Furesø Kommune

Furesøs beboere på plejehjem får 2. vaccinestik den 30. januar

Del

Næsten alle beboere på Furesøs plejehjem vil ugerne efter lørdag den 30. januar være beskyttet mod coronavirus. Ansatte på plejehjem, der fik første stik, modtager også andet stik den 30. januar.

Første vaccinationsstik i Furesø den 6. januar 2020.
Første vaccinationsstik i Furesø den 6. januar 2020.

Onsdag den 6. januar 2020 var der glæde og lettelse på Furesøs plejehjem og Rehabiliteringscenter. Her modtog alle beboere, borgere og ansatte på vagt første vaccinestik mod coronavirus. Godt tre uger efter modtager de andet og sidste stik og bliver få uger efter noget nær immune over for corona.

”Det er en fantastisk glæde, at vores mest sårbare ældre modtager 2. vaccinestik om meget kort tid. Det glæder mig også, at de ansatte, der fik første stik også nu modtager 2. Så går der forhåbentlig ikke mange uger, før hverdagen kan vende tilbage til normalen på plejehjemmene. Hvornår, der åbnes for mere besøg, ved vi dog ikke. Det beslutter sundhedsmyndighederne, når de vurderer, at det er sundhedsmæssigt forsvarligt”, siger Furesøs borgmester Ole Bondo Christensen (A)

Nye beboere på plejehjemmene og de beboere, der af helbredsgrunde ikke kunne blive vaccineret i starten af januar, vil få tilbudt første vaccinestik mod coronavirus den 30. januar også.

På Rehabiliteringscentret modtager borgere og ansatte, der fik første stik i starten af januar, også 2. stik den 30. januar. Det betyder, at borgere, der er kommet hjem siden den 6.januar 2020 vil skulle møde op på Rehabiliteringscentret for at få deres 2.vaccination. Borgere på midlertidige pladser (Rehabiliteringscentret), der ikke fik første vaccination den 6.januar 2020, vil blive tilbudt vaccination i takt med, at der åbnes for de øvrige målgrupper. Deres vaccination vil ske på et af vaccinationscentrene.

Er der borgere eller personale, der er forhindret i at modtage deres 2.vaccination den 30.januar 2020, vil der blive fundet håndholdte løsninger for dette. Ingen bliver glemt. 

Tæt på 100 procent har sagt ja til vaccine

Ud af 295 beboere på plejehjem og borgere på midlertidige døgnpladser, blev 270 vaccineret den 6. januar. Det svarer til 91 procent. Blandt de 9 procent, der ikke blev vaccineret, ønskede flere det, men havde ikke helbredet til det i starten af januar. Det har de nu. Forventningen er, at tæt på 100 procent af beboerne siger ja tak til vaccinen.

Blandt de ansatte blev 274 vaccineret første gang.

”Vaccination er et tilbud og en helbredsmæssig oplysning, som vi som kommune ikke må spørge den enkelte ansat om. Men ud fra de tal, vi har skullet melde ind til Region Hovedstaden om vaccineinteresse blandt sundhedsansatte på bl.a. plejehjem, hjemmepleje, botilbud, sundheds- og tandplejen, kan jeg sige, at tæt på 100 pct. af de ansatte har tilkendegivet, at de ønsker at blive vaccineret”, fortæller Anette Helt Hansen, der er områdeleder og Furesøs repræsentant i Region Hovedstadens vaccinationsgruppe.

 

Kontakter

Områdeleder i Furesø Anette Helt Hansen, tlf. 7216 4333

Billeder

Første vaccinationsstik i Furesø den 6. januar 2020.
Første vaccinationsstik i Furesø den 6. januar 2020.
Download

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Life science skal skabe ny vækst i hovedstadsregionen4.3.2021 13:32:16 CETPressemeddelelse

Regeringens syv nye, regionale vækst-teams skal komme med anbefalinger til, hvordan man bedst kan investere i den lokale erhvervsudvikling, så hele landet kommer godt igennem coronakrisen. I hovedstadsområdet er der fokus på life science og løsninger, der styrker danskernes sundhed. Der skal blandt andet gives anbefalinger til flere offentlig/private samarbejder, der kan fremme vækst og velfærd, skabe flere grønne løsninger og reducere ulighed, fortæller Furesøs borgmester, Ole Bondo Christensen (S), der får sæde i hovedstadsregionens vækstteam.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum