Lolland Kommune

Håndsrækning til Coronaramte foreninger

Del

Corona-situationen har ramt det lollandske foreningsliv hårdt. Selvom der overordnet set kun er sket et mindre fald i antallet af medlemmer under 25 år, så har nogle foreninger mistet mange medlemmer, samtidig med at antallet af aktivitetsgange er faldet dramatisk. Det har fået stor betydning for foreningernes aktivitetstilskud, og derfor er politikerne klar med hjælp.

Skævt medlemsfald

Kigger man på medlemsudviklingen i 2020, er der overordnet set tale om et mindre fald i medlemmer under 25 år, hvilket tyder på at mange medlemmer loyalt har bakket op om foreningerne og betalt kontingent. Dog er nogle foreninger ramt rigtig hårdt, og i de små foreninger, hvilke der er mange af på Lolland, kan det få stor betydning.

”Vi har i 2020 mistet 1/3 af vores medlemmer under 25 på grund af Corona, og for en mindre forening som vores har det kæmpe stor betydning både for livet i foreningen og økonomisk. Vi står umiddelbart til at miste ca. 40 % af vores tilskud,” udtaler kasserer Ib Henriksen fra Maribo Skytteforening.

”Samtidig er vi dobbeltramt, da vi er en idræt, der kun kan dyrkes indendørs, så nedlukningen har ramt os rigtig hårdt,” slutter Ib Henriksen.    

Massiv aktivitetsnedgang

Selvom medlemmerne trofast har bibeholdt medlemsskabet i mange foreninger, så har Corona-situationen påvirket alle foreninger negativt i forhold til antallet af trænings- og aktivitetsgange. Da det kommunale aktivitetstilskud beregnes både ud fra antallet af medlemmer og antallet af aktivitets- og træningsgange, får denne udvikling stor betydning for tilskuddets størrelse. I nogle klubber har man, på trods af man har fastholdt eller øget medlemstallet, oplevet et så markant fald i antallet af trænings- og aktivitetsgange, at det betyder et fald i aktivitetstilskud. Her er også især tale om indendørsidrætter.  

Enighed om hjælp

Under hele Coronakrisen har Fritids- og Kulturudvalget og Folkeoplysningsudvalget haft stor fokus på at følge udviklingen i forenings- og idrætslivet, og formand for Fritids- og Kulturudvalget Tine Vinther Clausen er glad for, at der i begge udvalg var bred opbakning til en hurtig beslutning om at hjælpe de hårdt ramte foreninger:

”For mig er der ingen tvivl om, at idræts- og foreningslivet sammen med resten af kulturlivet har været ekstra hårdt ramt i Corona-krisen, og derfor skal vi også gøre alt, hvad vi kan for at hjælpe dem igennem, til det bliver godt igen. Jeg er rigtig glad for, at vi i udvalget i samarbejde med Folkeoplysningsudvalget kunne handle hurtigt og finde en model, der kan hjælpe dem, der falder i tilskud pga. Corona,” Udtaler Tine Vinther Clausen.

Konkret har Fritids- og Kulturudvalget bakket op om og fundet penge til en model, hvor alle de foreninger, der er faldet i aktivitetstilskud i 2021, kan få det tilskud, de fik året før Corona.

”I Folkeoplysningsudvalget mener vi også, at dette er en god model, hvor vi kan hjælpe de foreninger, der er ramt, uden at straffe dem, som i en svær tid har formået at øge aktivitets- og medlemstal,” udtaler formand for Folkeoplysningsudvalget Henning Johansen.

Nøgleord

Kontakter

Tine Vinther Clausen
Formand for Fritids- og Kulturudvalget
Tlf. 23 34 15 34

Henning Johansen
Formand for Folkeoplysningsudvalget
Tlf. 41 56 72 34

Ib Henriksen
Kasserer for Maribo Skytteforening
Tlf. 61 63 29 99

Morten Hatorp
Sektorchef for Kultur, Fritid og Borgerservice
Tlf. 24 49 01 13

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Torvet 3
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum