Gladsaxe sparer energi ved at sænke rumtemperaturen

Gladsaxe fulgte anbefalingen, da den daværende regering i 2022 opfordrede kommunerne til at spare på energien ved at sænke temperaturen i bygningerne til højst 19 grader. Målet var at afværge en energikrise i kølvandet på Ruslands invasion af Ukraine.
Gladsaxe sænkede temperaturen i skoler, skoleklubber, biblioteker og administrationsbygninger, som omfatter omkring 40 procent af kommunens bygninger, mens plejeboliger og børnehuse blev undtaget.
Kommunen har i forvejen skåret 17 procent af energiforbruget fra 2007 til 2020. Blandt andet ved at energirenovere bygninger og flytte energiforbruget fra olie og gas til fjernvarme. Alligevel lykkedes det kommunen at spare næsten otte procent på energien sammenlignet med fjerde kvartal 2021. Det svarer til en besparelse på ca. 700.000 kr. for hele fyringssæsonen.
Effekt på trods af lavt udgangspunkt
Gladsaxes energibesparelse kommer fra et allerede godt udgangspunkt. Det er i forvejen praksis at holde rumtemperaturen i de kommunale bygninger på 20-21 grader. Derudover er op mod 60 kommunale bygninger omlagt fra naturgas til fjernvarme, så fjernvarmeandelen er vokset fra 40 procent i 2007 til 90 procent i 2022. En lang række gamle, energitunge bygninger er gennem de seneste 15 år erstattet af lavenergibygninger. Blandt andet bygger Gladsaxe kun svanemærkede børnehuse, hvor der også er fokus på energien. Samtidig er andre bygninger blevet energirenoveret, blandt andet Gladsaxe Rådhus og Gladsaxe Svømmehal.
Med den samlede klimaindsats med energibesparelser, omlægning af den kommunale vognpark til el og en række andre tiltag og udefrakommende forudsætninger er det lykkedes Gladsaxe Kommune som organisation at reducere sin samlede CO2-udledning med 73 i procent i perioden 2007 til 2020.
Kontakter
Ulla Baden, kommunikationschef, tlf. 22 76 56 22, ulla.baden@gladsaxe.dk
Poul Mathiesen, sagsingeniør, tlf. 22 15 28 51, tmfpma@gladsaxe.dk
Billeder

Information om Gladsaxe Kommune
Gladsaxe er den første kommune i Danmark, der indarbejdede FN’s verdensmål i sin kommunestrategi. Med verdensmålene som ramme arbejder Gladsaxe for social, miljømæssig og økonomisk bæredygtighed samt en grøn omstilling. Det gør vi, fordi vi ønsker at gøre en forskel lokalt, der bidrager til en bæredygtig udvikling globalt. Gladsaxe Kommune har ca. 69.000 indbyggere og grænser op til København, Gentofte, Lyngby-Taarbæk, Furesø og Herlev kommuner.
Du kan læse mere om Gladsaxe Kommune på gladsaxe.dk.
Følg pressemeddelelser fra Gladsaxe Kommune
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Gladsaxe Kommune
Gladsaxe laver særlig indsats for gravide med højt BMI23.4.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Gladsaxe er blandt de første kommuner, hvor gravide borgere får hjælp til at stabilisere deres vægt, hvis de har et BMI over 30.
Gladsaxe ansætter en socialsygeplejerske22.4.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Gladsaxe Kommune ansætter en socialsygeplejerske for at styrke indsatsen i forhold til socialt udsatte borgere ved at tilbyde sygeplejefaglig støtte og brobygning mellem de forskellige aktører på sundheds- og socialområdet.
Gladsaxe sætter nye retningslinjer for brug af skærme i skolerne10.3.2025 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
Nye retningslinjer for Gladsaxes skoler brug af iPads og computere i undervisningen tager udgangspunkt i anbefalinger fra lærere, elever og forældre.
Gladsaxe hylder valg af bæredygtig transport28.2.2025 08:37:39 CET | Pressemeddelelse
Gladsaxe Kommune har netop skudt en kampagne i gang, som hylder alle, der vælger at transportere sig bæredygtigt til gavn for klima, trængsel og sundhed.
Gladsaxe indfører straksforbud mod turbokyllinger27.2.2025 08:53:06 CET | Pressemeddelelse
Fremover vil Gladsaxe Kommune kun købe økologiske kyllinger eller kyllinger med dyrevelfærdsmærket tre hjerter.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum