Furesø Kommune

Furesøs pædagoger gennemfører diplomuddannelse

Del

Som en af de eneste kommuner på Sjælland har Furesø Kommune brugt puljemidler fra dagtilbudsloven til at give samtlige dagtilbudsledere og 1-2 pædagoger fra hvert dagtilbud en diplomuddannelse. Mens andre kommuner har givet pædagoger et tre dages kursus, har Furesø uddannet faglige fyrtårne fra januar til juni. Bettina Ugelvig Møller (A) glæder sig over, at pædagogerne udfordres fagligt, og at børnene får glæde af kompetencerne i deres dagligdag.

I sommeren 2018 justerede Christiansborg dagtilbudsloven og indførte den styrkede pædagogiske læreplan, der er et nyt fælles pædagogisk grundlag omkring fx leg, børnefællesskaber og et bredt læringsbegreb. Sammen med vedtagelsen fulgte der puljepenge til hver kommune til opkvalificering af pædagoger.

Furesø valgte at give ledere og 1-2 pædagoger fra hvert dagtilbud en kompetencegivende uddannelse og skabe faglige fyrtårne, der kan stå i spidsen for at skabe udviklende læringsforløb, der i endnu højere grad tænker børnenes perspektiv og deltagelse med. De afsluttede alle uddannelsen i slutningen af juni. 

Vi har hver en brik af barnet

"Diplomuddannelsen har styrket vores fælles faglige sprog og hjulpet os til at være mere nysgerrige på børnenes perspektiver og til at gå i dialog med hinandens praksis og de intentioner, vi har. Jeg har fået en god ballast til at medinddrage mine kollegaer, siger Louise Suhr Christensen, der er pædagogisk koordinator og fagligt fyrtårn i Stavnsholt Børnehus.

"I forhold til samarbejdet med forældrene har jeg fået blik for, at vi sammen skal udvikle partnerskaber. Vi har hver især kun en brik, som tilsammen giver et helt billede af barnet," fortæller hun.

Faglige fyrtårne

Mette Lykke Gravgaard er lektor på Københavns Professionshøjskole og underviste på diplomuddannelsen. Hun fortæller, at både de faglige fyrtårne og dagtilbudslederen har lært at stå i spidsen for at omsætte og realisere den styrkede pædagogiske læreplan.

"De faglige fyrtårne har gennem uddannelsesforløbet vist, at de kan tilegne sig ny faglig viden og omsætte den til praksis til glæde og gavn for børnene i dagtilbuddene. De er alle nu uddannet til at organisere det pædagogiske læringsmiljø og skabe stærke faglige fællesskaber med kollegaerne," siger Mette Lykke Gravgaard.

Dagtilbudslederne har især arbejdet med evalueringskulturen. De har formuleret antagelser om hvad pædagogiske indsatser betyder for børns trivsel, udvikling, læring og dannelse og har efterfølgende evalueret disse for at skabe de bedste forløb for børnene.

Med uddannelsesløftet vil de yngste børn i Furesø opleve, at læringsmiljøet i endnu højere grad medtænker deres perspektiv og deltagelse.

"I Furesø bliver børnene mødt af uddannede pædagoger, der sørger for trygge, udviklende og sjove legemiljøer. Jeg glæder mig over, at de er blevet udfordret fagligt og kan skabe endnu stærkere og sjovere læringsmiljøer for børnene. Vi skal hele tiden sikre, at børnenes perspektiv og deltagelse er i centrum, så de styrkes i troen på, at de selv og sammen med deres kammerater kan udrette ting," siger Bettina Ugelvig Møller (A), formand for udvalg for dagtilbud og familier.

Fakta

  • I sommeren 2018 justerede Christiansborg dagtilbudsloven og indførte den styrkede læreplan, der er et nyt fælles pædagogisk grundlag. Sammen med vedtagelsen fulgte der puljepenge til hver kommune til opkvalificering af pædagogiske medarbejdere.
  • Alle Furesøs dagtilbudsledere og 1-2 pædagoger fra hvert dagtilbud har gennemført et diplommodul i "den styrkede læreplan". For dagtilbudsledere kan modulet blive en del af deres diplom i ledelse. Ledere og pædagoger har sideløbende haft hjemmeopgaver, som bl.a. har involveret resten af medarbejderne.

Kontakter

• Formand for udvalg for dagtilbud og familier Bettina Ugelvig Møller (A), e-mail: bum1@furesoe.dk, tlf. 7216 5909
• Louise Suhr Christensen, pædagogisk koordinator og fagligt fyrtårn i Stavnsholt Børnehus: tlf. 7216 4161, e-mail: loch@furesoe.dk

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum