Lolland Kommune

Forslag til 'Plan- og udviklingsstrategi 2019-2030' sendt i høring

Del

Forslag til Lolland Kommunes nye plan- og udviklingsstrategi er sendt i høring. Alle kan komme med kommentarer og forslag frem til den 1. november 2019.

Forslag til 'Plan- og udviklingsstrategi 2019-30 - Lolland Lever Lever Livet'
Forslag til 'Plan- og udviklingsstrategi 2019-30 - Lolland Lever Lever Livet'

Byrådet vedtog torsdag den 29. august forslag til ny plan- og udviklingsstrategi for Lolland Kommune. 'Plan og udviklingsstrategi 2019-2030' sætter rammen for Lolland Kommunes udvikling frem til 2030. Den er det centrale strategiske og politiske styringsdokument i kommunen, herunder det formelle udgangspunkt for den kommende revision af kommuneplanen. 

Visionen for strategien er et stærkt Lolland, som i 2030 mentalt og geografisk er midtpunkt mellem Danmark og Tyskland, som har grebet mulighederne, skabt vækst og velfærd, og som har fået alle med. Hvordan den ambition kan gøres til virkelighed adresseres i fire temarer:

  • Femernforbindelsen og nye muligheder for Lolland
  • Det gode liv på Lolland
  • Vækst og udvikling
  • Social omstilling

Især Femern-forbindelsen har en fremtrædende plads, forklarer borgmester Holger Schou Rasmussen.

"Fremtiden tegner mere spændende end nogensinde. Med byggeriet af Femern-forbindelse står vi overfor et tiår, som vil forandre Lolland Kommune for altid og i en grad, som det kan være svært at begribe og forstå rækkevidden af. Det gælder i forhold til selve byggeriet af Danmarkshistoriens største anlægsprojekt, og de muligheder det giver. Og så handler det om tiden bagefter, og den nye placering, som den færdige forbindelse vil give Lolland - økonomisk, kulturelt og mentalt. Det er en tid, som vi allerede nu skal forberede os på", siger Holger Schou Rasmussen, som håber, at mange vil benytte sig af høringsperioden.

"Vi står overfor den største transformation, som Lolland har oplevet og vil opleve, og det er ikke længere et spørgsmål om, 'hvornår' byggeriet starter. Spaden til Femern-forbindelsen ér sat i jorden ved Rødbyhavn. Det er nu, det sker, og det giver os enestående muligheder, både under og efter byggeriet. Jeg håber derfor, at rigtig mange vil byde ind og være med til at sætte kursen for Lolland i årene, der kommer. Det er nu vi skal gribe de store muligheder og skabe det Lolland, som vi gerne vil have i morgen og i overmorgen", siger Holger Schou Rasmussen.

Hvor kan jeg læse planen?

Forslaget til plan- og udviklingsstrategi kan læses via www.lolland.dk/pus, ligesom trykte eksemplarer fra 6. september også vil være tilgængelige på bibliotekerne i Nakskov, Rødby og Maribo.

Eventuelle bemærkninger og indsigelser til planforslagene skal være modtaget senest den 1. november 2019. Høringssvar, ideer, kommentarer og forslag kan indsendes på 'Høringsportalen', der også kan tilgås via linket ovenfor. 

Borgermøde 21. oktober

Der afholdes borgermøde, hvor interesserede vil har mulighed for at få indholdet af strategien præsenteret.

Borgermødet finder sted mandag den 21. oktober 2019 kl. 17.00 i Bangs Have, Bangshavevej 23, 4930 Maribo.

Af hensyn til forplejning skal man tilmelde sig til borgermødet senest mandag den 14. oktober 2019. Tilmelding kan ske på kommunens hjemmeside www.lolland.dk/pus.

Om plan- og udviklingsstrategien

Plan- og udviklingsstrategien bygger videre på forrige planstrategi. Under titlen ”Lolland Lever Livet” foldes visionen for Lolland i 2030 ud, hvor Femernforbindelsen har skabt en ny geografi og Lolland Kommune har grebet mulighederne for at skabe et nyt, mere bæredygtigt Lolland.

Strategien består af fire dele:

En indledende del med Borgmesterens forord, visionen for Lolland 2030 og de strategiske principper, der beskriver strategiens overordnede målsætninger og principper, der skal arbejdes efter på tværs af udvalg og fagområder.

Strategiens hoveddel er fire temaer med indsatsområder som skal virkeliggøre visionen. Femernforbindelsen har en fremtrædende plads i strategien. Derudover er nogle af de centrale indsatsområder et styrket erhvervsliv, kvalificeret arbejdskraft, by- og boligudvikling, grøn omstilling, klimatilpasning og social omstilling.

Tredje del er en baggrundsanalyse, hvor Lolland Kommunes udvikling og nuværende situation gennemgås.

Endelig er der en del om revision af kommuneplanen, der beskriver de emner og områder i kommunen, som der vil blive indeholdt i en revision af kommuneplanens bestemmelser.

Den politiske behandling af forslaget

Beslutningen om at godkende forslaget og efterfølgende at offentliggøre og sende det i høring blev godkendt af alle partiet i byrådet undtagen Enhedslisten. Referat fra byrådsmødet kan ses her (punkt 3 på byrådets dagsorden 29. august). 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Forslag til 'Plan- og udviklingsstrategi 2019-30 - Lolland Lever Lever Livet'
Forslag til 'Plan- og udviklingsstrategi 2019-30 - Lolland Lever Lever Livet'
Download

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

'Nakskov 2030' ansætter programdirektør29.5.2020 10:00:00 CESTPressemeddelelse

I april måned blev Nakskov 2030 lanceret. Bag det ambitiøse udviklingsprojekt står Lolland Kommune, Realdania og A. P. Møller Fonden, som sammen har afsat 150 millioner kroner til initiativet, der de kommende år skal sende Lollands gamle købstad og industriby sikkert ind i fremtiden. Umiddelbart efter lanceringen blev stillingen som programdirektør for initiativet slået op, og efter en grundig ansættelsesproces med et stærkt ansøgerfelt kan man nu præsentere Tim Jeppesen som programdirektør for Nakskov 2030.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum