Landbrugsstyrelsen

Fra i dag kan virksomheder ansøge om støtte til privat oplagring af oksekød og ost

Del

Fra i dag kan for eksempel slagterier og mejerier ansøge om støtte til privat oplagring af oksekød og ost. Det sker efter, at EU-Kommissionen som følge af COVID-19 har åbnet for støtte til privat oplagring af landbrugsprodukter.

Virksomhederne har markant sværere ved at sælge deres landbrugsprodukter i coronatiderne. Det skyldes blandt andet, at de ikke kan afsætte varer til for eksempel restauranter. For at hjælpe erhvervet gennem krisen har EU-Kommissionen aktiveret støtteordninger, som giver slagterier og mejerier mulighed for at ansøge om at få støtte til privat oplagring af landbrugsprodukter.

Efter dialog med erhvervet åbner Landbrugsstyrelsen i dag ordninger, hvor slagterier, mejerier mv. kan søge om støtte til privat oplagring af oksekød og ost i minimum to måneder. Oplagringsperioder og støttesatserne til privat oplagring er fastsat af EU-Kommissionen.

- De nye ordninger giver virksomheder mulighed for at få støtte til privat oplagring af oksekød og ost, så de ikke brænder inde med det på grund af faldende efterspørgsel. Virksomhederne får dermed mulighed for at sætte det ud på markedet igen, når efterspørgslen igen stiger. Ordningen kan forhåbentlig bidrage til at hjælpe det danske fødevareerhverv gennem krisen, siger teamleder i Landbrugsstyrelsen Mette Justesen.

Støtten til privat oplagring er finansieret af EU. Landbrugsstyrelsen behandler ansøgninger fra de slagterier, mejerier mv. som søger om støtte til privat oplagring.

Ved privat oplagring opbevares varerne på et kølelager eller i et frysehus.

Fakta

Der kan søges støtte for privat oplagring af:

  • Oksekød fra dyr over otte måneder for en periode tre, fire eller fem måneder. Støtten er mellem 1.008 euro og 1.058 euro per ton kød afhængig af oplagringsperioden. Man skal minimim ansøge om oplagring af 10 tons oksekød.
  • Ost i mellem to og seks måneder. Man kan ansøge om støtte til privat oplagring af oste, der allerede er oplagret. Støttesatsen er på 15,57 euro pr. ton for faste omkostninger og 0,4 euro per ton per dag. Minimumsmængden per ansøgning er et halvt ton. I Danmark kan der ydes støtte til privat oplagring af 4.373 tons ost.

Kommissionens COVID-19 krisepakke omfatter støtte til privat oplagring af oksekød, ost, skummetmælkspulver, smør og fåre-/gedekød. Det er på baggrund af dialog med erhvervet vurderet, at der vil være interesse for at søge om støtte til privat oplagring af oksekød og ost i Danmark.

Nøgleord

Kontakter

Kontakt Landbrugsstyrelsens pressevagt på tlf. 41 89 25 07 eller presse@lbst.dk

Information om Landbrugsstyrelsen

Landbrugsstyrelsen
Landbrugsstyrelsen
Nyropsgade 30
1780 København V

+45 33 95 80 00http://lbst.dk/

Følg pressemeddelelser fra Landbrugsstyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Landbrugsstyrelsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum