TEKNIQ Arbejdsgiverne

God udsigt til konkret klimaarbejde

Del

Brancheorganisationen TEKNIQ Arbejdsgiverne glæder sig over, at regeringen nu opretter 13 klimapartnerskaber med erhvervslivet, og ser frem til at tage aktivt del i arbejdet med at sætte handling bag fremtidens klimaplaner.

Niels Jørgen Hansen, adm. direktør hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Niels Jørgen Hansen, adm. direktør hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Regeringen har besluttet at oprette 13 klimapartnerskaber med de forskellige dele af dansk erhvervsliv. Det gælder eksempelvis bygge- og anlægssektoren. TEKNIQ Arbejdsgiverne er en af de brancheorganisationer, der er blevet inviteret til at deltage i partnerskabet, og her ser man frem til at spille en aktiv rolle i arbejdet med at sætte yderligere gang i den grønne omstilling.

”Vi vil gerne kvittere for, at regeringen med dette initiativ inddrager dansk erhvervsliv i fremtidens klimaarbejde. Hvis en kommende klimahandlingsplan skal have den nødvendige gennemslagskraft, er det afgørende, at netop erhvervslivet inddrages og spiller en aktiv rolle. Det kan de nye klimapartnerskaber forhåbentlig være med til at sikre,” siger Niels Jørgen Hansen, adm. direktør i TEKNIQ arbejdsgiverne, der repræsenterer 4.300 virksomheder indenfor el, vvs og metal.

Han understreger, at ikke mindst bygge- og anlægsbranchen har en central rolle, når det gælder om at komme i mål med regeringens ambitiøse klimamål, som blandt andet omfatter en reduktion i udledningen af drivhusgas på 70 procent i 2030 i forhold til 1990.

”Det er bygge- og anlægsbranchen, der leverer de bygninger, som i dag står for hele 40 procent af Danmarks samlede energiforbrug. Derfor har vi også en stor opgave foran os, når det gælder om at realisere klimamålsætningerne. Noget, der også kommer til at have stor betydning for den måde, branchens virksomheder arbejder og udvikler sig på. Hos TEKNIQ Arbejdsgiverne er vi i hvert fald klar til at kaste os helt og fuldt ind i denne opgave,” siger Niels Jørgen Hansen.

Udover TEKNIQ Arbejdsgiverne vil klimapartnerskabet for bygge- og anlægssektoren omfatte Dansk Industri, SMVdanmark og Dansk Byggeri, mens formand for partnerskabet er Jesper Kristian Jacobsen, adm. direktør i Per Aarsleff A/S.

<faktaboks>

De 13 partnerskaber

 • Bygge- og anlægssektoren
 • Energi- og forsyningssektoren
 • Affald og vand, cirkulær økonomi
 • Energitung industri
 • Produktionsvirksomhed
 • Life Science og biotech
 • Fødevare- og landbrugssektoren
 • Landtransport
 • Luftfart
 • Det Blå Danmark
 • Handel
 • Service, it og rådgivning
 • Finanssektoren

Nøgleord

Kontakter

Yderligere oplysninger:
Niels Jørgen Hansen adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne – mobil: 40 74 43 60

Billeder

Niels Jørgen Hansen, adm. direktør hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Niels Jørgen Hansen, adm. direktør hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Download

Information om TEKNIQ Arbejdsgiverne

TEKNIQ Arbejdsgiverne
Paul Bergsøes Vej 6
2600 Glostrup

4343 6000http://www.tekniq.dk/

TEKNIQ Arbejdsgiverne – Industri & Installation repræsenterer 4.300 virksomheder inden for el, vvs og metal med i alt 55.000 medarbejdere og en samlet omsætning på omkring 60 mia. kr.

Følg pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum