Lolland Kommune

Fuld fart på Lolland Sprogskole

Del

Rekruttering af international arbejdskraft, Femernbyggeriet, Lolland International School og krigen i Ukraine. Lolland er en internationalt orienteret kommune – og det mærker man tydeligt på Lolland Sprogskole, der netop nu er midt i en rivende udvikling.

På Lolland Sprogskole er der godt gang i undervisningen. Antallet af elever stiger stødt, og det samme gør bredden af tilbud. I andet kvartal i 2022 havde sprogskolen 218 kursister, mens samme tal sidste år kun var 182. Det er en stigning på næsten 20%. Samtidig har skolen sat gang i en bred vifte af nye samarbejdsaftaler, der hver på sin vis er med til at understøtte en sund integration af internationale borgere på Lolland.

Vibeke Grave, der er formand for Social- og Arbejdsmarkedsudvalget, fortæller:

”På Lolland vil vi gerne tage godt imod de mange internationale borgere, der i disse år vælger at komme til vores område. Ikke mindst på grund af Femernbyggeriet. Vi har brug for de ekstra hænder på vores arbejdsmarked, og de internationale tilflyttere kan samtidig være med til at give vores lokalsamfund et boost. Vi glæder os derfor over, at flere og flere vælger at lære dansk, så det bliver lettere at få et netværk og slå rødder på Lolland – også i et langsigtet perspektiv”.

Blandt sprogskolens nye tiltag er f.eks. et tættere samarbejde med Lolland International School. Her kan de ældste elever nu få supplerende danskundervisning, med henblik på at blive klar til en ungdomsuddannelse eller et job i Danmark, når grundskolen er slut. Det samme gælder for de udenlandske elever på gymnasiet.

Det har samtidig ført til, at elevernes forældre i større grad har fået øjnene op for sprogskolens tilbud, og efterfølgende selv har meldt sig til undervisning.


Nye opgaver er kommet til

En anden af de opgaver, som Lolland Sprogskole i de seneste måneder har lagt en ekstra indsats i, handler om kommunens rekruttering af internationale medarbejdere til SOSU-området. Et nyt initiativ, hvor op mod 20 kommende tilflyttere skal følge et online danskkursus i tre måneder i deres hjemland, før de kommer til Lolland i december.

”Rekruttering af udenlandsk arbejdskraft er et område, som vi har store forventninger til i Lolland Kommune. Det kan være med til at sikre, at vi også i fremtiden kan løfte vores kerneopgaver. Men det er en vigtig forudsætning, at vi har et velfungerende dansktilbud til de internationale medarbejdere, så de hurtigt kan blive dygtige til at tale og forstå dansk. Både for at løse de nødvendige opgaver, og for hurtigt at kunne falde til, få et netværk og blive en del af vores lokalområde”, fastslår Vibeke Grave og tilføjer, at de gode erfaringer fra kommunens indsats på SOSU-området måske på sigt også kan bruges på andre områder.

Også krigen i Ukraine har givet sprogskolen nye kursister. Allerede i maj og juni kom de første 26 ukrainske statsborgere i gang med at lære dansk og i august fulgte op mod 30 nye trop.

Gode resultater

De gode resultater fornægter sig ikke. F.eks. har Lolland Sprogskole en højere andel end landsgennemsnittet af voksne flygtninge og familiesammenførte der bestod en danskprøve 5 år efter uddannelsesstart. I 2020 var tallet 77%, mens landsgennemsnittet var på 65%.

Den 22. juni 2022 kom Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) på uanmeldt tilsynsbesøg ved flere af skolens danskprøver. Her blev det efterfølgende konkluderet, at både den faglige og den administrative del af prøverne blev gennemført fuldt tilfredsstillende.

Nøgleord

Kontakter

Vibeke GraveFormand for Social- og Arbejdsmarkedsudvalget

Tlf:25 12 00 04

Charlotte Lund AndreasenJobcenterleder, Lolland Kommune

Tlf:24 92 84 71

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Torvet 3
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Høringsbrev om sommerhuse skal præciseres19.10.2022 14:01:51 CEST | Pressemeddelelse

Lolland Kommune har i et høringsbrev annonceret en høring om et idéoplæg til nye sommerhuse i Kramnitze. Det er Skanlux, der ejer byggegrunden, og de har påpeget, at der er fejl i det høringsbrev, som kommunen har lavet. Direktør i Lolland Kommune Rikke Jensen medgiver, at høringsbrevet kan misforstås: ”Det er Lolland Kommune, der som en del af planlægningen i vores nye sommerhusområder ønsker rammer for en max. byggehøjde på 8,5 m. I materialet kommer det til at se ud som om, at det er Skanlux, der ønsker dette, men det er ikke korrekt. Desuden er der i høringsbrevet medtaget en udtalelse fra et byrådsmedlem, der mener, at der er tale om et rekreativt område. For at der ikke skal være nogen tvivl, bør vi præcisere, at området allerede er udlagt til sommerhuse.” Lolland Kommune udsender derfor et nyt høringsbrev, så projektet er korrekt beskrevet. ”Vi har kun interesse i at beskrive projektet faktuelt korrekt, så vi ikke skal bruge offentlighedsfasen på at diskutere misforståelser. Det

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum