Gymnasieskolernes Lærerforening

GL: Over middel til ekspertgruppe om ny karakterskala

Del

"Jeg ser positivt på de to modeller til en ny karakterskala, som ekspertgruppen læner sig op ad. Jeg foretrækker, at der kun er spring på 1 mellem karaktererne, og det falder ud til fordel for modellen 0-6. Men begge modeller skaber inden for 7 trin plads til en ekstra midterkarakter og afskaffer den nuværende skalas pædagogiske dumheder: De store og uensartede spring mellem karaktererne og den ubrugelige minus-03-karakter", siger GL's formand Tomas Kepler.

Regeringens ekspertgruppe har præsenteret sine bud på erstatninger for den nuværende karakterskala på 7 trin. I Gymnasieskolernes Lærerforening (GL) er der tilfredshed med de overvejelser, ekspertgruppen lancerer.

Formand Tomas Kepler uddeler karakteren over middel til ekspertgruppen og noterer sig, at GL er blevet imødekommet flere steder i ekspertgruppens rapport.

”Jeg ser positivt på de to modeller, ekspertgruppen læner sig op ad. Jeg foretrækker, at der kun er spring på 1 mellem karaktererne, og det falder ud til fordel for modellen 0-6. Men begge modeller skaber inden for 7 trin plads til en ekstra midterkarakter og afskaffer den nuværende skalas pædagogiske dumheder: De store og uensartede spring mellem karaktererne og den ubrugelige minus-03-karakter. Det flugter i store træk med det, GL tidligere har spillet ud med”, siger Tomas Kepler.

Derimod havde han gerne set, at der var blevet plads til to dumpekarakterer i stedet for blot én. 

”Vi vil gerne drøfte muligheden for to dumpekarakterer, hvor den ene kan udtrykke en vurdering, der viser eleven, at præstationen er langt fra at bestå, og én, der viser, at man er forholdsvis tæt på. Disse vurderinger kunne imødekommes i en skala fra 0 til 7 med 2 som laveste beståkarakter (0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7), men det fordrer, at man er villig til at se på en skala med 8 trin”, understreger GL-formanden.


Kepler ser frem til, at ekspertgruppens løsningsforslag danner baggrund for et kommende regeringsudspil, som GL vil gøre sit til at få indflydelse på.

Kontakter

Yderligere information hos
formand for Gymnasieskolernes Lærerforening
Tomas Kepler
tlf. 31 42 81 20
tk@gl.org

Links

Information om Gymnasieskolernes Lærerforening

Gymnasieskolernes Lærerforening
Vesterbrogade 16
1620 København V

http://www.gl.org

Gymnasielærernes faglige organisation

Følg pressemeddelelser fra Gymnasieskolernes Lærerforening

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Gymnasieskolernes Lærerforening

Er svaret på færre unge flere skoler?27.10.2021 11:05:36 CEST | Pressemeddelelse

”Det er prisværdigt, at regeringen fremhæver betydningen af uddannelse og vil sikre ungdomsuddannelser over hele landet. Vi er fuldt og helt enige med regeringen i, at det er afgørende, at de unge, der i dag ikke får en ungdomsuddannelse, hjælpes til uddannelse. Men i en tid med færre og færre unge risikerer vi, at vi får splittet bæredygtige gymnasier og andre ungdomsuddannelser op i ikke levedygtige, små skoler. Faktisk har vi i sektoren i forvejen mange bekymringer om, hvorvidt det er muligt at fastholde det eksisterende finmaskede net af ungdomsuddannelser, i de kommende år,” siger Tomas Kepler, formand for Gymnasieskolernes Lærerforening.