde arrangeret af WHO i Paris for at sætte fokus på nye løsninger. Særligt er der fokus på, hvordan man på tværs af samfundets sektorer – fra uddannelse og arbejdsliv til bolig, kultur og forsvar – kan være med til at beskytte og styrke mental sundhed. I headspace Danmark, og det danske civilsamfund generelt, tager man i disse år store skridt inden for forebyggelse, tidlige indsatser og tværgående samarbejde. Poul Nyrup Rasmussen, stifter af og protektor for Det Sociale Netværk/headspace Danmark, er derfor inviteret til at være hovedtaler på topmødet. Poul Nyrup Rasmussen siger: “Flere og flere mennesker kæmper med mistrivsel og mental sundhed, mens systemerne knirker under presset – ofte fordi vi først sætter ind, når mennesker allerede er blevet syge. Og det er ganske enkelt for sent. Mental sundhed handler ikke bare o

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye