Næstved Bibliotek og Borgerservice

“GÅ!” – en litterær vandretur

Del

Tirsdag den 8. juni kl. 16.00- ca. 18.00 kan du komme med på en litterær gåtur i Fruens Plantage nær Rønnebæksholm, hvor vi lader os inspirere af Tomas Espedals bog: GÅ eller kunsten at leve et vildt og poetisk liv (2008). Arrangementet er en del af den landsdækkende kampagne ”Sammen i bevægelse”, som Næstved Bibliotek og Borgerservice kører i uge 18-23.

Vi lader os inspirere af Tomas Espedals bog: GÅ
Vi lader os inspirere af Tomas Espedals bog: GÅ

Tomas Espedal filosoferer i sin bog "GÅ", med den fængede undertitel ”eller kunsten at leve et vildt og poetisk liv” over det at vandre: Hvad det betyder at gå sammen, eller hver for sig? Og hvordan det påvirker en at bevæge sig igennem naturens konturer? 

I fodsporene på Tomas Espedal
På denne litterære tur tager vi bogens titel ”GÅ” på ordet og udfolder værkets krøllede perspektiver på en vandretur i Fruens Plantage nær Rønnebæksholm. Med små indlagte oplæg træder vi ind i Espedals snurrige passager om det at være en vandringsmand og i fællesskab afprøve nogle af bogens påstande. Derudover skal vi både spise en lille let anretning, drikke en forfriskning og lytte til et stykke musik fra bogen – alt sammen for, at vi kan GÅ i fodsporene på Tomas Espedals episke vandrefortælling.

Mødested: Kl. 16.00 på parkeringspladsen ved Fruens Plantage, Ny Præstøvej 304, Næstved. Turen tager ca. 2 timer. Undervejs vil vi gøre holdt en række udvalgte steder, hvor de to kulturformidlere vil læse op og referere til forskelligt fra Tomas Espedals bog. Kort sagt, så skal vi ”smage”, ”lytte” og ”drikke” bogen. Vi slutter af på parkeringspladsen.
Husk passende tøj og fodtøj.

Alt foregår udendørs, og vi overholder det udendørs forsamlingsloft. Vi medtager håndsprit, handsker m.m. ifm. servering af mad og drikke. 

Deltagelse på turen er gratis, men der er tilmelding på www.naesbib.dk. Der er et begrænset antal pladser. 

Vandringen tilbyder en anderledes naturoplevelse i krydsfeltet mellem natur, bevægelse og litteratur. Du behøver ikke at have læst bogen! 

Fakta om Tomas Espedal: Norsk forfatter, født den 12. november 1961 i Bergen. Mest kendt for sine selvbiografiske og selvudleverende romaner. Hans to bøger, Gå eller kunsten å leve et vildt og poetisk liv (2006) og Imod kunsten (2009) var begge nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris. Senest udkom han med borgen Elsken (2018). Har skrevet 13 bøger, primært autobiografiske og dagbøger.

Fakta: Sammen i bevægelse
Næstved Bibliotek og Borgerservice har sammen med landets øvrige biblioteker, Danmarks Radio og en række idrætsorganisationer fokus på bevægelse i den fælles kampagne ”Sammen i bevægelse”. I løbet af 2021 er målet at få endnu flere danskere op af stolene og i gang med at bevæge sig. Her behøver det ikke nødvendigvis at være motion i form af løbeture eller fitness. Det kan også være ganske almindelige hverdagsbevægelser som at slå græs, lege med børn/børnebørn eller at GÅ en tur på biblioteket - alt tæller!

Kontakter

Billeder

Vi lader os inspirere af Tomas Espedals bog: GÅ
Vi lader os inspirere af Tomas Espedals bog: GÅ
Download
Download
Download

Information om Næstved Bibliotek og Borgerservice

Næstved Bibliotek og Borgerservice
Næstved Bibliotek og Borgerservice
Kvægtorvet 4-6
4700 Næstved

55885588http://www.naesbib.dk

- består af Næstved Bibliotek, Fensmark Bibliotek, Fuglebjerg Bibliotek, Glumsø Bibliotek og Korskilde Bibliotek. Sammen driver vi et moderne biblioteks- og borgerservicetilbud for alle borgere i Næstved Kommune med det erklærede formål, at borgerne opnår indsigt og udsyn til at navigere i eget liv.

Følg pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum