F&P: Stærk aftale sætter punktum for tvangshævning af pensioner
Ny kontanthjælpsaftale sætter en længe ønsket stopper for den tvangshævning, der har fundet sted af kontanthjælpsmodtageres pensionsopsparing. F&P glæder sig over, at et politisk flertal har løst problemet.
Gennem de seneste 24 år har ledige på kontanthjælp med den ene hånd skulle tvinges til at hæve pensionen og leve af den - og med den anden hånd samtidig pålægges at bygge ny pensionsordning. Men det er nu endelig slut med dagens politiske aftale.
- Det er gode nyheder for pensionsopsparerne i Danmark. Det er grundlæggende forkert, at nogle borgere er blevet straffet for at have sparet op til pension. Derfor er det en fantastisk nyhed, at politikerne har fjernet en utidssvarende regel og sikret, at det forsat altid kan betale sig at spare op til ens pension, fortæller Kent Damsgaard, adm. direktør i F&P.
Reglen, der blev indført i 1998, har betydet, at kontanthjælpsmodtagere efter 6 måneder skal hæve og bruge pensionsopsparinger, før de igen kan få kontanthjælp. Det er dog ikke alle, der skulle hæve pensionen og leve for deres opsparing. Det afhang af, hvilken type pension man havde. Også derfor er det virkelig godt, at den regel nu bliver fortid.
- Modstridende regler har tvunget kontanthjælpsmodtagere til at spare op og ned på samme tid. Det har været helt og aldeles urimeligt over for borgerne. Vores beregninger viser, at der alene mellem i perioden 2017-2019 blev hævet – og brandbeskattet - pensioner for mere end 200 mio. kr., fortæller Kent Damsgaard.
Kontakter
Nicolai Schacke, F&P, 24 24 04 02
Information om Forsikring & Pension
F&P er brancheorganisation for forsikrings- og pensionsselskaberne i Danmark.
Følg pressemeddelelser fra Forsikring & Pension
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Forsikring & Pension
Skybrud - de gode råd før, under og efter27.6.2022 11:44:58 CEST | Pressemeddelelse
DMI har varslet voldsomt regnvejr især i Jylland. Forsikringsoplysningen guider til, hvad man kan gøre både før, under og efter skybrud.
Gode råd til en brandsikker sankthansaften23.6.2022 11:33:11 CEST | Pressemeddelelse
Forsikringsoplysningen: Sådan undgår du, at sankthansbålet løber løbsk.
Forsikringsbranchen forlænger igen: Gratis grænse-forsikring til ukrainske biler i Danmark22.6.2022 11:17:21 CEST | Pressemeddelelse
En samlet forsikringsbranche fortsætter hjælpen til flygtninge fra Ukraine, der kommer til landet i egne køretøjer. Tilbuddet om gratis grænseforsikring forlænges igen og denne gang frem til og med 31. august.
Brevkasse: Uvildige rådgivere fra Forsikringsoplysningen gør dine læsere klogere på forsikring14.6.2022 10:41:37 CEST | Pressemeddelelse
De fleste ved, at forsikringer er gode at have, men ved dine læsere, hvad der helt præcist gælder i enkeltsager? Har de fx styr på, om ulykkesforsikringen dækker, hvis man kommer til skade, mens man hjælper genboen med at klippe hæk? Hvad man skal være opmærksom på, hvis man har en dyr cykel og den bliver stjålet? Og om kaskoforsikringen dækker, hvis man en potentiel køber ikke kommer tilbage med bilen efter en prøvetur?
F&P: Særskat på tryghed er et politisk selvmål9.6.2022 13:14:05 CEST | Pressemeddelelse
Regeringen har sammen med et politisk flertal i dag indgået aftale om at indføre en ny særskat, som vil gøre det dyrere for danskerne at forsikre sig og spare op til pension. F&P kalder aftalen et politisk selvmål i en tid, hvor inflationen er på sit højeste niveau i 40 år. Nu hviler der et tungt ansvar på de ansvarlige partier for at begrænse særskatten mest muligt.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum