Furesø Kommune

Furesø er 8. bedst til at få flygtninge i arbejde i Danmark

Del

Furesø Kommune er en af de kommuner i Danmark, der har fået flest af sine flygtninge i arbejde, viser en rapport. Furesø er 8. bedst i hele landet og næstbedst i Nordsjælland. Nu vil kommunen bruge samme metode over for kvinder med ikke-vestlig baggrund.

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) sammenligner hele tiden kommunernes indsats på blandt andet evnen til at få flygtninge i arbejde. I den seneste rapport dokumenterer de, at Furesø Jobcenter er blandt de bedste i landet til at få flygtninge i arbejde.

"Det er så vigtigt, at vores flygtninge får fodfæste på arbejdsmarkedet med det samme. At have et arbejde og være selvforsørgende er så afgørende for, at man føler sig som en fuldgyldig del af vores samfund, hvor vi hver især er vigtige og betydningsfulde. Jeg er meget glad for, at så mange flygtninge får en god start på et selvforsørgende liv i Furesø," siger Hasan Yilmaz (A), formand for Udvalg for beskæftigelse og erhverv i Furesø.

46 procent er i arbejde

Furesø Kommune har fokus på, at flest mulige flygtninge og familiesammenførte skal i arbejde og forsørge sig selv. Nytilkomne flygtninge skal igennem et integrationsprogram med danskundervisning og beskæftigelsesrettede tilbud i form af fx vejledning, opkvalificering og virksomhedspraktik. 46 pct. af de flygtninge og familiesammenførte, der er kommet til Furesø inden for de seneste tre år, er i arbejde. Det gælder for 30 procent af flygtningene i Danmark generelt.

"Vi gør meget for at samarbejde med erhvervslivet. Jobcentret har fx siden 2017 samarbejdet om flygtninge med varehuschefen fra Kvickly i Farum, Danny Barbu Hansen. Han tog på én gang otte flygtninge i praktik. Alle otte har siden fået fast arbejde eller et kommet i lære. De fleste hos Danny i Kvickly. Det er så imponerende. Det fik han årets integrationspris for i juni i år," siger Hasan Yilmaz.

Furesø Kommunes bruger en helhedsrettet metode i sin indsats overfor flygtninge. Man snakker ikke blot om erhvervserfaring og uddannelsesbaggrund, men også om helbredet og humøret. Og sammen med et fokus på at komme i arbejde, er der også via frivillige en indsats, der skal introducere flygtningene til foreningslivet og kommunens øvrige fællesskaber.

Efter at have set, hvor effektiv metoden har været i forhold til at få flygtningene i arbejde, besluttede Udvalget for beskæftigelse og erhverv i foråret 2019 at bruge samme metode i indsatsen til ikke-vestlige kvinder, der har været længe uden for arbejdsmarkedet. Den indsats er netop påbegyndt.

Fakta:

Kilde: Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR), Nøgletal for beskæftigelse, april 2019

Top 10 i Danmark

 1. Høje Taastrup
 2. Ballerup
 3. Greve
 4. Rødovre
 5. Herlev
 6. Frederikshavn/Læsø
 7. Frederikssund
 8. Furesø
 9. Ærø
 10. Hillerød

Top 3 i Nordsjælland

 1. Frederikssund
 2. Furesø
 3. Hillerød

Kontakt:

 • Hasan Yilmaz, formand for Furesøs udvalg for beskæftigelse og erhverv. tlf. 2145 0704.
 • Flemming Sommer, Jobcenterchef i Furesø, tlf. 7216 4738.

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum