Furesø Kommune

Frivillighed og fællesskab – hvem skal have prisen som kulturel ildsjæl i 2019?

Del

Furesøs borgere, foreninger og kulturinstitutioner ved godt hvem, der yder en særlig indsats uge efter uge. Frivilligt. Som gennem engagement og iver løfter kulturen og alle andre og giver borgerne oplevelser. Indstil ham eller hende til Furesøs Kulturpris 2019.

Den 31. oktober uddeler Udvalg for kultur, fritid og idræt Furesø Kommunes kulturpris til en person eller gruppe, som har gjort noget særligt for kulturen i 2019.

Udvalget opfordrer nu borgere, foreninger og institutioner til at indstille den kulturelle iværksætter, der har brugt energi og tid på at skabe oplevelser for borgerne i Furesø. Fristen er den 29. september i år.

”Kulturprisen er en hyldest til de borgere, der gennem initiativ og engagement, beriger borgere i Furesø. pris en anerkendelse af de frivillige ildsjæle, som skaber særlige og ekstraordinære oplevelser for borgerne”, siger Tine Hessner, formand for Udvalg for kultur, fritid og idræt.

I den kommende politik for kultur, fritid og idræt er frivillighed og nye aktiviteter et af de fire udvalgte fokusområder. Tine Hessner glæder sig derfor til at modtage årets indstillinger om frivillige i Furesø.

Store Flyvedag vandt prisen i 2018
Sidste år gik den prestigefyldte pris til Mikael Boutrup, medstifter af og tovholder for Store Flyvedag, der siden 2015 har samlet op mod 25.000 mennesker på Flyvestationen og engageret 2000 frivillige. Det var med en tåre i øjenkrogen, at han modtog checken på de 10.000 kr., som han valgte at give til Værløse Flyhistoriske Forening.

”Det var et kæmpestort skulderklap til mig, mit hold og til den store flok af frivillige, der hvert år har arbejdet hårdt for at stable så stor en begivenhed på benene. Jeg blev rørt over at få prisen, fordi det lige dér gik op for mig, at Store Flyvedag betyder noget for rigtig mange mennesker. Jeg glæder mig til at lykønske dette års prismodtager, for det er et særligt øjeblik.”, siger Mikael Boutrup, der mindes prismodtagelsen sidste år.

Fakta:
Indstil en kandidat til Kulturprisen:

  • Kender du en kulturel iværksætter og ildsjæl, der har markeret sig stærkt på det kulturelle, kreative område i Furesø Kommune, så send din indstilling med begrundelse til kultur@furesoe.dk senest 29. september kl. 12.00. Du kan finde retningslinjerne for prisen på furesoe.dk/kulturpris.
  • Udvalg for kultur, fritid og idræt udvælger modtageren den 9. oktober.
  • Udvalg for kultur, fritid og idræt uddeler Kulturpris 2019 torsdag d. 31. oktober i Galaksens Café Cassiopeia. Alle er velkomne. Læs mere på furesoe.dk/kulturpris.

Kontakter

Tine Hessner, formand for Udvalg for kultur, fritid og idræt, tlf. 4119 6041, e-mail: tih1@furesoe.dk
Kulturkonsulent Cecil Bojsen Haarder, tlf. 72 16 50 30, e-mail ceha@furesoe.dk

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum