Furesø Kommune

Furesø skal begrænse udgifterne for at holde budgettet i 2023

Del
Økonomiudvalget drøftede den 22. marts en række initiativer, som skal sikre balance i budgettet i 2023. Baggrunden er stigende udgifter på energi, hjemmepleje og handicapområdet, som kommunen ikke bliver kompenseret for. Der bliver nu lavet en plan for, hvordan den svære økonomiske situation skal håndteres.

Kommunerne i Danmark er hårdt præget af de svære økonomiske vilkår. Også i Furesø er situationen alvorlig, blandt andet på grund af høje fjernvarmeudgifter og stigende udgifter til ældre og specialområdet.

”I efteråret vedtog vi et stramt budget, der både krævede serviceforringelser og afskedigelser. Samtidig måtte vi indføre udgiftsstop og varme mindre op end sædvanligt for at holde udgifterne nede. Som tiderne er nu, ser vi ind i en række udgiftsstigninger og et stort pres på den kommunale økonomi. Det kalder på handling nu – tidligt på året, så vi så tidligt som muligt får bremset op, og så vi kan overholde budgettet”, fortæller borgmester Ole Bondo Christensen (A).

Første indsats bliver at fastholde opvarmning af kommunale bygninger til max 19 grader i hele 2023. Derudover opfordres kommunens enheder til at være tilbageholdende med at bruge penge samt at være tilbageholdende med at besætte ledige stillinger.

Jesper Larsen (V), næstformand i Økonomiudvalget, tilføjer, at selv om budgettet ikke bliver genåbnet, som det sker i andre kommuner, så har fagudvalgene nu en vigtig opgave:

”Vi var fælles om at vedtage et budget i efteråret – nu skal vi være fælles om at finde og drøfte yderligere tiltag, som kan reducere udgifterne. Det bliver svært, men kun på den måde kan vi få lagt en god plan for at holde budgetterne, sikre balance i økonomien og tryghed for borgerne i 2023”.

Kontakter

Jesper Larsenbyrådsmedlem

Medlem af Økonomiudvalget
Medlem af Handicap, Social og Psykiatri

jla1@furesoe.dk

Billeder

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Musikken blev et stille mirakel for 70 skolebørn med autisme – nu skal erfaringerne deles med landets specialklasser25.5.2023 12:43:34 CEST | Pressemeddelelse

Hvis dit barn er diagnosticeret med autisme eller ADHD og modtager spe-cialundervisning, så vil vedkommende måske aldrig møde musik på sko-leskemaet. Og det kan være en overset mulighed for de mere end 30.000 skoleelever, der på landsplan får specialundervisning. For hos Furesø Musikskole og Lille Værløse Skole har man på rekordtid bevist, hvor hur-tigt musikundervisning kan være med til at skabe bedre trivsel i specialun-dervisningen. Og erfaringerne er så positive, at der nu udsendes en ny publikation til landets specialklasser for at sætte fokus på trivsel gennem musikken.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum