Glemte i os? ny lempelser men straminger for os

Del

Udtalelse ØreSound Festival 2021 For mange danskere er det en glædens dag, hvor der på bred plan lempes på COVID-19 restriktioner, af en eller årsag har der blandt denne store mængde af lempelser klemt sig en stramning ind, som for ØreSound og vores festival kolleger, potentielt gør dagen i dag til en sorgens dag.

Vi har planlagt efter og fulgt retningslinjerne til punkt og prikke ud fra, Aftale om udmøntning af genåbning pr. 6. maj 2021, og det er denne aftale som er blevet strammet op, således at man har nedjusteret max kapacitet fra 5.000 til 2.000 gæster på udendørs begivenheder frem til 15. august

Der er en generel positiv stemning for lempelserbåde hos befolkning, sundhedsmyndigheder og hos politikere, hvorfor er det så at det eneste sted hvor der kommer en stramning, er på udendørs festivaler, men hvor der lempes på deltagerantal hos eksempel vis publikummer til fodboldkampe, hvilket for os er lidt af en gåde.  

Det kunne godt virke som om at man har lavet en fejl, da denne stramning jo på ingen måde går i tråd med de lempelser, som der jo rent logisk faktisk burde skabe præcedens for en yderlige lempelse så man kan samles flere gæster! Det giver ikke mening at tillade 3.000 gæster til indendørs arrangementer mens vi kun kan tillade 2.000 gæster under åben himmel.

Der er sågar lempet betragteligt for udendørs livearrangementer, ved eksempelvis lempelse af afstandskrav fra 4kvm. til 2kvm. per gæst, servering af alkohol fra kl. 22 frem til 00.00, ligesom zonerne opdelinger lempes fra 500 gæster per sektion til 1.000 personer per sektion.

Vores generelle fornemmelse er at denne eneste stramning, hvor grænsen på 5.000 personer fra 1. august er strammet op til 2.000 personer frem til 15. August, må bero på en misforståelse, da der ikke er nogen logisk forklaring på den.

ØreSound regner med at der blive kigget en ekstra gang på om dette ikke er en fejl, da denne stramning ikke stemmer overens med helhedsbilledet for den ellers positive tendens med lempelser og at vi modtager en melding på dette snarest.

ØreSound Festival

 

Information om ØreSound Festival

ØreSound Festival
Ny Østergade 12, 5. sal
1101 København k

http://Oresoundfestival.dk

ØreSound Festival har et mål om at blive Nordens mest bæredygtige festival. Derfor arbejder vi udfra et koncept, som vi kalder ”de grønne ringe i vandet”, hvor vi sætter bæredygtige krav til os selv og vores samarbejdspartnere gennem hele forsyningskæden. Som festivalarrangør vil vi gå forrest ved at sætte vores grønne aftryk på klimaet og jordkloden. Som en dråbe der spreder ringe i vandet, vil vi forsøge at påvirke ikke blot vores gæster, men hele branchen i en positiv retning, og være med til at placere klima og bæredygtighed øverst på samfundets dagsorden.

Dette kommer til syne i ØreSounds beslutninger om indkøb, investeringer, indretning, ressourceforvaltning, velgørenhed og udbud af mad og drikke under hele festivalen.

Følg pressemeddelelser fra ØreSound Festival

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra ØreSound Festival

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum