Lolland Kommune

Fremtidens turisme på Lollands Sydkyst – nu går arbejdet i gang

Del

Hvordan skal Lollands sydkyst se ud i fremtiden? Hvor er der nye muligheder, hvad er områdets identitet, og hvordan kan vi gøre hele Danmarks sydkyst endnu mere attraktiv for både borgere, erhvervsliv og besøgende? Alt det og meget mere skal en ny strategisk, fysisk udviklingsplan sætte fokus på. Rådgiverne er på plads, og inden længe går arbejdet i gang.

Femern-forbindelsen kommer til at ændre turismen på Lolland-Falster på mange måder: Det åbner op for nye markeder, når det bliver nemmere at komme fra Nordtyskland til Lolland, og med det nye forland får Lolland også mere at byde på.

”I byrådet er vi slet ikke i tvivl om, at der er store perspektiver i at udvikle turismen på Lolland, og selvom det kan virke, som om der er længe til, at tunnelen åbner, så er det nu, vi skal i gang med at tænke tanker og udvikle planer,” siger borgmester Holger Schou Rasmussen og fortsætter:

”Det tager tid at skabe den nødvendige infrastruktur, og hvis vi skal tiltrække endnu flere investorer, har vi behov for en klar plan for de næste ti års udvikling.”


Udviklingsplan sætter retning

Lolland Kommune har sat gang i en omfattende indsats for at udvikle Lollands sydkyst, der her skal forstås som området fra Hyllekrog i øst til Nakskov Fjord og Nakskov by i vest. Der bliver et særligt fokus på strækningen fra Rødbyhavn til Hummingen, hvor der allerede i dag er en stor koncentration af turisme, og hvor etableringen af det vestlige forland kommer til at ændre det fysiske udtryk markant.

Indsatsen er støttet af Realdania og Dansk Kyst- og Naturturisme, og senest er der valgt rådgivere til at udvikle planen. Her er valget faldet på et team bestående af BARK Rådgivning, EFFEKT, Lars Bernhard Jørgensen og Robert C. Spies.

Den nye strategisk, fysiske udviklingsplan skal sætte retning, identificere værdier, potentialer, muligheder og udvikle nye indsatser – og det skal ske i samarbejde og dialog med borgere, erhvervsdrivende og andre lokale kræfter i området. Nogle vil blive kontaktet af konsulenterne med henblik på interviews, og alle vil få mulighed for at deltage i åbne møder.

”Vi kan allerede nu se, at investorer er begyndt at kigge mod Lolland, for de har fået øjnene op for det store potentiale på Lolland Sydkyst. Samtidig bliver det tydeligere for hver dag, der går, at der kommer til at ske store forandringer med området omkring Rødbyhavn. Derfor er det nu, at vi i fællesskab skal finde ud af, hvad det er for en fremtid vi ønsker, og hvordan vi gør visionerne til virkelighed. Jeg håber, at rigtig mange har lyst til at være med og gribe bolden, når vi i den kommende tid inviterer til dialog”, fastslår borgmester Holger Schou Rasmussen.


Vil du følge med?

Der vil løbende komme ny information og nye aktiviteter. Har man lyst til at følge med, kan man allerede nu tilmelde sig Lolland Kommunes nye nyhedsbrev om Lollands Sydkyst, hvor man kan læse om alt fra borgermøder og nye ideer til opgaver, der allerede er sat i gang eller rører sig i området.

Se mere info på Lolland Kommunes hjemmeside, hvor man også kan tilmelde sig det nye nyhedsbrev:  www.lolland.dk/lollands-sydkyst

Læs desuden mere om indsatsen i Lolland Kommunes pressemeddelelse fra den 23. juni her:  Styrket turismeindsats på Lollands Sydkyst | Lolland Kommune (ritzau.dk)

Nøgleord

Kontakter

Birgitte RønnowSektorchef for Strategi og Politik, Lolland Kommune

Tlf:29 38 83 19

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Torvet 3
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skoleområdet i Lolland og Guldborgsund Kommune har fået et kompetenceløft24.9.2021 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Lolland og Guldborgsund Kommune har fra 2016 til 2020 arbejdet med projektet Kompetenceudvikling i praksis (KUP) gennem en bevilling på 36 mio. kr. fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaals folkeskoledonation. Projektet har haft fokus på at styrke elevernes læring og trivsel ved at opbygge en refleksions- og feedbackkultur hos medarbejdere, ledelse og forvaltning på skoleområdet. Projektet er nu blevet evalueret af Danmarks Evalueringsinstitut (EVA). I evalueringen konkluderes det, at projektet har skabt et godt fundament for det videre arbejde med udviklingsindsatserne på skolerne, og at de positive resultater også er relevante for andre kommuner i landet.

Ny hjemmeside og arrangementer i september byder internationale tilflyttere velkommen til Lolland24.8.2021 06:05:00 CEST | Pressemeddelelse

Lolland Kommune har netop lanceret hjemmesiden newcomers.lolland.dk, hvor nuværende og potentielle internationale tilflyttere kan få information på engelsk om at bosætte sig på Lolland. På siden er der også mulighed for at få et overblik over de lokale arrangementer for internationale tilflyttere i september måned. Arrangementerne er planlagt som en del af den landsdækkende kampagne ”Welcome September”.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum