Gymnasieelever mødes til landsdækkende opfinderkonkurrence
Science Cup er en landsdækkende opfinderkonkurrence for 2.g elever fra STX og HTX, som bliver arrangeret af Engineer the Future. Arrangementet skal vise eleverne, at de naturvidenskabelige fag kan bruges til at løse virkelighedsnære problemer, som forbrugere eller virksomheder har brug for hjælp til.
Onsdag den 29. marts mødes 2.g gymnasieelever fra hele landet til opfinderkonkurrencen Science Cup. Forinden har de været igennem et forløb, hvor de både introduceres for innovation og er på et virksomhedsbesøg. På virksomhedsbesøget bliver de fortalt om, hvordan den pågældende virksomhed arbejder med innovation og produktudvikling.
”Med Science Cup får de unge mulighed for at præsentere deres egen tanker og ideer for et kvalificeret dommerpanel, der hjælper dem med at reflektere og få så meget læring som muligt med hjem. Formålet er at give eleverne en god oplevelse med naturvidenskab og teknologi, så de får mod på at gå ind i feltet og tror på, at det også er noget for dem”, siger Lise Tøttrup Brennum, projektleder ved Engineer the Future.
Et kvalificeret dommerpanel
På dagen skal eleverne fremvise deres opfindelser for et dommerpanel. Panelet består af to dommere fra industrien og Linda Nhu Laursen, lektor ved Institut for Arkitektur, Design og Medieteknologi ved Aalborg Universitet.
”Jeg synes, det er vigtigt, at vi lærer børn og unge fra en ung alder, at videnskab og STEM-fag ikke kun er noget, som foregår i fysiklokalet. Fagene er en vigtig del af at løse de store problemer og kriser verden står overfor”, siger Linda Nhu Laursen.
Til finale-eventet skal dommerne uddele præmier indenfor kategorierne ”Bedste idé”, ”Bedste prototype”, ”Bedste brug af naturvidenskab” og ”Bedste brug af naturvidenskabelige metode”.
Ifølge Linda Nhu Laursen er det at arbejde med naturvidenskab på en mere praktisk og virkelighedsnær måde, en vigtig del af at inspirere flere unge til at vælge en naturvidenskabelig uddannelsesretning.
”Kreativ og videnskabelig selvsikkerhed skabes af tidlige erfaringer og gode oplevelser med at problemløse, forestille og konstruere. Aalborg Universitet fokuserer på problembaseret læring, gruppearbejde og er forankret i virkeligheden, og derfor bakker vi som universitet op om et arrangement som dette, der giver de unge mennesker mulighed for at arbejde med innovation og opfindelser”, siger Linda Nhu Laursen.
Til arrangementet vil startupvirksomheden Pull & Go, som holder til i en garage i AAU Innovate – Science and Innovation Hub, holde et inspirationsoplæg for deltagerne. Skaberne af virksomheden er studerende på Aalborg Universitet, og de vil fortælle, hvordan de har brugt deres uddannelser og innovation til at fremstille en tilføjelse til manuelle kørestole, som skal afhjælpe skuldersmerter ved kørestolsbrugere.
Fakta
- 55 elever og lærere fra Det Kristne Gymnasium i Ringkøbing og College 360 i Silkeborg deltager i Science Cup finale-eventet på Aalborg Universitet.
- Eventet afholdes den 29. marts kl. 11-16 hos Aalborg Universitet, Fibigerstræde 15, Aalborg Øst.
- Science Cup er arrangeret af Engineer the Future.
Program
Kl. 11:00-12:00: Deltagerne ankommer
Kl. 12:00-12:15: Velkomst v. Engineer the Future og Linda Nhu Laursen
Kl. 12:15-12:30: Inspirations-oplæg
Kl. 12:30-14:45: Gruppe fremlæggelser
Kl. 15:05-15:35: Pause og dommervotering
Kl. 15:35: Præmieoverrækkelse
Kl. 15:45: Gruppefoto
Kontakter
Lise Brennum
Projektleder ved Engineer the Future
Tlf.: 2388 4492
Mail: science-cup@engineerthefuture.dk
Linda Nhu Laursen
Lektor ved Institut for Arkitektur, Design og Medieteknologi
Tlf.: 2018 7510
Mail: linda@create.aau.dk
Mikkel Krogshede
Pull & Go
Tlf.: 4219 1119
Mail: mkrogs18@student.aau.dk
Jonas Kofoed Petersen
Pull & Go
Tlf.: 3022 1444
Mail: jkpe22@student.aau.dk
Anne-Sophia Lundgaard Jensen
Projektleder ved Aalborg Universitet
Tlf.: 6196 7075
Mail: aslj@adm.aau.dk
Billeder
Information om Aalborg Universitet
Følg pressemeddelelser fra Aalborg Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aalborg Universitet
Eksperternes råd om AI i gymnasiet25.11.2024 12:03:23 CET | Pressemeddelelse
Forud for Gymnasielærerdagen 2024 har tre eksperter fra Aalborg Universitet samlet en stribe gode råd til gymnasielærere og -elever, der skal navigere i en undervisning, hvor kunstig intelligens er et nyt fænomen.
Nyt Nationalt Center for Sundhedstjenesteforskning på Aalborg Universitet25.11.2024 10:05:32 CET | Pressemeddelelse
Et flertal i Folketinget etablerer et Nationalt Center for Sundhedstjenesteforskning på Aalborg Universitet. Centeret skal blandt andet måle, om sundhedsreformen lever op til løfterne om ”tilgængelighed” og ”faglig kvalitet”.
Ny stor AI-satsning på Aalborg Universitet13.11.2024 09:47:24 CET | Pressemeddelelse
Aalborg Universitet vil flytte videnskaben indenfor AI fremad, derfor bliver der nu etableret otte nye forskningsteams, som får navnet ”AI:X”, hvor forskere og Ph.d.-studerende bliver sat sammen på tværs af institutter for at levere ny og banebrydende forskning inden for AI.
Euro-millioner til Danmark: Fremtidens elnet skal udvikles i Aalborg5.11.2024 12:05:00 CET | Pressemeddelelse
De største bevillinger fra Det Europæiske Forskningsråd er i dag blevet annonceret, og det sætter gang i arbejdet med at udvikle fremtidens klimavenlige udbygninger af elnettet i et samarbejde mellem Aalborg Universitet og RWTH Aachen University i Tyskland.
Mikroboliger udfordrer traditionelle boligformer4.11.2024 13:44:31 CET | Pressemeddelelse
Forskere fra Aalborg Universitet har undersøgt, hvordan mikroboliger kan bidrage til at løse aktuelle udfordringer inden for bæredygtighed, byudvikling og et presset boligmarked. Interessen for den nye boligform er øget, men der mangler fleksibel lovgivning og mere viden, før tiny houses, mikrolejligheder og micro living for alvor kan få fodfæste i Danmark.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum