Grouleff Communications

Fynsk stemmestyret byggerobot belønnet af EU-fonde

Del

Den danske, stemmestyrede skærerobot fra Kobots – Voice Responsive Robotics er med topkarakter blevet tildelt 4,5 millioner kroner fra to EU-fonde, nemlig SME Instrument og Eurostars. De to fonde støtter små virksomheder på vej frem, på dels udviklings- og dels salgssiden. EU har dermed fået øjnene op for det store potentiale indenfor stemmestyrede robotter, der på en gang effektiviserer, mindsker spild og forbedrer sikkerhed og arbejdsmiljø.

Peter Hartvigsen, CEO og grundlægger af Kobots – Voice Responsive Robotics.
Peter Hartvigsen, CEO og grundlægger af Kobots – Voice Responsive Robotics.

“Vi skal bruge de 4,5 millioner til at kommercialisere og videreudvikle vores stemmestyrede skærerobot Amigo og tre andre produkter, vi har i pipelinen. De nye produkter er også stemmestyrede og kører på samme IT-platform, så de supplerer og komplimenterer Amigo. Mere kan vi ikke sige, før patentet er hjemme. Vi er meget stolte af at EU har givet os det eftertragtede Seal of Excellence og 13.99 points på en skala, hvor topkarakteren er 15. Det betyder, at de virkeligt ser vores potentiale,” siger Peter Hartvigsen, CEO og grundlægger af Kobots – Voice Responsive Robotics. Der åbnes for salg af den stemmestyrede robot i starten af oktober.

Byg tre gange hurtigere

Den stemmestyrede robot Amigo fra Kobots – Voice Responsive Robotics gør byggeri hurtigere og tømrerens arbejde sjovere. Ved at give håndværkerne nem stemmestyring af tilskæring øges hastigheden markant på både små og store byggeprojekter. Ud over at gøre byggeri tre gange hurtigere og mindske belastningen fra støv, støj, vibrationer og dårlige arbejdsstillinger, indsamler Amigo data og registrerer materiale, som kan genbruges. Det er godt for både økonomi og miljø, når den fx gør opmærksom på, at næste gipsplade kan være på det stykke plade, som ligger i bunken af fraskæringer som nr. tre.

Dirigeres med stemmen

Hver tømrer bærer et headset, så han har hænderne fri til at måle op og montere. Amigo spørger løbende efter de oplysninger, den skal bruge. Den spørger for eksempel: ”Hvad vil du skære -ende? side? hul?” eller ”gentag mål i venstre side”. Tømreren styrer robotten verbalt med en række kommandoer og forudbestemte skabeloner samt talrækken. Ved flere udskæringer af samme plade, fortsætter dialogen, indtil tømreren giver den orden: ”Skær”. Derefter bliver pladen hurtigt skåret og er klar til montering. Imens kan tømreren gøre klar til montering, flytte stillads, skrue efter og så videre.

Et testforløb i samarbejde med studerende fra Syddansk Universitet og Designskolen i Kolding viser, at udførelsen af et byggeri bliver op mod 3,5 gange hurtigere med Amigo. Dermed kan en tilskæringsopgave, der normalt tager seks til syv timer, nu klares på ca. to timer. Ved inddækning af tagvinduer, døre og brandinddækninger og op under trapezplader er der endnu mere tid at hente. Robotten har nemlig skabeloner på en række standard bygningsdele som f.eks. Velux tagvinduer, så tilskæringsarbejde, der manuelt tager 30 minutter, kan klares på under fem minutter.

Det tager under ti minutter at opstille og samle robotten, som består af ramme, motor, software og et head-set. I rammen kan sættes forskellige former for standard elektrisk værktøj. Amigo fås i en 900 serie og en 1200 serie, hvilket refererer til max bredden på den plade, den kan bearbejde. Amigo-925 kan derfor skære en plade på 90 x 250 cm.

Fakta om de to fonde

Fonden SME Instrument er specielt oprettet for at hjælpe EU's små og mellemstore virksomheder med at gennemføre internationale forskning- og udviklingsprojekter, der fremmer virksomhedens vækst. Den er en del af Horizon 2020 - EU's store program for forskning og innovation. SME1 har bevilliget Kobots – Voice Responsive Robots 50.000 Euro. Eurostars er ligeledes en del af Horizon 2020 og understøtter udviklingen af hurtigt omsættelige innovative produkter, processer og tjenester, der hjælper med at forbedre hverdagen for mennesker. Eurostars støtter samlet udviklingen i Kobots – Voice Responsive Robots med 590.000 Euro.

Download Fotos    Se Video

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Peter Hartvigsen, CEO og grundlægger af Kobots – Voice Responsive Robotics.
Peter Hartvigsen, CEO og grundlægger af Kobots – Voice Responsive Robotics.
Download
Peter Hartivigsen, CEO i Kobots - Voice Responsive Robotics
Peter Hartivigsen, CEO i Kobots - Voice Responsive Robotics
Download
Peter Hartvigsen, CEO Voice Responsive Robotics
Peter Hartvigsen, CEO Voice Responsive Robotics
Download
Peter Hartvigsen, CEO, Kobots - Voice Responsive Robotics
Peter Hartvigsen, CEO, Kobots - Voice Responsive Robotics
Download

Links

Information om Grouleff Communications

Grouleff Communications
Filmbyen 4, 5 sal Øst
8000 Aarhus C

70 27 08 72http://www.grouleff.it/

Følg pressemeddelelser fra Grouleff Communications

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Grouleff Communications

Nordens eneste PR-bureau med fokus på robotter fylder 15 år11.9.2019 07:00:00 CESTNyhed

For præcis 15 år siden stiftede en ung, kvindelig journalist dét PR-bureau, som har gjort danske robotproducenter verdensberømte. Kvinden hedder Malene Grouleff, og hun mødte ved et tilfælde nogle visionære robotnørder i Odense. Det møde inspirerede hende til at satse 100 procent på kommunikation for robot- og automationsindustrien, og satsningen har båret frugt og skabt både vækst og imponerende resultater.

Ny dansk platform giver konkurrerende robotter et fælles sprog10.9.2019 14:39:18 CESTPressemeddelelse

OnRobot i Odense lancerer nu systemet WebLogic, der på én platform gør det muligt at programmere robotter fra otte af de største producenter. Platformen gør det samtidigt muligt at anvende alle OnRobots robot-gribere som "end of arm tooling" på et stort udvalg af robotarme, noget der før ikke har været enkelt. Dermed bliver langt mere intuitivt at automatisere med et bredt udvalg af cobots og letvægtsrobotter.

Dansk robotvirksomhed på vej ud i verden2.9.2019 11:39:36 CESTPressemeddelelse

Den danske robotvirksomhed Flow Robotics, der udvikler og producerer robotter til laboratorier, indleder nu et samarbejde med VWR International A/S, der er en global leverandør af udstyr og teknologi til life science selskaber og forskningslaboratorier. Dermed skal pipetteringsrobotten flowbot ONE, der fremmer produktiviteten og forbedrer arbejdsmiljøet på laboratorier, snart sælges i alle de nordiske lande og på sigt globalt. Aftalen skal accelerere distribution og salg på et voksende marked for robotteknologi.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum