Haderslev Kommune

Haderslev Kommune løfter sløret for visionær masterplan for Jomfrustien

Del

Den 28. juni bliver masterplanen for det store byudviklings- og klimaprojekt Jomfrustien – Levende rum i Haderslev offentliggjort. Det sker ved et udendørs arrangement, hvor man både se og opleve masterplanen.

Masterplanens forslag til en kommende Jomfru-park. Illustration tegnestuen BCVA
Masterplanens forslag til en kommende Jomfru-park. Illustration tegnestuen BCVA

En færdig masterplan for Jomfrustien – Levende rum i Haderslev ligger nu klart. Vinderforslaget fra arkitektkonkurrencen tidligere på året er blevet bearbejdet og er resulteret i en både visionær og dristig, men samtidig operationel og robust masterplan for Jomfrusti-området. Masterplane kan danne grundlag for en fremtidig realisering af klimatilpasning og byudvikling af bydelen.

Masterplanen er udarbejdet i et tæt samarbejde mellem Haderslev Kommune og forsyningsselskabet Provas efter et visionsforløb, hvor borgere og erhvervsliv gennem flere velbesøgte arrangemneter og i efterfølgende arbejdsgrupper, har været med til at sætte præg på den retning og udvikling man ønsker for bydelen.

Masterplanens hovedgreb er etablering af et centralt blå-grønt parkrum, der som en kile fra midtbyen til fjorden vil binde bydelene sammen. Den vil samtidig fungere som et attraktivt park- og aktivitetsrum i hverdagene og som klimasikring ved skybrud. Selve Jomfrustien vil fortsat være den trafikale pulsåre, der forbinder bydelene, men området begrønnes og genetableres som en promenade, og der skabes sikre forbindelsesveje på tværs af området for såvel gående, cyklister og bilister. Endelig anvises der muligheder for nye spændende boliger i bydelen Masterplanen er lavet af arkitektfirmaet BCVA med underrådgivning fra ingeniørfirmaerne Orbicon (vandhåndtering) og Rambøll (trafik). 

Masterplanen bliver i løbet af juni behandlet politisk af byrådet.

Masterplanen præsenteres offentligt onsdag 28. juni kl 19.00 ved et udendørs arrangement på den kommunale grund, Jomfrustien 28-34, hvor den ny biograf skal bygges. Her vil masterplanen blive præsenteret på storskærm, og der vil blandt andet være premiere på en animeret præsentationsvideo. Alle er velkomne.

Aftenens program

● Moderator: Willy Feddersen, kommunaldirektør

● Velkomst: H. P. Geil, borgmester

● Velkomst: Kjeld Thrane, formand for Provas

● Præsentation af Masterplan:

Arkitekterne Arne Cermak Nielsen og Rune Veile fra tegnestuen BCVA

● Afslutning: H. P. Geil

Herefter underholdning ved Kenn Lendings Blues Band.

Haderslev Kommune er vært ved en grillpølse og et krus fadøl/vand.

Masterplanens hovedlinjer bliver trykt som et hæfte, som uddeles til alle interesserede. Masterplanen kan ses i sin helhed digital på hjemmesiden: www.jomfrustien-haderslev.dk

Kontakter

Solveig KappelProjektleder, Jomfrusiten

74341721

Billeder

Masterplanens forslag til en kommende Jomfru-park. Illustration tegnestuen BCVA
Masterplanens forslag til en kommende Jomfru-park. Illustration tegnestuen BCVA
Download

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum