Furesø Kommune

Furesø i top på landsplan i erhvervsundersøgelse ift. arbejdskraft

Del

I den årlige erhvervsklimaundersøgelse fra DI scorer Furesø en fornem top10 placering på landsplan, når det handler om samarbejdet med virksomhederne om arbejdskraft. I den samlede undersøgelse er Furesø fortsat næstbedste kommune i Nordsjælland samtidig med at der er en stigning i virksomheder, der ønsker at anbefale Furesø Kommune til andre virksomheder.

Det lokale erhvervsliv og repræsentanter fra Furesø Kommune mødtes til erhvervstræf på Flyvestation Værløse den 26. august.
Det lokale erhvervsliv og repræsentanter fra Furesø Kommune mødtes til erhvervstræf på Flyvestation Værløse den 26. august.

I en svær tid for virksomhederne, hvor corona har givet udfordringer, har samarbejdet med jobcentret om arbejdskraft været meget vigtigt. Målrettet rekruttering er et af nøgleordene, hvor det er lykkedes at matche virksomhedernes behov med det udbud af ledige, der er i kommunen.

Den indsats bliver også anerkendt af formanden for Furesø INDUSTRI, Mogens Brusgaard:

”Det er et rigtigt godt samarbejde, vi har med Jobcentret om rekruttering og hjælp til virksomhederne med at finde den rette arbejdskraft. Det er undersøgelsen her et godt udtryk for.” Brusgaard ser dog også nogle områder, hvor Furesø kan blive bedre.

”Jeg hæfter mig især ved svarene omkring den grønne udvikling, hvor jeg godt kunne tænke mig en større kommunal indsats for eksempel i forhold til genanvendelse af affald samt initiativer, der bidrager til den grønne omstilling hos virksomhederne. Det vil vi som virksomheder gerne bidrage til. Temaet er en del af den eksisterende partnerskabsaftale mellem Furesø Kommune og erhvervsforeningerne, så det ser jeg frem til, at vi får sat på skinner i fællesskab. Og endelig ser jeg skeptisk på størrelsen af byggesagsgebyrerne, som også bliver peget på af virksomhederne i denne undersøgelse,” udtaler Mogens Brusgaard.

Furesø med markant fremgang i kommunal sagsbehandling

Et andet topresultat fra undersøgelsen er på den kommunale sagsbehandling. Her er Furesø på bare 3 år gået fra en placering som nr. 70 i 2019 til nr. 24 i 2021. Formand for Furesø Erhvervsforening, Birgit Ritter ser positivt på udviklingen:

”For os som virksomheder er det afgørende, at vi bliver modtaget og hjulpet igennem de sager, som vi har med kommunen. Det betyder, at vi kan have mere fokus på det, der skaber vækst for vores forretning, når vi bliver hjulpet af de kommunale medarbejdere.”

Ritter peger dog på, at undersøgelsen stadig viser, at Furesø i højere grad kunne gøre brug af private leverandører.

”Det er et indsatsområde, vi af flere omgange har adresseret i vores partnerskabsaftaler, og vi har for tiden fokus på kommunens brug af udbudsportalen Comdia, der skal fremme lokale virksomheders muligheder for at udføre opgaver for kommunen. Undersøgelsen her viser, at det går bedre, men der er stadig et stort behov for, at vi sammen løfter den opgave,” udtaler Birgit Ritter.

Fra politisk side bliver undersøgelsens resultat taget til efterretning med fokus på, at to af de tre områder, som virksomhederne selv udpeger som vigtigst for dem, er der hvor Furesø scorer højt.

Formand for Udvalget for beskæftigelse og erhverv, Hasan Yilmaz (A):

”Først og fremmest er jeg stolt over det flotte arbejde, der bliver gjort i forhold til beskæftigelsesindsatsen. Vi kan se, at det er det, virksomhederne efterspørger som noget af det vigtigste. Samtidig er der en række områder, hvor jeg er sikker på, at vi nok skal forbedre os de kommende år. Blandt andet fylder den grønne udvikling meget i kommunens prioriteringer, hvilket vi blandt andet så på sidste uges erhvervstræf, hvor vi lancerede et initiativ om innovation i forhold til den grønne omstilling. Det bakker vi også op med midler i de kommende års budgetter. Det samme gør vi med arbejdet med at tiltrække en erhvervsuddannelse, som også prioriteres budgetmæssigt,” udtaler Hasan Yilmaz.

Næstformand for Udvalget for beskæftigelse og erhverv, Tine Hessner (B):

”Der er selvfølgelig en række områder, hvor vi kan forbedre os, som vi er opmærksomme på, for eksempel grøn udvikling, arbejdet med private leverandører og erhvervsuddannelse, men der har vi også sat nogle initiativer i gang. For eksempel er vi snart på vej med en revideret udbuds- og indkøbspolitik, der har fokus på både den grønne og bæredygtige dagsorden, men også den videre indsats for brugen af private leverandører. For mig er det vigtigt, at vi har god løbende dialog med erhvervslivet, og det arbejde vil jeg meget gerne være med til at styrke,” slutter Tine Hessner.

Fakta:

  • Antallet af arbejdspladser er steget med 10% siden 2010 i Furesø. Fra 12.751 til 14.037 i 2019.
  • Antallet af virksomheder er steget med 20% siden 2010. Fra 4.300 til 5.200 i 2020.
  • Ledigheden hører til de laveste i området. I juli 2021 var ledigheden i Furesø 2,8 pct. For Nordsjælland var tallet 2,9 pct.
  • Se DI's undersøgelse her: https://www.danskindustri.dk/le/

Nøgleord

Kontakter

Mogens BrusgaardFormand Furesø INDUSTRI

Tlf:40701444

Birgit RitterFormand Furesø Erhvervsforening

Tlf:23100380

Hasan Yilmaz (A)

Formand for Udvalg for beskæftigelse og erhverv; Medlem af Økonomiudvalget

Tlf:2145 0704hyi@furesoe.dk

Tine Hessner (B)

Formand for Udvalg for kultur, fritid og idræt; Medlem for Udvalg for skole og ungdomsuddannelse; Medlem af Økonomiudvalget; Medlem af Udvalg for beskæftigelse og erhverv

Tlf:4119 6041tih1@furesoe.dk

Billeder

Det lokale erhvervsliv og repræsentanter fra Furesø Kommune mødtes til erhvervstræf på Flyvestation Værløse den 26. august.
Det lokale erhvervsliv og repræsentanter fra Furesø Kommune mødtes til erhvervstræf på Flyvestation Værløse den 26. august.
Download

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum