Dansk Fjernvarme

Håndsrækning på vej til fjernvarmekunderne i Viborg

Del

Fjernvarmekunderne får en god håndsrækning, når folketingsmedlem Andreas Steenberg i dag gæster Energi Viborg for at præsentere et forslag om at afsætte 200 mio. kr. på det kommende års finanslov til at udnytte overskudsvarme.

Forslaget får rosende ord med på vejen fra Dansk Fjernvarme, der fredag er sammen med Andreas Steenberg (B) og Grundfos på besøg hos Energi Viborg. Her sender direktøren Kim Mortensen en kraftig appel til Folketingets øvrige partier:

- Det er en god dag for fjernvarmekunderne i Viborg og fjernvarmesektoren. Med Radikale Venstres forslag forventer vi, at Folketinget får truffet de nødvendige beslutninger både om at fjerne PSO, lempe elafgiften som foreslået af Klimarådet og sikre økonomien i store varmepumper. Dermed sikrer vi også en omkostningseffektiv udnyttelse af overskudsvarmen fra Apples datacenter til glæde for fjernvarmekunderne i Viborg, siger Kim Mortensen, direktør i Dansk Fjernvarme.

I dag udgør overskudsvarme cirka 5,5 procent af den totale fjernvarmeproduktion. Med en investering på 200 millioner kroner giver som driftstilskud vil andelen kunne stige til knap 10 procent.

- Det er et meget fornuftigt forslag som vil kunne give et markant løft i udnyttelsen af overskudsvarme. Jeg håber derfor, at forslaget vil møde bred opbakning i Folketinget, sådan at vi kan få gjort det til virkelighed og energiselskaberne får endnu bedre mulighed for at udnytte den varme, der ellers bare ryger ud til fuglene.

Der skal handling til
Hos Energi Viborg er formand for Energi Viborg, Niels Dueholm, ligeledes meget positiv over forslaget:

-Det er dejligt, at der nu kommer politisk handling omkring anvendelsen af varmepumperne. Det har vi manglet længe, og det er på høje tid - set herfra - hvis vi skal undgå stigende varmepriser hos vores kunder når grundbeløbet ophører ved udgangen af 2018. Vi håber på naturligvis, at Folketinget kan samles om de rette rammer – igen til gavn for i sidste ende fjernvarmeforbrugerne.

Apples nye datacenter ved Viborg kan fuldt udbygget levere overskudsvarme nok til at opvarme hele Viborg by og mere til.

I 2015 blev der leveret 4,4 PJ overskudsvarme fra virksomheder til fjernvarmenet, svarende til ca. 5,7 procent af fjernvarmeproduktionen i Danmark. Varmen leveres fra ca. 40 virksomheder.

Dansk Fjernvarme skønner, at det samlede potentiale for overskudsvarme i Danmark er på cirka 12 PJ/år, hvilket svarer til cirka 14 procent af den samlede fjernvarmeproduktion.

Nøgleord

Kontakter

Energi Viborg A/S: Formand Niels Dueholm, tlf.: 2364 5416 eller nd@viborg.dk
Dansk Fjernvarme, direktør Kim Mortensen, tlf.: 4021 2220 eller kmo@danskfjernvarme.dk

Information om Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarme
Dansk Fjernvarme
Merkurvej 7
6000 Kolding

76308000http://danskfjernvarme.dk

Dansk Fjernvarme er brancheorganisation for fjernvarmeværkerne i Danmark og har mere end 400 medlemmer. 64 procent af alle husstande i Danmark har fjernvarme.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Fjernvarme

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Fjernvarme