DI - Dansk Industri

Forslag om bedre universitetsuddannelser vækker glæde i DI

Del

DI siger ja tak til anbefalingerne fra regeringens Udvalg om bedre universitetsuddannelser, som skal sikre højere kvalitet på universitetsuddannelserne og dermed dygtigere kandidater. Samtidig roser erhvervsorganisationen udvalgets forslag om at gøre uddannelserne mere erhvervsrelevante – bl.a. ved at få de digitale teknologier og it-kompetencer mere ind i uddannelserne.

Udvalget foreslår bl.a., at studerende med en bacheloruddannelse får bedre muligheder for at komme i job 2-3 år, før de går i gang med en kandidatuddannelse. Det skal ske ved at forlænge det såkaldte retskrav – det vil sige studerendes ret til at blive optaget på en kandidatuddannelse til 2-3 år.

- Det er en god idé, at bachelorerne får mulighed for bruge deres uddannelse et par år på arbejdsmarkedet, før de eventuelt læser videre på en kandidatuddannelse eller en erhvervskandidatuddannelse. Det kan være med til at højne de studerendes forretningsforståelse og øge interessen for at vælge en karriere på det private arbejdsmarked, siger viceadm. direktør Kim Graugaard.

Udvalget foreslår også, at universiteterne skal tilbyde mere undervisnings- og vejledningstid til de studerende.

- Det er en rigtig god ide, fordi vi ved, at det har betydning for kvaliteten, hvor meget tid de studerende bruger på deres studier, siger Kim Graugaard.

Udvalget foreslår videre, at man skal se på det nuværende optagelsessystem til de videregående uddannelser.

- Der er ingen tvivl om, at vi har et godt og enkelt optagelsessystem i dag. Men uddannelser som ikke allerede har besluttet at indføre adgangskrav udover en studentereksamen bør indføre det. Omvendt bør man se på, om man kan finde alternativer, der hvor unge kan blive afvist selv med et karaktergennemsnit på eksempelvis 11, siger Kim Graugaard.

-Virksomhederne har behov for medarbejdere, der både er fagligt dygtige og samtidig har forståelse for den digitale omstilling, som er i fuld gang ude på virksomhederne og i resten af samfundet. Det er derfor helt rigtigt, at udvalget anbefaler en indsats for at fremme it-kompetencer og digitale teknologier i universitetsuddannelserne, siger Kim Graugaard.

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos pressekoordinator Bo Hjuler, tlf. 2328 4912, e-mail boh@di.dk

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1787 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Erhvervsfremstød skal sikre danske virksomheder billet til sydkoreansk vækstrejse5.3.2019 13:25:25 CETPressemeddelelse

Den 20.-22. maj 2019 deltager op mod 40 virksomheder i et erhvervsfremstød til Sydkoreas hovedstad, Seoul. Målet er blandt andet at styrke dansk eksport, særligt inden for bæredygtige teknologier, fødevarer, livstilsprodukter og sundheds- og velfærdsløsninger. D.K.H. Kronprinsen og Kronprinsessen står i spidsen for besøget, der markerer 60-året for diplomatiske relationer mellem Sydkorea og Danmark.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum