Odico A/S

Første robotfremstillede kommercielle træbyggeri

Del

For første gang i Danmark er der blevet rejst et robotfremstillet træbyggeri til almindelig beboelse.

Det er lykkedes i kraft af et unikt samarbejde mellem Odico A/S, BRAV ApS, CS Byggefirma ApS samt bygherre Dennis Kassentoft Nielsen.

Rejsegildet fandt sted fredag eftermiddag i Odense, hvor byggeriet er blevet anlagt.

Samarbejdet har resulteret i et byggesæt, hvor konstruktionen blev udført og færdiggjort væsentligt hurtigere og mere præcist end ved konventionelt byggeri.

Formålet med det udviklede koncept er at effektivisere fremstilling af trækonstruktioner, og den nye metode muliggør, at teknologi og menneske taler sammen på en ny måde. Det medfører et mere effektivt og bæredygtigt træbyggeri.

En af de udfordringer, der kan være ved digital fremstilling, er at konvertere data mellem afsender og modtager. Her har Odico og BRAV udviklet specielle dataudvekslingsprotokoller, som giver en unik mulighed for at strømline produktionsgangen fra tegning til produktionsmodel og videre til
byggeridokumentation.

Odico har udviklet en metode som muliggør, at alle samlinger og snit til et træbyggeri udskæres og opmærkes automatisk af robotter. Herved sikres en hurtig og fejlfri ”on-site” montering af de færdige konstruktioner.

Metoden, hvor alle byggeelementer leveres færdigtilpassede, er allerede udbredt i blandt andet møbelbranchen, og den afprøvede metode har potentiale til at forandre småhusbyggeri.

Lars Olesen Civilingeniør BRAV ApS udtaler: ”Ved lade en robot udføre opskæring og opmåling af elementer, får man et byggesystem, som er hurtigt og nemt at udføre.”

Anders Bundsgaard CEO Odico A/S udtaler: ”Vi betragter det som en revolution i byggeriet, at man nu kan fremstille kommercielle træhuse som samlesæt, og resultatet taler for sig selv. En 50 m2 bygning i to etager, rejst af to mand på én dag –
det er formentligt en verdensrekord”

Byggeriet kan ses på Olaf Ryes Gade i Odense midtby. For flere billeder bedes henvendelse rettet til
Donya Abadi, tlf.: +45 30100374, e-mail: donya@odico.dk
Odense, den 9. november 2020

Yderligere oplysninger: CEO Anders Bundsgaard, tlf.: +45 22221235, e-mail: anders@odico.dk

Kontakter

Billeder

Information om Odico A/S

Odico A/S
Odico A/S
Oslogade 1
5000 Odense C.

+45 2222 1234http://www.odico.dk

Odico® er en pioner indenfor robotteknologi og digital fremstilling. Vores mission er at transformere den globale byggebranche.

Ved hjælp af teknologi øger vi effektiviteten og frigør branchens innovative potentiale.

Vi er en innovations- og udviklingsorienteret virksomhed. Således er vi involveret i flere forsknings- og udviklingsprojekter og vi rummer internationalt ledende ekspertise inden for robotløsninger og digital fabrikation.

Læs mere om Odico og se eksempler på vores mange cases på www.odico.dk

Følg pressemeddelelser fra Odico A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Odico A/S

Odico A/S modtager op til 750.000 kr. fra Realdania til robotdrevet reparation af støbeformspaneler12.1.2021 16:43:26 CET | Pressemeddelelse

Den danske og internationale betonbranche bruger i dag store summer på rengøring og reparation af støbeformspaneler til stedstøbning af beton. Bevæbnet med avanceret vision-teknologi og kunstig intelligens vil Odico A/S i samarbejde med den tyske virksomhed Sentin Gmbh udvikle verdens første robotsystem til automatisk reparation af formpaneler til betonstøbning.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum