Frivilligrådet

Ny formand for Frivilligrådet udpeget

Del
Anna Bjerre er genudpeget som formand for Frivilligrådet. Samtidig er Charlotte Bach Thomassen udpeget som ny næstformand. Formandskabet skal stå i spidsen for det nye Frivilligråd i de kommende fire år.

Social- og ældreminister Astrid Krag har netop genudpeget nuværende formand for Frivilligrådet, Anna Bjerre, som formand for Frivilligrådet de næste fire år. Anna Bjerre er stifter og direktør i GirlTalk, der hjælper sårbare børn og unge med rådgivning.

”Jeg er utroligt stolt over udpegningen og glæder mig enormt meget til at fortsætte arbejdet med at styrke den frivillige sociale sektor i Danmark. Jeg ser et kæmpe potentiale i, at sektoren spiller en endnu større rolle i forhold til at løse de svære sociale udfordringer – fx ved at byde ind med den viden og de kompetencer, vi har,” siger Anna Bjerre.

Charlotte Bach Thomassen, der er formand for DGI og har flere års erfaring inden for store frivillige organisationer og bestyrelsesarbejde, er udpeget som næstformand af social- og ældreminister Astrid Krag.

”Jeg er glad for, at Anna Bjerre og Charlotte Bach Thomassen med deres store erfaring har sagt ja til at stå i spidsen for det spændende og vigtige arbejde. Det nye formandsskab rummer den bredde, som afspejler vores fantastiske foreningsliv og organisationer i Danmark,” udtaler Astrid Krag i ministeriets pressemeddelelse.

Det nye Frivilligråd forventes at tiltræde 1. april, når de resterende medlemmer af rådet er fundet. Rådet sammensættes for en fireårig periode. Otte af de øvrige medlemmer af rådet vælges direkte af civilsamfunds organisationerne. Derudover indstiller KL og FriSe (Frivilligcentre & Selvhjælp Danmark) de sidste to medlemmer.

”Jeg glæder mig meget til samarbejdet med den nye næstformand og det nye Frivilligråd -  og ser frem til at møde alle medlemmer og komme i gang med arbejdet, når valgprocessen er veloverstået,” siger formand Anna Bjerre.

Kontakter

Links

Information om Frivilligrådet

Frivilligrådet
Frivilligrådet
Stationsvej 10
9460 Brovst

33 93 52 93https://frivilligraadet.dk/

Frivilligrådets opgaver:

  • Frivilligrådet rådgiver socialministeren og Folketinget i spørgsmål om den frivillige sociale sektor.
  • Frivilligrådet gør politikere opmærksomme på lovgivning, der er uhensigtsmæssig for frivillige og kommer med forslag til, hvordan rammerne kan forbedres samt sætter spørgsmål om frivillighed til debat.
  • Frivilligrådet følger udviklingen på det frivillige sociale område og bruger vores viden til at forbedre forholdene for frivillige.
  • Frivilligrådet synliggør den værdi, som frivillighed skaber, og fjerner barrierer for det frivillige engagement, så frivilligheden fortsat kan blomstre i Danmark.
  • Frivilligrådet arbejder for, at flere danskere engagerer sig i den frivillige sociale indsats.

Læs mere på www.frivilligraadet.dk/om-frivilligraadet 

Følg pressemeddelelser fra Frivilligrådet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Frivilligrådet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye