Akademikerne

Giv afviste uddannelsessøgende studiepladser ved vinteroptaget

Del

Antallet af afviste ansøgere til de videregående uddannelser er i år steget med 27 pct. Der er derfor brug for, at politikerne ser på at øge antallet af studiepladser til vinter. Der er ingen der har interesse i, at de 10.686 afviste unge skal ud og søge uaglærte jobs, på et arbejdsmarked der allerede er hårdt presset efter corona. Det mener Akademikerne, der repræsenterer 431.000 medlemmer fra de videregående uddannelser.

Rekordmange unge har i lyset af corona valgt at søge ind på en uddannelse. Selvom det har betydet et ekstraordinært stort optag, er der også rekordmange unge der har fået afslag. Hvis ikke de unge unge skal stille sig i en allerede lang ledighedskø, bliver politikerne allerede nu nødt til at se på, at oprette flere studiepladser til vinteroptaget. Det udtaler Akademikernes formand Lars Qvistgaard:

“Vi har en kæmpe samfundsopgave i at sørge for, at de tusinder af mennesker der har mistet deres arbejde under corona-krisen, kommer hurtigt i job igen. Der ingen der er tjent med, at den opgave bliver større af, at 10.686 afviste unge stiller sig i ledighedskøen. Slet ikke når de både har lyst og kvalifikationer til at starte på en uddannelse i stedet”.

Derfor kvitterer Qvistgaard også for, at uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe allerede nu har varslet en opsøgende vejledningsindsats for de afviste ansøgere:

“Det er et rigtig godt første skridt, at tilbyde mere vejledning til de mange unge der ikke har fået en studieplads, og jeg håber det hjælper mange unge med at finde en god plan B. Men på bagkant af den indsats, har vi brug for at sørge for at alle dem der ikke gør, ikke ender i ledighedskøen”

Det siger Lars Qvistgaard og fortsætter:

“Vi har brug for at de mange afviste unge får muligheden for at komme hurtigt i gang. Derfor håber jeg også at politikerne tager opgave på sig, og ser på at finansiere flere studiepladser til vinteroptaget”

For yderligere kommentarer, kontakt Lars Qvistgaard på 2147 2686.

Akademikerne varetager interesser for 431.000 medlemmer på det offentlige og private arbejdsmarked.

Nøgleord

Kontakter

Formand for Akademikerne Lars Qvistgaard: 2147 2686.

Kommunikationskonsulent Yasmin Davali: 20699236

Information om Akademikerne

Akademikerne
Akademikerne
Nørre Voldgade 29
1358 København K

33 69 40 40http://www.ac.dk/

Om Akademikerne

Akademikerne er en partipolitisk uafhængig paraplyorganisation for 28 faglige organisationer, der organiserer akademisk uddannede i Danmark. Akademikerne repræsenterer pr. 1. januar 2020 ca. 431.000 medlemmer med en lang videregående uddannelse.

Akademikerne samarbejder med medlemsorganisationerne for at sikre et attraktivt akademisk arbejdsmarked. Akademikerne skal øge akademikernes indflydelse i samfundet.

Følg pressemeddelelser fra Akademikerne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Akademikerne

Uddelingen af Danmarks vigtigste arbejdsmiljøpris sker i morgen7.9.2020 12:12:16 CESTPressemeddelelse

Der bliver gang i den, når der tirsdag den 8. september bliver uddelt Arbejdsmiljøprisen 2020 til arbejdspladser i Danmark, som gør noget særligt for arbejdsmiljøet, og som kan inspirere andre. Der er brugt meget tid på at finde de rigtige vindere i et stærkt felt af nominerede arbejdspladser, som alle har opnået store gevinster i arbejdsmiljøindsatsen. Og der er blevet arbejdet stenhårdt ude på arbejdspladserne af medarbejdere i alle funktioner og fag. Alle de arbejdspladser, der er nomineret til prisen, har formået at få arbejdsmiljøet langt mere i front i dagligdagen og skabt resultater, der virkelig rykker, til glæde for arbejdstagernes trivsel og arbejdspladsernes bundline, lyder meldingen fra Lars Qvistgaard, formand for Akademikerne, der repræsenterer 431.000 akademikere på det offentlige og private arbejdsmarked, og som er en del af dommerkomitéen bag Arbejdsmiljøprisen, der hvert år uddeles af Arbejdsmiljørådet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum