White Sands Communication

Grønt køkken i fokus ved Nordic Green Chef samt Nordic Chef and Waiter i Herning

Del

Danske og nordiske kokke og tjenere skal dyste om titlerne som de bedste inden for deres fag, når Nordic Chef and Waiter afgøres på Foodexpo i MCH i Herning mandag og tirsdag. Samtidigt bliver der verdenspremiere på Nordic Green Chef Nordic Green Young Chef, der har det grønne køkken i fokus.

Nordic Green Chefs - nordiske mesterskaber i grønt køkken - kåres for første gang ved NM for kokke og tjenere i Herning i dag og i morgen... Foto : Dose Juice
Nordic Green Chefs - nordiske mesterskaber i grønt køkken - kåres for første gang ved NM for kokke og tjenere i Herning i dag og i morgen... Foto : Dose Juice

Der bliver fuldt blus på smagsløgene de kommende to døgn på Fødevaremessen Foodexpo i Herning, når nordens bedste tjenere og kokke dyster om de Nordiske mesterskaber.

I dag mandag er der verdenspremiere på Nordic Green Chef. Konkurrencen er helt uden internationale sidestykker, og derfor har den særdeles stor bevågenhed i udlandet, når en kok og en kokkeelever fra hver af de nordiske lande, skal dyste.

Det er Nordic Chef Association, der står bag konkurrencerne Nordic Green Chef samt Nordic Chef and Waiter, Årets Kok og Årets Tjener. Kokkeforeningen Danmarks præsident, Anders Heegaard, glæder sig over udvidelsen af konkurrencen. 

- med Nordic Green Chef og Nordic Green Young Chef sætter vi fokus på bæredygtighed og grøntsagsbaseret kost - ikke fordi det er trendy, men fordi vi ønsker at bidrage til udviklingen af vores fag. Konkurrencen udfordrer kokkene, der skal lave en tre retters menu, som er som udgangspunkt plantebaserede råvarer. Det bliver yderst spændende at se, hvad de kommer frem til, for deres resultater er netop med til at udvikle håndværket og flytte hele branchen, påpeger Anders Heegaard.

Nordens bedste kokke og tjenere i ilden 
I morgen tirsdag afvikles Nordic Chef and Waiter. Her mødes fem af Nordens mest kreative kokke i dysten om titlen som Nordens Bedste Kok, ligesom fem nordiske tjenertalenter konkurrerer om titlen som Nordens Bedste Tjener. Fem unge kokketalenter under 25 år konkurrerer samtidig om at blive udnævnt til Nordens Bedste Junior Kok.

Der venter store oplevelser for publikum på Foodexpo kommende dage.

- besøgende kan først og fremmest glæde sig til opleve diversiteten i, hvordan man arbejder i de forskellige lande, og til at se, hvordan de enkelte kokke fortolker maden og opgaven. Det bliver et spændende show at overvære, og stemningen omkring mesterskaberne bliver helt fantastisk, siger Anders Heegaard.

Han påpeger, at konkurrencerne er en vigtig platform for at udbrede kendskabet til kokke- og tjenererhvervet. 

- med konkurrencerne har vi en platform til at præsentere vores håndværk. Vi kan vise de mange tanker og idéer, der går forud for den mad, vi alle sammen indtager. Det er fantastisk, at vi kan få lov at hylde den kreativitet, diversitet og faglighed, der ligger bag, og Foodexpo er den oplagte ramme, for synergien mellem fagmessen og konkurrencerne er til at tage at føle på.

Nordic Green Chef og Nordic Green Young Chef afvikles i dag mandag 28. marts fra kl. 17.00, og besøgende kan få lov at overvære startskuddet, ligesom man i morgen tidsdag kan følge kåringen af vinderen. Tirsdag den 29. marts gælder det Nordic Chef and Waiter, der afvikles fra morgenstunden og henover dagen. 

De stiller op for Danmark:

Nordic Green Chefs:
Alexander Johnsen (Restaurant TreeTop i Vejle)

Nordic Green Young Chefs (Kokkeelever under 25 år):
Mathias Thygesen (Restaurant TreeTop I Vejle)

Nordic Chefs:
Kristoffer Ringsing (Vejrø Resort)

Nordic Junior Chefs (Kokkeelever under 25 år):
Lukas Grøntved (Restaurant Abstrakt i Hirtshals)

Nordic Waiter:
Kristine Slott Olsen (Michelinrestauranten Formel B i København) 

Foodexpo 2022 finder sted i MCH Messecenter Herning 27.-29. marts.

Find alle årets finalister i alle konkurrencer her: https://www.foodexpo.dk/konkurrencefinalister

Nøgleord

Kontakter

Anders Heegaard, Præsident for Kokkeforeningen Danmark, tlf. 2175 0519
Christian Kjeldsen, Kommunikationschef for Kokkeforeningen Danmark, tlf. 2621 1145

Billeder

Nordic Green Chefs - nordiske mesterskaber i grønt køkken - kåres for første gang ved NM for kokke og tjenere i Herning i dag og i morgen... Foto : Dose Juice
Nordic Green Chefs - nordiske mesterskaber i grønt køkken - kåres for første gang ved NM for kokke og tjenere i Herning i dag og i morgen... Foto : Dose Juice
Download

Information om White Sands Communication

White Sands Communication
Vinkelsti 1
7700 Thisted

+45 26 21 11 45http://www.coldcoast.dk

Følg pressemeddelelser fra White Sands Communication

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra White Sands Communication

Danmark har nordens bedste tjener29.3.2022 19:22:44 CEST | Pressemeddelelse

Der blev kæmpet til sidste boldsdråbe, da de nordiske mesterskaber for kokke og tjenere blev afgjort ved Foodexpo førevaremassen i Herning tirsdag. Danske Kristine Slott Olsen (Formel B, København) blev kåret som årets tjener i Norden 2022. Kokken Michael Nørtoft fik en flot tredjeplads i kokkekonkurrencen Nordic Chef 2022 , mens Mathias Thygesen og Alexander Johnsen fik en flot tredjeplads i Nordic Green Young Chef.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum