Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen

Gå en tur ind i fremtiden på Sluseholmen Skole

Del

Taget er endnu ikke lagt, og rummenes vægge fremstår stadig i rå beton. Men kommer man til rejsegilde, kan man få en gåtur ind i fremtiden og se, hvordan Sluseholmen Skole ser ud den dag i 2024, hvor eleverne for første gang går ind ad døren.

Mandag den 25. april fejrer Københavns Kommune de håndværkere, der siden 2020 har arbejdet på at forvandle en parkeringsplads til en skole på 12.500 m2 med plads til 840 elever. Den dag er der nemlig rejsegilde for Sluseholmen Skole, og både kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaard og børne- og ungdomsborgmester Jakob Næsager lægger vejen forbi.

"Sluseholmen Skole har som sin vision at blive en grøn byskole, hvor social og miljømæssig bæredygtighed er i højsædet. Det bliver en skole med flotte, inspirerende læringsrum for alle skolens elever og personale. Sådan en skole vil vi selvfølgelig gerne se med vores egne øjne, allerede mens den er under opførelse", lyder det fra Jakob Næsager.

Han suppleres af Mia Nyegaard: “Sluseholmen Skole bliver et fantastisk sted for de mange elever, der kommer til at have deres daglige gang her. Jeg glæder mig over, at der både er tænkt på, hvordan skolen kan skabe rammerne for en god skolegang og et aktivt fritidsliv. På den måde bliver skolen også et samlingspunkt for lokalområdets beboere, der kan mødes til forenings- og idrætsaktiviteter, når skoledagen er ovre.

Virtuelt visit år 2024

Selvom Sluseholmen Skole først tages i brug i 2024, byder rejsegildet på en lejlighed til at se, hvordan den kommer til at se ud. For JJW Arkitekter har udarbejdet en film – en såkaldt "walk-through" – der vil blive vist ved rejsegildet.

Fra fugleperspektiv over tagterrasserne fører filmen sine seere ind ad skolens hovedindgang og videre op gennem bygningen via den trappe, som elever, lærere og fritidsbrugere til sin tid vil benytte. Filmen kommer rundt på hver af de fire etager, så man kan få et indtryk af materialer og lysindfald, og så slutter den øverst oppe på femte etage i idrætshallen med de store panoramavinduer ud mod Amager Fælled.

Bæredygtige byggematerialer

Fokus på bæredygtighed kommer til udtryk flere steder i byggeriet, og ved rejsegildet kan gæsterne se de et konkret eksempel på det, nemlig det nyudviklede panelsystem, Rockzero.

Hovedbestanddelen i systemet er stenuld, og det betyder, at risikoen for skim-melskader som følge af fugt i konstruktionen reduceres til et minimum. Panelerne er desuden bygget op, så også kuldebroer minimeres, og det vil resultere i en høj energieffektivitet på skolen. Endelig har stenulden i panelvæggene en åben, porøs struktur, som absorberer lyd, og på den måde er isoleringen med til at reducere støj fra omgivelserne. Kort sagt er panelerne ideelle til at holde fugten væk, varmen inde og støjen ude.

Se det hele lidt fra oven

Udover en gåtur ind i fremtiden, byder rejsegildet også på en lejlighed til at se København lidt fra oven. For undervejs åbner vi dørene op til toppen af parkeringshuset, hvor idrætshallen ligger. Herfra er der udsigt over Amager Fælled og Sydhavnstippen, og i det fjerne ses også Øresundsbroen.


Kransene vil vaje med elevernes pynt
Som det hører sig til ved rejsegilder, vil tre kranse vaje over byggeriet for at markere den festlige dag. Og selvom skolens kommende elever ikke deltager i arrangementet, så er de alligevel lidt med. Det er nemlig eleverne, som sammen med deres KKFO-leder har stået for at pynte kransene. Hvordan det ser ud, vil man kunne tage i øjesyn, hvis man deltager i rejsegildet.

FAKTA:

Tid, sted og varighed

Tid: mandag d. 25. april 2022

Sted: Sluseholmen 6

Varighed: Kl. 12:15-14:15

Parkering: Bemærk, ingen bilparkering på byggepladsen

FAKTA: Dem kan du møde

Børne- og ungdomsborgmester Jakob Næsager (K)
Kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaard (R)
Byggechef for Byggeri København Nanna Westerby Jensen
Partner i JJW Katja Viltoft
Adm. dir. for BAM Danmark Bo Svendsen

Nøgleord

Kontakter

Kontakt

Børne- og Ungdomsborgmester Jakob Næsager, via presseteamet på 2945 4073

Kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaard, via presseteamet på 3366 2345

Information om Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen

Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen
Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen
Rådhuspladsen 1
1550 København V

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen

Forældre skal have vished om plads i dagtilbud fire måneder før start17.11.2022 06:00:00 CET | Pressemeddelelse

Telefonlinjerne hos pladsanvisningen er ofte travlt optaget af forældre, der forsøger at få afklaring på, hvornår deres børn kan starte i den fortrukne institution. Det er dog ikke altid muligt at få svar på, fordi en del dagtilbud først åbner for pladser til nye børn kort tid før børnene skal starte i institutionen. Det vil Børne- og Ungdomsudvalget i København lave om på nu. Politikerne har onsdag aften besluttet at indføre en model, hvor forældre får besked om en tilbudt plads typisk fire måneder før deres barn skal starte.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum