Beskæftigelsesministeriet

Genåbning af beskæftigelsesindsatsen giver mulighed for virksomhedspraktik og løntilskudsjob

Del
De ledige får igen mulighed for at komme i virksomhedsrettede tilbud med fysisk fremmøde. Kommunerne skal dog altid tage hensyn til, om borgeren er i risikogruppen for Covid-19 eller har pårørende i risikogruppen og indrette indsatsen herefter.

Fra den 15. april 2021 vil det igen være muligt for ledige at komme i fx virksomhedspraktik og løntilskudsjob. Kommunen kan også give tilbud om nytteindsats, vejledning og opkvalificering med fysisk fremmøde til ledige, som er i særlig risiko for at miste kontakten med arbejdsmarkedet. Det vil ikke længere være frivilligt for borgeren at tage imod det konkrete tilbud. Sagsbehandleren skal dog konkret vurdere, om tilbuddet er det rigtige for borgere i risikogruppen for Covid-19 eller med pårørende i risikogruppen.

Genåbningen af beskæftigelsesindsatsen kommer i forlængelse af Rammeaftale om plan for genåbning af Danmark af den 22. marts 2021.

Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard siger:

- Det glæder mig, at vi skridt for skridt kan vende tilbage til normale tilstande – også hvad angår beskæftigelsesindsatsen. Begrænsningerne i indsatsen har været nødvendige af sundhedsmæssige årsager, men det er godt, at de ledige nu kan komme tilbage i virksomhedsrettede tilbud, som vi ved har en god effekt.

- Der er ingen tvivl om, at coronaen har ramt ledige hårdt, og det er særligt gået ud over ledige på kanten af arbejdsmarkedet og langtidsledige. Det skal vi tage hånd om, og første skridt på vejen er at få genåbnet en del af den aktive beskæftigelsesindsats.

- Sagsbehandlerne i kommunerne og a-kasserne har arbejdet hårdt for at få indsatsen til at hænge sammen og særligt for at holde kontakten med borgerne under nedlukningen. Jeg vil gerne sige dem stort tak for deres flid og evne til at tænke kreativt i en svær situation.

Faktaboks:

  • Kommunen kan give tilbud om virksomhedspraktik og ansættelse med løntilskud med fysisk fremmøde.
  • Kommunen kan give tilbud om nytteindsats samt øvrig vejledning og opkvalificering med fysisk fremmøde efter en konkret vurdering af, om borgeren er i særlig risiko for at komme længere væk fra arbejdsmarkedet.
  • Kommunerne skal sikre sig, at tilbuddene er i overensstemmelse med de nationale udmeldinger samt vurdere, hvorvidt den enkelte ledige er i risikogruppen for Covid-19 eller har pårørende i risikogruppen forud for afgivelse af tilbud.
  • I de tilfælde, hvor kommunen efter en konkret vurdering giver borgeren et tilbud, vil det ikke længere være frivilligt for borgeren at tage imod det konkrete tilbud.
  • Der vil fortsat være en fravigelse af reglerne om kadencer for, hvornår der skal gives tilbud. Kommunerne er således ikke forpligtiget til at give ledige tilbud på bestemte tidspunkter.

Kontakter

Beskæftigelsesministeriet


Pressevagt: 51232830

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Holmens Kanal
1060 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensens kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for september 202421.11.2024 08:09:09 CET | Pressemeddelelse

I september 2024 var der 3.029.400 lønmodtagere i job. Det er 4.300 flere end måneden før svarende til en stigning på 0,1 procent. Siden september 2023 er der dermed samlet set kommet 27.900 nye beskæftigede til. Ser man på den private sektor, er der kommet 3.700 flere lønmodtagere fra august til september 2024. I samme periode er der kommet 600 flere offentligt ansatte. Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger: "Trods et lille dyk i sidste måned stiger beskæftigelsen igen. Det viser, at vi fortsat har et stærkt arbejdsmarked. Vi skal dog have et øje for, at det ikke er alle dele af landet, som har del i den stigende beskæftigelse. Der er en del kommuner uden for særligt storbyområderne, hvor beskæftigelsen er faldet det seneste år". "Vi har i regeringen et mål om, at folk skal kunne uddanne sig og få job i hele landet. Derfor styrker vi mulighederne for job og uddannelse uden for de store byer. Det skal blive ved med at være attraktivt at bo med sin familie i de mindre byer,

Uændret ledighed i oktober 202420.11.2024 09:01:56 CET | Pressemeddelelse

Der er 88.000 fuldtidsledige i oktober 2024. Det viser de nyeste tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering. Ledigheden er dermed uændret i forhold til måneden før, og ledighedsprocenten er fortsat på 2,9 pct. Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger: -Det er positivt, at vi fortsat har en lav ledighed. Samtidig er der en faldende tendens i antallet af dimittendledige. Vi har tidligere set en stigning i antallet i denne gruppe, men noget tyder på, at vi nu har fået vendt den udvikling. Det er afgørende, at man som nyuddannet hurtigt får foden inden for på arbejdsmarkedet, så ledigheden ikke sætter sig og bliver langvarig. -På trods af den lave ledighed er der desværre fortsat en gruppe af unge, som hverken er i gang med en uddannelse eller i job. Også de skal have en plads på arbejdsmarkedet eller i uddannelsessystemet. -Jeg ser frem til at udrulle det ungeløft, vi i Folketinget har aftalt i fællesskab med kommuner, virksomheder og civilsamfundet. Det er et stærkt pa

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye