Furesø Kommune

Furesø har reduceret CO2-udledningen med 56 procent

Del
Det grønne regnskab for Furesø Kommune er netop blevet godkendt politisk. Kommunen er kommet mere end godt i mål med den politiske målsætning om at halvere CO2-udledningen fra 2008 til 2020.
Furesøs økologiindsats bidrager til det grønne regnskab og giver sundere mad i kommunens køkkener og kantiner (Arkivfoto).
Furesøs økologiindsats bidrager til det grønne regnskab og giver sundere mad i kommunens køkkener og kantiner (Arkivfoto).

CO2-udledningen fra Furesø Kommunes bygninger, biler og vejbelysning er reduceret med 56 procent fra 2008 til 2019. Det er det opsigtsvækkende resultat i det grønne regnskab, som Udvalget for natur, miljø og grøn omstilling blev forelagt for nylig.

”Jeg er stolt over, at vi i Furesø Kommune har været enige om at prioritere klimaet og en grøn omstilling gennem så mange år. Vi står nu med et bemærkelsesværdigt flot resultat. Det viser med al tydelighed, at vi som kommune går foran og viser, hvordan alle i Furesø kan være med til at realisere mål om at træffe klimavenlige valg i hverdagen,” siger Lene Munch-Petersen (A), formand for Udvalget for natur, miljø og grøn omstilling.

Furesø Kommune udledte som virksomhed ca. 970 ton mindre CO2 i 2019 end i 2018. Det flotte resultat kan i høj grad tilskrives klimarenovering af bygninger, overgang til el-biler og brug af CO2-neutral varme og el. Samtidig har 100 miljø- og klimaambassadører i kommunens forskellige institutioner et konkret ansvar for at reducere CO2 udledningen i hverdagen. I dag har kommunen 48 elbiler og 12 hybridbiler til erstatning for disel- og benzinbiler.

Sammen med en flittig brug af kommunens 120 eldrevne klimacykler, som i 2019 kørte 148.000 km., er der et fortsat fokus på, at transporten bliver så klimavenlig som overhovedet mulig.

Flotte økologiprocenter

Maden, der nu serveres fra Furesø Kommunes køkkener, er lavet af årstidens råvarer og med en gennemsnitlig økologiprocent på 67. Der bruges mindre kød, flere bælgfrugter, gryn og grønt end tidligere, og der er fokus på at begrænse madspild. Dermed kan maden laves inden for de samme budgetter som tidligere.

Ifølge Øjvind Vilsholm (Ø), næstformand i Udvalget for natur, miljø og grøn omstilling er arbejdet med at omstille madproduktionen til økologi vigtig af flere grunde.

”Vi reducerer udledningen af CO2 fra køkkenerne ved at maden bliver mere klimavenlig. Og så passer vi samtidig på grundvandet og øger biodiversiteten. Det giver rigtig gode gevinster i forhold til den grønne omstilling. Oven i det kommer så yderligere, at maden i vores køkkener er blevet sundere og er kommet tættere på de officielle kostråd. Det kommer vores borgere og personalet til gavn,” siger han.

Halvdelen af de kommunale køkkener har nået Miljø- og Klimapolitikkens mål for 2020 om 80 procent økologi. Daginstitutionerne ligger i top med 91 procent økologi, efterfulgt af skolekantiner (79%), kantinerne i administrationen og driftsgård (78%), FFO og klubber (64%) og endelige ældre- og plejeområdet med 37 procent.

Fakta

Furesø Kommune er klimakommune og har indgået aftale med Danmarks Naturfredningsforening om at reducere CO2-udledningen med 2 pct. pr. år.

Grønt Regnskab viser, at CO2-udledningen blev reduceret på alle de områder der opgøres, fra 2008-2019:

  • 67 % økologi i køkkener
  • 55 % reduktion af brændstof i kommunens bilpark
  • 31 % reduktion af strøm
  • 14 % reduktion af vand
  • 5 % reduktion af varme
  • 5 % reduktion af vejlysning

Nøgleord

Kontakter

Lene Munch-Petersen (A)

Formand for Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling; Medlem af Udvalg for byudvikling og bolig; Medlem af Udvalg for dagtilbud og familier

Tlf:7216 5660lmp@furesoe.dk

Øjvind Vilsholm (Ø)

Medlem af Økonomiudvalget; Medlem af Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling; Medlem af Udvalg for dagtilbud og familier

Tlf:2027 4465oev@furesoe.dk

Claus TorpBy- og kulturdirektør

Center for Borgerservice, Kultur og Erhverv, Center for Kommunale ejendomme og Anlæg, Center for By og Miljø.

Tlf:7216 5858clt1@furesoe.dk

Billeder

Furesøs økologiindsats bidrager til det grønne regnskab og giver sundere mad i kommunens køkkener og kantiner (Arkivfoto).
Furesøs økologiindsats bidrager til det grønne regnskab og giver sundere mad i kommunens køkkener og kantiner (Arkivfoto).
Download

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

"Vi har lavet et Skovmus-pindsvin-blad!" - Legen er centrum i overgangen mellem børnehave og skole19.4.2024 10:19:21 CEST | Pressemeddelelse

En klar forårsdag i april tog 5 børnehavebørn fra Børnehuset Ryet til Hareskoven. De skal snart starte i Lille Værløse FFO. På skovturen mødtes de med børn fra andre børnehaver, som også skal starte i FFO’en. Turen i skoven var en del af et forløb, som hjælper børnene med at forberede sig på det nye, der venter, og give en tryg overgang fra børnehave til FFO og skole.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye