Aarhus Universitet Natural Sciences

Fra 5-12. april samles Danmarks digitale eksperter på Katrinebjerg

Del
Fredag den 5. april byder Aarhus Universitet indenfor til Digital Innovation festival, som løber over de næste otte dage. Her industrispecialister, forskere og ambitiøse studerende mødes til halvanden uge med hacking, workshops, konference og karrieredag. Omkring 1500 personer som repræsentere universitet og 80 forskellige virksomheder forventes at deltage i festivalens mange spændende aktiviteter.

BYG, LÆR, MØD og REKRUTER er nøgleordene for AU Digital Innovation Festival, der skydes i gang med Danmarks største Hackaton. Fra den 5-7. april vil virksomheder og 300 studerende fra både ind- og udland mødes for at se hvor langt man kan komme med nye spændende koncepter og produkter, hvis man sætter ambitiøse studerende på opgaven.

Hvordan vinder man en Oscar som datalog? Hvorfor vil en flok ex-Google specialister laver et nyt operativsystem til Internet of Things? Hvordan bruger Vestas Augmented Reality? Hvordan ser teknologiudviklingen ud i Kina? Hvad er fremtidens udfordringer for blockchain? Det er nogle af de emner industrispecialister og forskere vil fortælle om på den digitale konference den 10 og 11. april. Her vil man bl.a. kunne møde Henrik Wann Jensen, æresprofessor på AU og stifter af Luxion, Christina Boutrup, Journalist og Kina-ekspert, Nicolaj Sonne, Christiane Vejlø og 25 andre specialister og forskere.

”Rundt omkring i forskningsmiljøerne og hos virksomhederne sidder nogle super spændende mennesker og arbejder med teknologi. Det er bare sjældent vi får mulighed for at høre deres historie, og derfor har vi inviteret dem til at komme og fortælle om deres resultater”, udtaler Thomas Riisgaard Hansen, en af ophavsmændene til konferencen og entrepreneur-in-residence på Aarhus Universitet.

Han forsætter: ”Vi har et stort ønske om at bringe forskning og industri tættere sammen, og det starter altid med at man mødes og lærer hinanden at kende. Vores mål med festivalen er at skabe dette møderum som kan være startskuddet til nye fremtidige samarbejdsrelationer”.

Den 10. april åbnes IT byen Katrinebjerg op for offentligheden når seks laboratorier, der arbejder med digital teknologi, tilbyder gratis guidede tours. Kom og bliv meget klogere på, hvordan universitetet arbejder med 3D-projektering, Virtual Reality og mange andre spændende teknologier.

Festivalugen afsluttes med en af landets største IT-karrieremesser der blev udsolgt på rekordtid – kun 24 timer og 47 minutter. 52 virksomheder var heldige at få en stand, deriblandt virksomheder som Systematic, Uber og Forsvarsministeriet. Her vil de deltagende virksomheder forsøge at overbevise de. 600 IT-studerende om at de skal komme og arbejde for netop dem.

AU Digital Innovation Festival afholdes fra fredag den 5-12. april, på Katrinebjerg, Finlandsgade 21-23, 8200 Aarhus N. Alle arrangementerne er på engelsk. Der er gratis adgang til de fleste af arrangementerne dog koster konferencen 350 kr. pr. dag. Tilmelding er nødvendig, da der er begrænsede pladser til mange af aktiviteterne.

Nøgleord

Kontakter

Thomas Riisgaard Hansen, Entrepreneur-in-residence og programkoordinator
Mobil 29 40 33 97 / thomas@cs.au.dk


Sofia Hedegaard Rasmussen, kommunikationsmedarbejder og projektleder på Katrinebjerg Karrieredag
Mobil 24 42 43 45 / sofia@cs.au.dk

Billeder

Links

Information om Aarhus Universitet Natural Sciences

Aarhus Universitet Natural Sciences
Ny Munkegade 120
8000 Aarhus C

8715 0000https://nat.au.dk/

Fakta: Bag Aarhus Universitet Digital Innovation Conference står fire IT-institutter på Aarhus Universitet: Institut for Datalogi, Afdeling for Ingeniørvidenskab, Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet og Afdeling for Digital Design og Informationsvidenskab. Festivalen er sponsoreret af Industriens Fond og Digital Hub Denmark

Oversigt over aktiviteter

5-7 april: AU Hack – Danmarks største Hackaton

8.-9. april: Vidensworkshops – 9 halv eller heldagsworkshops om bl.a. AI, Blockchain, Microservices, React og lignende teknologier

10-11. april: Innovationskonference – 30 speakers fra industri og forskningsverdenen vil give korte præsentationer inklusiv bl.a. Henrik Wann Jensen, æresprofessor på AU og stifter af Luxion, Christina Boutrup, Journalist og Kina-ekspert, Nicolaj Sonne, Christiane Vejlø.

10. april 17-20: Åben Katrinebjerg – 6 laboratorier giver rundvisning og der er mulighed for at møde uddannelser og nøglespillere på det digitale område

12. april Katrinebjerg Karrieredag (KDag) – Karrieredag hvor 52 virksomheder møder 600 IT-studerende fra Aarhus Universitet

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Natural Sciences

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Natural Sciences

Ny opdagelse viser, hvordan celler forsvarer sig i stressede situationer27.2.2024 11:23:23 CET | Pressemeddelelse

En ny undersøgelse foretaget af et internationalt forskerhold afslører, hvordan vores celler forsvarer sig i stressede situationer. Forskningen viser, at en lille ændring i det genetiske materiale, kaldet ac4C, fungerer som en afgørende forsvarer, der hjælper celler med at skabe beskyttende tilflugtssteder kendt som stressgranuler. Disse stressgranuler sikrer vigtige genetiske instruktioner, når cellen står over for udfordringer. De nye resultater kan hjælpe med til at vise nye metoder til at behandle sygdomme.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye