MSC – Marine Stewardship Council

Første obligation med bæredygtigt fiskeri på markedet

Del

MSC (Marine Stewardship Council) og den norske SpareBank 1 SMN har udstedt den første grønne obligation for bæredygtigt fiskeri. Dette er første gang at det globale miljømærke MSC er integreret i en grøn obligation.

Finanssektoren har en afgørende rolle i at opfylde FNs Bæredygtighedsmål, hvor mål 14 handler om et levende hav. Sammen med MSC tager SpareBank 1 SMN nu teten ved at udstede en grøn obligation, der er baseret på bæredygtig forvaltning af fiskeriet

-        Vi ved at finanssektoren halter noget bagefter for såvidt angår bæredygtighed i havet. Derfor er jeg både glad og spændt over at se den første obligation, hvor MSC-certificering af vildtfanget fisk er en integreret og indbygget del af obligationen, siger Linnéa Engström, Programdirektør for MSC i Skandinavien och Østersøregionen.

MSC i den seneste tid oplevet at flere finansielle institutioner har kontaktet organisationen for at få rådgivning om f.eks. indikatorer for bæredygtigt fiskeri eller data relateret til bankernes virksomhedskunder. Dette indikerer, at presset er øget på hele den finansielle sektor for i højere grad at indarbejde bæredygtighed på linie med FNs bæredygtighedsagenda og FAOs adfærdskodeks for ansvarligt fiskeri.

-        Når finanssektoren er med ombord i bæredygtighedsarbejdet begynder pengene for alvor at rulle i den rigtige retning. Så det er begyndelsen på noget stort, siger Trond Barikmo, Treasury Manager, Sparebank 1 SMN

- - -

Til oktober står Norge som vært for den internationale havkonference ”Our Ocean”. MSC medvirker på konferencen sammen med norske partnere i en stor kampagne for bæredygtig fisk og skaldyr.

-        Our Ocean konferensen er en glimrende lejlighed til at vise lederskab inden for hav- og fiskerispørgsmål. Vi ser derfor frem til at arbejde sammen med vores partnere i Norden for at styrke bæredygtighedsagendaen, siger Linnéa Engström, MSC.

For yderligere information, kontakt:

Linda Sörnäs, kommunikationschef MSC Sverige, + 46 73-802 25 03, linda.sornas@msc.org
Linnéa Engström, Programdirektør MSC Skandinavien og Østersøregionen, +46 70-7333806, Linnea.Engstrom@msc.org

Nøgleord

Information om MSC – Marine Stewardship Council

MSC – Marine Stewardship Council
MSC – Marine Stewardship Council
Marine House, 1-3 Snow Hill
FC1A-2DH London

http://www.msc.org

Om Marine Stewardship Council (MSC)

Marine Stewardship Council (MSC) er en international Non-Profit organisation, der står bag MSC-mærket, der er kendetegnet af en blå fisk. MSC driver et globalt program, hvor vi samarbejder med vores partnere om at fremme bæredygtige fiskeriprincipper for fisk og skaldyr over hele verden. MSC blev etableret for 20 år siden og er i dag verdens mest anerkendte certificeringsprogram for bæredygtigt, vildtfanget fisk og skaldyr.

For at blive solgt med MSCs blå fisk skal fisk og skaldyr komme fra et fiskeri, der er certificeret af en tredjeparts certificeringsorganisation efter MSC´s fiskerimiljøstandard for bæredygtigt fiskeri.

Standarden sikrer:

  • At fiskebestandene er bæredygtige/er fra en sund bestand - der er nok fisk tilbage i havet for at reproducere.
  • At havmiljøet bevares, så det kan understøtte livet i havet.
  • At fiskeriet har implementeret effektive forvaltningsplaner, der sikrer at man hurtigt kan reagere ved ændringer i status quo.

Mere end 300 fiskerier i over 30 lande er certificeret i henhold til MSCs standard. Disse fiskerier står for ca. 15 procent af den globale fangst af fisk og skaldyr. Mere end 36.000 fisk og skaldyrprodukter verden over bærer MSCs miljømærke. For yderligere oplysninger besøg www.msc.org.

Følg pressemeddelelser fra MSC – Marine Stewardship Council

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra MSC – Marine Stewardship Council

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum