DI Hovedstaden

Halsnæs Kommune halter stadig bagefter i DI’s måling af erhvervsvenlighed

Del

Halsnæs Kommune er med en placering som nr. 76 ikke længere en af bundpropperne i DI’s årlige måling af kommunernes erhvervsvenlighed, men der er stadig plads til forbedringer. Springet frem i tabellen skyldes især, at virksomhederne belønner kommunen for at forbedre dialogen og informationen med erhvervslivet.

Der er stadig et stykke vej til en placering i den bedste halvdel, men Halsnæs har siden sidste års måling formået at knække kurven. Nu gælder det om at fastholde fokus på virksomhedernes rammevilkår.

- Der er grund til at rose Halsnæs Kommune for deres indsats for at komme i dialog med områdets virksomheder, herunder styrkelsen af kommunens information direkte til virksomhederne. Men der mangler stadig fokus på den kommunale infrastruktur og adgangen til arbejdskraft, som er de områder, virksomhederne selv peger på som de allervigtigste i forhold til deres vækstmuligheder, siger Peter Lanng Nielsen, formand for DI Hovedstaden.

I et område som Halsnæs spiller et velfungerende kommunalt vejnet en stor rolle for virksomhedernes udviklingsmuligheder.

- Effektive transportforbindelser er helt afgørende for virksomhederne i Halsnæs, dels for at kunne tiltrække kvalificerede medarbejdere og dels for deres distribution af varer og materialer. Skal virksomhederne fortsat skabe vækst og arbejdspladser til Halsnæs, så bør kommunen derfor prioritere investeringer i det kommunale vejnet, siger Peter Lanng Nielsen.

Peter Lanng Nielsen fremhæver endvidere, at Halsnæs Kommune er gode til at konkurrenceudsætte mange kommunale opgaver inden for bl.a. infrastruktur og social-/sundhedsområdet, hvilket bidrager til en effektiv kommunal drift.

Målingen viser endvidere, at virksomhederne savner en stærkere kommunal indsats for at trække arbejdskraft til kommunen, herunder også at jobcentret i højere grad samarbejder med virksomhederne. Det samme gør sig gældende i arbejdet for, at flere unge vælger en erhvervsuddannelse, hvor virksomhederne også efterlyser flere tiltag fra kommunal side.

- Der er heldigvis relativt mange unge i Halsnæs, der vælger en erhvervsuddannelse, hvilket er rigtig godt for virksomhederne. Efterspørgslen på faglærte medarbejdere vil stige i de kommende år, og derfor er det vigtigt med et kommunalt fokus på fx erhvervspraktik for udskolingselever for derved at sikre, at de unge fortsat orienterer sig mod erhvervsskolerne, siger Jørgen Simonsen, formand for DI Byggeri Nordsjælland.

Byggeriets formand glæder også over, at Halsnæs Kommune opretholder en hurtig og effektiv byggesagshandling, hvilket har utrolig stor værdi for både borgere og virksomheder.

FAKTA OM LOKAL ERHVERVSVENLIGHED 2022

  • DI’s undersøgelse, Lokal Erhvervsvenlighed 2022, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsvenlighed. Det er 13. år i træk, DI laver en undersøgelse af den lokale erhvervsvenlighed.
  • 7.915 virksomheder inden for DI’s brancher, blandt andet fremstilling, byggeri, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service, har svaret på undersøgelsen.
  • Undersøgelsen er sammensat af to typer af indikatorer: Et spørgeskema til virksomheder samt statistik. Typerne af indikatorer vægter 50/50 i kategorierne.
  • Resultaterne er opdelt i ti kategorier, der belyser forskellige centrale områder i de lokale erhvervsvilkår. Dette gør det muligt at se, hvordan kommunerne klarer sig på forskellige områder og ikke kun samlet set.
  • 93 ud af landets 98 kommuner er inkluderet i undersøgelsen. De fem mindre kommuner Samsø, Langeland, Ærø, Læsø og Fanø deltager ikke, da det ikke er muligt at indhente et tilstrækkeligt antal svar i disse kommuner.

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

For mere information

Ditte Rieland, presserådgiver, tlf. 2246 7822
Anders Hjorth Jensen, chefkonsulent i DI Hovedstaden, tlf. 2713 4989
Peter Lanng Nielsen, formand i DI Hovedstaden, tlf. 4046 4790
Jørgen Simonsen, formand i DI Byggeri Nordsjælland, tlf. 4050 2640

Information om DI Hovedstaden

DI Hovedstaden
DI HovedstadenFølg pressemeddelelser fra DI Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Hovedstaden

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum