Beskæftigelsesministeriet

Fra 1. juli kan du få opsat pension udbetalt hurtigere

Del

Danskere får fra 1. juli lov til at bestemme mere over deres opsatte pension, hvis de udskyder pensionsalderen.

Folkepensionister får fremover mulighed for at få deres opsatte pension udbetalt hurtigere og mere fleksibelt. Det fremgår af et netop vedtaget lovforslag, der skal gøre det mere attraktivt at blive længere på arbejdsmarkedet.

Lovforslaget indebærer, at opsat pension fra 1. juli kan udbetales hurtigere. Pensionister kan fx vælge at få udbetalt et engangstillæg for det opsatte grundbeløb og et højere månedligt tillæg i 10 år – i modsætning til i dag, hvor det kun er muligt at få udbetalt opsat pension som et livsvarigt månedligt tillæg.

Det vil eksempelvis betyde, at en enlig person med ret til fuld folkepension, der udskyder sin pension i to år, kan få udbetalt en engangssum på 149.700 kr. samt et månedligt tillæg i 10 år på 17.600 kr.  Med den nuværende ordning kan den enkelte kun vælge at få et livsvarigt tillæg på 17.400 kroner om måneden.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- Vi kan heldigvis se, at stadig flere seniorer udskyder pensionsalderen, men vi skal fra politisk side gøre alt, hvad vi kan for at fastholde den positive udvikling.  Derfor er jeg rigtig glad for, at vi med udsigten til en hurtig udbetaling af opsat pension gør det endnu mere attraktivt at blive lidt længere på arbejdsmarkedet. Og jeg både tror og håber, at mange seniorer vil benytte sig af muligheden og få lidt flere penge mellem hænderne i deres første år som pensionister.

- I løbet af de næste 20 år vil aldersgruppen over 70 år vokse med cirka 50 procent. Det er derfor helt afgørende, at flere danskere vælger at blive et par år ekstra på arbejdsmarkedet, hvis vi skal bevare et stærkt velfærdssamfund og ikke overlade en regning til kommende generationer.

Lovforslaget er en del af udmøntningen af Aftalen om flere år på arbejdsmarkedet fra juni 2017, der blev indgået mellem regeringen og Dansk Folkeparti.

52.000 flere personer over 60 år arbejder i dag sammenlignet med for fire år siden.

Fremover kan pensionister selv vælge:

  1. Et højere månedligt tillæg i 10 år til grundbeløb og pensionstillæg
  2. Et engangstillæg for det opsatte grundbeløb + et højere månedligt tillæg i 10 år til pensionstillæg.
  3. Livsvarigt månedligt tillæg til grundbeløb og pensionstillæg.

I dokumentet nedenfor kan man se eksempler på udbetaling af opsat pension.

Det udbetalte engangstillæg for det opsatte grundbeløb vil ikke indgå i beregning af topskat.

Derudover bliver reglerne ændret således, at

  • Man have boet i Danmark, Grønland eller Færøerne i 9/10 af optjeningsperioden fra det fyldte 15. år og frem til tidspunktet for tilkendelse af førtidspension eller folkepensionsalderen.
  • Flygtninges optjening af ret til førtidspension harmoniseres.

Vedhæftede filer

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Ved Stranden 8
1061 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministerens kommentar til ledighedstallet for marts 20193.5.2019 10:12:40 CESTPressemeddelelse

Ledigheden i marts steg med 500 personer. Det svarer til en ledighed på 103.900 fuldtidspersoner. Dermed er ledighedsprocenten uændret 3,7 procent. Det viser den månedlige opgørelse fra Danmarks Statistik. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger: - Ledigheden er fortsat på et lavt niveau og har trods lille stigning været faldende i en lang periode. Siden juni 2015 er der kommet 21.100 færre fuldtidsledige. - Selv om vi fortsat har lav ledighed og høj beskæftigelse, skal vi ikke bare læne os tilbage og tro, at den hellige grav er vel forvaret. Tværtimod skal vi bruge de gode tider til at få alle med. Derfor er jeg meget glad for, at Folketinget netop har vedtaget at rydde ud i de mange stive regler og proceskrav på beskæftigelsesområdet til gavn for ledige og samfundet. - Samtidig har vi tidligere på ugen igen offentliggjort en ny rangliste over kommunernes indsats, så alle kan se, hvor gode de hver især er til at få folk væk fra offentlig forsørgelse. Jeg vil gerne opfordre ko

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum