Forsikring & Pension

F&P: Stærk aftale sætter punktum for tvangshævning af pensioner

Del

Ny kontanthjælpsaftale sætter en længe ønsket stopper for den tvangshævning, der har fundet sted af kontanthjælpsmodtageres pensionsopsparing. F&P glæder sig over, at et politisk flertal har løst problemet.

Gennem de seneste 24 år har ledige på kontanthjælp med den ene hånd skulle tvinges til at hæve pensionen og leve af den - og med den anden hånd samtidig pålægges at bygge ny pensionsordning. Men det er nu endelig slut med dagens politiske aftale.

- Det er gode nyheder for pensionsopsparerne i Danmark. Det er grundlæggende forkert, at nogle borgere er blevet straffet for at have sparet op til pension. Derfor er det en fantastisk nyhed, at politikerne har fjernet en utidssvarende regel og sikret, at det forsat altid kan betale sig at spare op til ens pension, fortæller Kent Damsgaard, adm. direktør i F&P.

Reglen, der blev indført i 1998, har betydet, at kontanthjælpsmodtagere efter 6 måneder skal hæve og bruge pensionsopsparinger, før de igen kan få kontanthjælp. Det er dog ikke alle, der skulle hæve pensionen og leve for deres opsparing. Det afhang af, hvilken type pension man havde. Også derfor er det virkelig godt, at den regel nu bliver fortid.

- Modstridende regler har tvunget kontanthjælpsmodtagere til at spare op og ned på samme tid. Det har været helt og aldeles urimeligt over for borgerne. Vores beregninger viser, at der alene mellem i perioden 2017-2019 blev hævet – og brandbeskattet - pensioner for mere end 200 mio. kr., fortæller Kent Damsgaard.

Kontakter

Nicolai Schacke, F&P, 24 24 04 02

Information om Forsikring & Pension

Forsikring & Pension
Forsikring & Pension
Philip Heymans Allé 1
2900 Hellerup

41919101http://www.forsikringogpension.dk

F&P er brancheorganisation for forsikrings- og pensionsselskaberne i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Brevkasse: Uvildige rådgivere fra Forsikringsoplysningen gør dine læsere klogere på forsikring14.6.2022 10:41:37 CEST | Pressemeddelelse

De fleste ved, at forsikringer er gode at have, men ved dine læsere, hvad der helt præcist gælder i enkeltsager? Har de fx styr på, om ulykkesforsikringen dækker, hvis man kommer til skade, mens man hjælper genboen med at klippe hæk? Hvad man skal være opmærksom på, hvis man har en dyr cykel og den bliver stjålet? Og om kaskoforsikringen dækker, hvis man en potentiel køber ikke kommer tilbage med bilen efter en prøvetur?

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum