Furesø Kommune

Furesøs pædagoger gennemfører diplomuddannelse

Del

Alle dagtilbudsledere og udvalgte pædagoger fra hvert dagtilbud i Furesø Kommune har netop færdiggjort en diplomuddannelse. Pædagogerne er blevet faglige fyrtårne og skal sammen med lederne stå i spidsen for at skabe udviklende læringsforløb, der i endnu højere grad tænker børnenes perspektiv og deltagelse med. Formand for udvalg for dagtilbud og familier Bettina Ugelvig Møller (A) glæder sig over, at pædagogerne udfordres fagligt, og at børnene får glæde af kompetencerne i deres dagligdag.

Alle dagtilbudsledere og 1-2 pædagoger fra hvert dagtilbud har siden januar i år deltaget i diplomuddannelsen. Nu har de alle gennemgået en uddannelse, der støtter dem i at omsætte den styrkede pædagogiske læreplan, der blev vedtaget af Christiansborg for et år siden. Der er læringsmiljøer overalt i børnenes hverdag i vuggestuer og børnehaver. I alt fra pædagogiske forløb til daglige rutiner med måltider af-og påklædning og under leg.

”Diplomuddannelse har styrket vores fælles faglige sprog og hjulpet os til at være mere nysgerrige på børnenes perspektiver og til at gå i dialog med hinandens praksis og de intentioner, vi har. Jeg har fået en god ballast til at medinddrage mine kollegaer. I forhold til samarbejdet med forældrene har jeg fået blik for, at vi sammen skal udvikle partnerskaber. Vi har hver især kun en brik, som tilsammen giver et helt billede af barnet,” siger Louise Suhr Christensen, pædagogisk koordinator og fagligt fyrtårn i Stavnsholt Børnehus.

Faglige fyrtårne

Mette Lykke Gravgaard er lektor på Københavns Professionshøjskole og underviste de faglige fyrtårne i diplommodulet. Hun fortæller, at det var en fornøjelse at være underviser for pædagogerne fra Furesø.

”Furesø Kommunes faglige fyrtårne er nogle engagerede pædagoger. De faglige fyrtårne har gennem uddannelsesforløbet vist, at de kan tilegne sig ny faglig viden og omsætte den til praksis til glæde og gavn for børnene i dagtilbuddene,” siger Mette Lykke Gravgaard.

Under uddannelsen har de faglige fyrtårne sammen med dagtilbudslederen lært at stå i spidsen for at omsætte og realisere den styrkede pædagogiske læreplan. De er alle nu uddannet til at organisere det pædagogiske læringsmiljø og skabe stærke faglige fællesskaber med kollegaerne, fortæller Mette Lykke Gravgaard. 

Dagtilbudslederne har især arbejdet med evalueringskulturen. De har formuleret antagelser om hvad pædagogiske indsatser betyder for børns trivsel, udvikling, læring og dannelse og har efterfølgende evalueret disse. Og nu skal dagtilbudslederne og de faglige fyrtårne stå i spidsen for, at læringsmiljøet i endnu højere grad medtænker børnenes perspektiv og deltagelse.

”I Furesø bliver børnene mødt af uddannede pædagoger, der sørger for trygge, udviklende og sjove legemiljøer. Jeg glæder mig over, at de er blevet udfordret fagligt og kan skabe endnu stærkere og sjovere læringsmiljøer for børnene. Vi skal hele tiden sikre, at børnenes perspektiv og deltagelse er i centrum, så de styrkes i troen på, at de selv og sammen med deres kammerater kan udrette ting,” siger Bettina Ugelvig Møller (A), formand for udvalg for dagtilbud og familier.

Fakta

  • Alle dagtilbudsledere og 1-2 pædagoger fra hvert dagtilbud har gennemført et diplommodul i ”den styrkede pædagogiske læreplan”. I sommeren 2018 justerede Christiansborg dagtilbudsloven og indførte "den styrkede pædagogiske læreplan", der er et nyt fælles pædagogisk grundlag. For dagtilbudsledere kan modulet blive en del af deres diplom i ledelse. Ledere og pædagoger har sideløbende haft hjemmeopgaver, som bl.a. har involveret resten af medarbejderne.

Kontakter

Formand for udvalg for dagtilbud og familier Bettina Ugelvig Møller (A), e-mail: bum1@furesoe.dk, tlf. 7216 5909

Louise Suhr Christensen, pædagogisk koordinator og fagligt fyrtårn i Stavnsholt Børnehus: tlf. 7216 4161, e-mail: loch@furesoe.dk

Billeder

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum