ADRA DanmarkADRA Danmark

Fortsat muligt at følge syriske børn i skole

Del

EU’s Humanitære Kontor har valgt igen at støtte ADRA Danmarks projekter i Syrien. Hjælpearbejdet indbefatter både skolebørn og civilbefolkningens adgang til rent drikkevand. Indsatsen beløber sig til knap 12 millioner kroner

Skolepiger fra en af de skoler, ADRA har istandsat (Foto: ADRA Syrien)
Skolepiger fra en af de skoler, ADRA har istandsat (Foto: ADRA Syrien)

Næsten 2,45 millioner børn i Syrien går ikke i skole, mens de børn, der har mulighed for skolegang, ofte bliver undervist i overfyldte klasseværelser og i bygninger med utilstrækkelig adgang til vand- og toiletfaciliteter, el og varme. Kort sagt; uddannelsessystemet i Syrien er overbelastet og underfinansieret.

Ifølge data fra UNICEF i begyndelsen af ​​2021 kunne en ud af tre skoler i Syrien ikke længere bruges, fordi de er blevet ødelagt.

”Derfor prioriterer ADRA Danmark i høj grad at hjælpe syriske skolebørn, og det arbejde kan vi nu fortsætte efter at have modtaget lidt over 11 millioner kroner fra EU’s Humanitære Kontor (ECHO),” siger Insa Deimann, humanitær koordinator i ADRA Danmark.

”Med penge oveni fra ADRA Tyskland og fra Danida kan vi nu bruge næsten 12 millioner kroner på at istandsætte skoler, finansiere undervisning og psykosocial støtte til skolesøgende børn, uddele skolematerialer og opkvalificere lærere. Indsatsen finder sted i Idleb, Hama, Lattakia og Rural Damascus. Vi er ret begejstrede.”

ECHO har støttet ADRA’s skoleprojekter i Syrien siden 2016, og indtil nu er 291 klasseværelser blevet istandsat med dertilhørende vand og toiletfaciliteter. 124 nye klasselokaler er på vej, og samlet 4.634 syriske børn bliver givet muligheden for at dygtiggøre sig på skolebænken takket være projekterne.

Skoleivrige børn
”Under mit seneste besøg i Aleppo by fortalte lederen for en skole, der for nylig var blevet istandsat, at ca. 600 elever var mødt op til undervisning, så snart skolen åbnede: Børn, der af forskellige årsager tidligere ikke havde været tilknyttet en skole. Aldrig har jeg set elever, der var mere begejstrede for at lære end dem,” fortæller Insa Deimann.

Børnene får adgang til psykosocial støtte gennem skolen; hvilket de ellers ikke bliver tilbudt, som landet ser ud nu. Det gælder børn med traumer efter krig eller en generelt belastende opvækst med fattigdom.

”Ved at muliggøre skolegang investerer vi ikke bare i deres fremtid, de er også mindre udsatte for vold og børnearbejde, og pigerne er mindre tilbøjelige til at blive gift væk i en for tidlig alder,” siger den humanitære koordinator.

Udover skoleprojekterne skal donationen fra ECHO til ADRA gå til vandforsyning og potentielt akut opståede behov for nødhjælp i Syrien.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Skolepiger fra en af de skoler, ADRA har istandsat (Foto: ADRA Syrien)
Skolepiger fra en af de skoler, ADRA har istandsat (Foto: ADRA Syrien)
Download

Information om ADRA Danmark

ADRA Danmark
Concordiavej 16
2850 Nærum

https://www.adra.dk/

ADRA Danmark er en stor international udviklings- og nødhjælpsorganisation.

Vores arbejde tager udgangspunkt i et kristent menneskesyn med næstekærlighed og respekt for det enkelte menneske i centrum. Vi arbejder for, at alle mennesker har lige ret, mulighed og håb for fremtiden.

Vi er en del af det globale ADRA netværk, som hjælper mennesker med nødhjælp og langsigtede udviklingsprojekter i mere end 115 lande.

ADRA Danmark er en uafhængig organisation, der støtter mennesker i nød uanset race, køn, seksualitet, politisk eller religiøs overbevisning.

Gennem partnerskaber med lokalsamfund, organisationer og regeringer når ADRA’s verdensomspændende netværk hvert år ud til millioner af mennesker.

Følg pressemeddelelser fra ADRA Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra ADRA Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum