Frivilligrådet

Frivilligrådet lancerer spil, der skal sætte ledelse på dagsordenen i bestyrelserne

Del

Den 4. februar 2021 præsenterede Frivilligrådet 17 anbefalinger til god ledelse i den frivillige sociale sektor. Nu lancerer vi et hjælpeværktøj til at tage hul på de svære samtaler, der kan være nødvendige i bestyrelserne.

Fra i dag kan man downloade og bruge ’Dialogspillet om god ledelse’. Spillet er tænkt som et værktøj til at arbejde med de 17 anbefalinger for god ledelse i den frivillige sociale sektor, som kom ud tidligere på året. Formand for Frivilligrådet, Anna Bjerre, er stolt over at sætte endnu et hjælpeværktøj i søen til anbefalingerne for god ledelse.

”Vi har glædet os til endelig at kunne præsentere vores dialogspil, som skal få endnu flere til at sætte ord på og reflektere over situationer og dilemmaer, som opstår hele tiden i frivillige organisationers bestyrelser,”

Målet med dialogspillet er at invitere til refleksion og samtale om bestyrelsesarbejde for at styrke organisationerne. Spillet består af en række fiktive cases med bestyrelsesudfordringer, som spillerne skal løse ved at reflektere ud fra hvert deres anbefalingsark. Hvert anbefalingsark er bygget op om et tema fra anbefalinger for god ledelse i den frivillige sociale sektor.

De 8 cases i dialogspillet handler om alt fra arbejdsmiljø, håndtering af GDPR til romantiske forhold internt i bestyrelsen. Netop det, at scenarierne er virkelighedsnære og relatérbare er vigtigt for Anna Bjerre.

”Vi er ikke så forskellige, som vi ind imellem tror, og mange af de udfordringer, spillet beskriver, er genkendelige for en stor del af bestyrelserne. Vi vil gerne gøre det så relevant og enkelt som muligt for bestyrelserne at sætte anbefalingerne for god ledelse i spil. Vi er overbevidste om, at anbefalingerne kan hjælpe med at kvalificere og styrke det vigtige bestyrelsesarbejde i frivilligsektoren.”

Download spillet her: https://frivilligraadet.dk/projektet/hjaelpevaerktoejer/dialogspil-om-god-ledelse 

Læs mere om Anbefalinger for god ledelse her: https://frivilligraadet.dk/projektet/anbefalingerne

Er du interesseret i at høre mere om spillet, anbefalingerne eller Frivilligrådets arbejde, så kontakt Laura Høvring Møller på tlf.: 61 96 00 03 eller mail: lhm@frivilligraadet.dk og Mette Høst Mikkelsen på tlf.: 40 11 58 38 eller mail:  mhm@frivilligraadet.dk 

Nøgleord

Kontakter

Vedhæftede filer

Information om Frivilligrådet

Frivilligrådet
Frivilligrådet
Stationsvej 10
9460 Brovst

33 93 52 93https://frivilligraadet.dk/

Frivilligrådet rådgiver socialministeren og Folketinget i spørgsmål om den frivillige sociale sektor samt skaber politisk opmærksomhed på uhensigtsmæssig lovgivning i forhold til den frivillige sociale sektor. Frivilligrådet er sat i verden for, at alle de mange frivillige, der gør en forskel for sårbare og mennesker, har de bedste betingelser og vilkår. Frivilligrådet arbejder for, at den frivillige sociale sektor kan vokse sig større og stærkere – sådan at flere kan få hjælp. Derfor er en af Frivilligrådets vigtigste opgaver at følge med i og kommentere offentligt på aktuelle spørgsmål om frivillighed.

Følg pressemeddelelser fra Frivilligrådet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Frivilligrådet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum