Lolland Kommune

Handleplan skal indfri Femern-projektets store potentialer

Del

Hvordan skal Lolland Kommune udnytte de store muligheder, som Danmarkshistoriens største anlægsprojekt giver? Det spørgsmål er omdrejningspunktet i Femern Strategien, som byrådet vedtog tidligere på året. Nu sættes der handling bag ordene i Femern Handleplanen, der i dag er godkendt i kommunens økonomiudvalg, og hvor strategiens indsatser er konkretiseret.

Fehmern Bælt der skal lægge bund til sænketunnelen fra Rødbyhavn til Fehmern (foto: Femern A/S)
Fehmern Bælt der skal lægge bund til sænketunnelen fra Rødbyhavn til Fehmern (foto: Femern A/S)

Rødbyhavn på Lolland er ankerpunktet for verdens største sænketunnel, og det giver kæmpe muligheder. Målene for Lolland er, som det hedder i Femern Strategien, varig vækst, udvikling og blivende beskæftigelse. Med handleplanen kommer der samling på de mange indsatser, som Lolland Kommune allerede har eller skal have gang i for at indfri potentialet, forklarer borgmester Holger Schou Rasmussen.

”Handleplanen begynder der, hvor strategien slutter. Den sætter handling bag strategien, som er bygget op om fem indsatsområder. Det er bl.a. indsatsområder som tiltrækning af virksomheder - hvordan vi får flere i job - hvordan vi tiltrækker og fastholder arbejdskraft og beboere."

"Konkret bliver det i handleplanen til vores arbejde med den nye erhvervspark ved afkørsel 48, hvor du som virksomhed bliver nabo til byggeriet og tunnelen. Det bliver til kommunens indsats for at opkvalificere vores ledige, for der bliver arbejde til alle, der kan og vil, og det bliver til vores arbejde med at undersøge mulighederne for en international skole i kommunen. Bare for at tage nogle eksempler”, siger Holger Schou Rasmussen.

I alt indeholder Femern Handleplan 35 konkrete initiativer, der skal binde de langsigtede strategiske mål sammen med konkrete handlinger og initiativer, der sættes i gang nu, og som også indeholder delmål, der allerede skal nås i 2020. For at tage et af de konkrete eksempler ovenfor er et delmål for arbejdet med Maribo Erhvervspark f.eks., at 3-5 virksomheder i 2020 skal have besluttet at etablere sig i erhvervsparken.

I et projekt som Femern-projektet til mere end 50 milliarder kr., der vil få stor betydning for alle dele af Lolland Kommune, og som rummer så store muligheder, handler det om, at kommunen som organisation prioriterer og koordinerer indsatsen. Så alle dele af organisationen løfter og trækker i samme retning. Det er også en af ambitionerne bag Femern Strategien og Handleplanen.

”Vi står over for nogle år, som kan blive en helt ny begyndelse for Lolland, og det handler ikke kun om de mere end 5.000 ekstra arbejdspladser, mens byggeriet står på. Det handler også om vores placering i Danmark, og Europa. Lolland vil ikke længere ligge for enden af Danmark med ryggen mod Tyskland. Vi kommer til at ligge midt på hovedfærdselsåren mellem Skandinavien og Centraleuropa og midt mellem de to metropoler, Hamborg og København, som du begge vil kunne nå inden for halvanden time."

"Det Lolland, vi kender står over for store forandringer, og det er op til os selv at gribe de muligheder, der følger med. Det gør vi, og her er stragien og handleplanen vigtige værktøjer", slutter Holger Schou Rasmussen.

Strategi og handleplan er vedlagt pressemeddelelsen.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Fehmern Bælt der skal lægge bund til sænketunnelen fra Rødbyhavn til Fehmern (foto: Femern A/S)
Fehmern Bælt der skal lægge bund til sænketunnelen fra Rødbyhavn til Fehmern (foto: Femern A/S)
Download

Vedhæftede filer

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Fire arkitektfirmaer skal konkurrere om at bidrage til udviklingsplan for Nakskov Havn7.9.2020 13:36:56 CESTPressemeddelelse

Lolland Kommune, Realdania og A.P. Møller Fonden lancerede i april 2020 et samlet initiativ til udvikling af Nakskov. Det skete i forlængelse af udviklings- og investeringsstrategien Nakskov 2030, som kommunen vedtog i 2019. Initiativet har særligt fokus på at styrke tre områder, hvor potentialet for udvikling er størst: havnen, bymidten og Hestehoved. Den samlede projektøkonomi er mindst 150 millioner kr. Fire arkitektfirmaer er nu udvalgt til at deltage i en projektkonkurrence om at bidrage til en samlet udviklingsplan for Nakskov inderhavn.

Ny rådgivningscafé hjælper borgere med psykiske eller sociale udfordringer1.9.2020 11:37:28 CESTPressemeddelelse

Mandag den 7. september slår Lolland Kommune dørene op for et nyt rådgivnings- og vejledningstilbud til alle borgere mellem 18 og 65 år, som oplever psykiske og/eller sociale udfordringer. Rådgivningscaféen er fysisk placeret på bibliotekerne i Maribo og Nakskov. Her kan man henvende sig anonymt og blandt andet få hjælp til budgetplanlægning, til at forstå post fra det offentlige og til at skabe overblik over hverdagen. Pårørende er også velkomne til at benytte sig af Rådgivningscaféen.

National Flagdag for veteraner i Lolland Kommune28.8.2020 06:10:00 CESTPressemeddelelse

For sjette år i træk hylder Lolland Kommune og de lollandske soldaterforeninger nuværende og tidligere udsendte og deres pårørende 5. september. Alle er velkomne til at deltage i den officielle højtidelighed ved Veteranstenen foran stationen i Nakskov fra kl. 11.00 til 11.30 og i den efterfølgende kirkelige højtidelig i Sankt Nikolai Kirke fra kl. 12.00 til 12.45. Dagen rundes af med en lukket reception for kommunens veteraner i Toldboden.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum