Fra AAU-startupvirksomhed til Børsen Gazelle

DNASense blev grundlagt i 2014 af fire AAU-forskere med ambitioner om at se deres forskning mere direkte anvendt i industrien, og virksomheden har været i kraftig vækst siden da. DNASense kom i gang gennem leje af laboratoriefaciliteter på AAU. I dag har de adresse i den nærliggende NOVI forskerpark, men lejer også stadig faciliteter på AAU – og det er en stor fordel, både for virksomheden og for AAU.
- Vi er utrolig stolte af at blive udnævnt som Børsen Gazelle-virksomhed. Der er ingen tvivl om, at Aalborg Universitet har spillet en stor rolle i virksomhedens succes. Som ny virksomhed er det en stor fordel at kunne leje sig ind i allerede etablerede laboratoriebygninger, da det kan være en stor udgift selv at skulle investere i højteknologisk udstyr, som ofte bliver udnyttet meget lidt i opstartsfasen, siger Mads Albertsen, som er medstifter af DNASense og professor MSO på Aalborg Universitet.
Ud over kontorfaciliteterne på NOVI forskerpark holder DNASense til i laboratorierne på AAU’s Institut for Kemi og Biovidenskab, hvor virksomheden er tæt på studerende og et forskningsmiljø i verdensklasse.
- Vi er tæt på højt specialiseret arbejdskraft i form af både de studerende, men også ph.d- studerende og postdocs relateret til bioteknologiuddannelsen. Alle vores fastansatte er netop tidligere studerende eller ansatte fra AAU, og vi er på den måde også med til at fastholde og generere højt specialiserede arbejdspladser i Nordjylland. Gennem de sidste 5 år har vi blandt andet haft en del studerende ansat til at hjælpe med DNASense-projekter i samarbejde med de største danske bioteknologivirksomheder som Novozymes og Chr. Hansen. Det hjælper med at udvide de studerendes horisont og klæde dem på til det fremtidige arbejdsmarked, siger Mads Albertsen.
Hos ledelsen på AAU vækker udnævnelsen af DNASense som Børsen Gazelle-virksomhed også glæde:
- Det er rigtig godt gået, at DNASense efter bare fem år nu er kåret som Børsen Gazelle-virksomhed. Det at udklække startups med afsæt i forskning og innovation, er en del af AAU’s DNA. Og når forskning og teknologi også udmøntes i virksomheder i vækst, kan vi kun være stolte. Det må man sige, at DNASense er et pragteksempel på, siger Mogens Rysholt Poulsen, der er dekan på det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultet på AAU.
DNASense har pt 3,5 fuldtidsansatte og planerne for virksomheden er i løbet af det næste år at fortsætte den gode vækst som anerkendt R&D partner, der kan løse højt specialiserede DNA-opgaver, samt at flytte i eget laboratorie.
- Det er på tide at flytte helt ud og stå 100% på egne ben. Den tætte tilknytning til AAU- laboratorierne har været fantastisk i opstartsfasen, men på nuværende stadie giver det mening både økonomisk og identitetsmæssigt, at vi prøver at stå på egne ben, slutter Mads Albertsen.
Kontakter
Medstifter af DNASense og professor MSO på AAU, Mads Albertsen, tlf.: 2293 2191, Email: ma@bio.aau.dk
Pressekontakt, Institut for Kemi og Biovidenskab på AAU, Camilla Kristensen, tlf.: 9940 9905, Email: cakr@bio.aau.dk
Billeder

Links
Information om Aalborg Universitet
Følg pressemeddelelser fra Aalborg Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aalborg Universitet
Ny forskning: "Vi straffer mere, flere og hårdere"1.7.2025 14:15:10 CEST | Pressemeddelelse
Forskere fra AAU har for første gang kortlagt alle ændringer af den danske straffelov siden 1980. Resultatet viser over 900 lovændringer. De fleste ændringer har fundet sted efter år 2000 og har en skærpende karakter.
Forsker: Bonusklubber og nye regnemodeller kan redde den kollektive trafik1.7.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Vejdirektoratet vurderer, at det vil koste fire trafikdræbte mere hvert år, når 17-årige i dag får lov til at køre bil uden ledsager. Lektor Laura Bang Lindegaard fra Aalborg Universitet peger på nye økonomimodeller og bonusklubber som tiltag, der kan bringe busser og tog ud af den nedadgående spiral.
Undseelig fisk fra 500 mio. år gammel slægt fundet i stort antal i nordjysk bæk30.6.2025 10:09:54 CEST | Pressemeddelelse
Fisken stammer fra de allerførste hvirveldyr, der kom til verden før dinosaurerne. Navnet er bæklampret, og forskere fra Aalborg Universitet har fundet den lille fisk i stort antal i en nordjysk bæk, hvor den ikke tidligere er fundet.
Ny chatbot hjælper unge med at vælge det rette studie30.6.2025 05:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Forud for ansøgningsfristen til videregående uddannelser på kvote 1 den 5. juli er mange unge i syv sind over deres uddannelsesvalg. Aalborg Universitet præsenterer nu en ny AI-studievælger, som skal hjælpe unge i deres søgen efter den rette karrierevej.
Ny database fra AAU skal hjælpe myndigheder, virksomheder og andre med klimaberegninger26.6.2025 07:01:46 CEST | Pressemeddelelse
Et nyt gratis værktøj udviklet af forskere fra bl.a. Aalborg Universitet skal gøre det nemmere for en række organisationer at sikre bæredygtighed i deres arbejde
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum