Carl Ras

Forretningsudviklingschef fejrer 25-års jubilæum i Carl Ras

Del

Mikael Holm har været på en lang virksomhedsrejse i Carl Ras med stillinger inden for både butikssalg, indkøb og forretningsudvikling. Engrosvirksomhedens fokus på udviklingsmuligheder og en familiær kultur, med høj tiltro til medarbejderne, har fastholdt ham i nu 25 år, hvor han har haft indflydelse på forretningens udvikling.

Vedhæftede fotos må frit benyttes til omtale af Carl Ras. Fotokreditering: Carl Ras.
Vedhæftede fotos må frit benyttes til omtale af Carl Ras. Fotokreditering: Carl Ras.

Der er sket meget på 25 år, siden Mikael Holm som bare 18-årig startede i lære som salgselevhos Carl Ras. Håndværksgrossisten bestod den gang af blot 2 engroscentre og ca. 40 medarbejdere i hovedstadsområdet, men i dag er virksomheden vokset til ca. 400 specialiserede medarbejdere fordelt på 22 engroscentre i hele landet og et hovedkontor i Herlev.

En tilfældig annonce i avisen fra Carl Ras, som søgte salgselever til sine engroscentre, blev Mikael Holms vej ind i firmaet.

”Jeg interesserede mig meget for at bygge og havde tidligere planer om at blive tømrer. Jeg var netop startet på handelsskolen og fandt det spændende, at jeg kunne kombinere interessen for at bygge med handel og engrossalg til professionelle håndværkere. Det kom efterfølgende til at præge min lange karriere i Carl Ras,” fortæller han og tilføjer:

”Den gang gjorde vi alting selv, så jeg fik mulighed for at prøve mange forskellige fagområder af i min tid som salgselev hos Carl Ras. Udover at ekspedere og rådgive kunder og hjælpe til med driften i butikken, skulle jeg fx også vejlede kunder på telefon, hente varer på lageret og udarbejde leverandøraftaler.”

Det førte til, at han efter sin elevtid blev ansat som disponent med ansvar for indkøb af nye varer til virksomheden. I nogle år var han også salgsassistent i Carl Ras’ engroscenter i Herlev, og i mere end 15 år arbejdede han i Carl Ras’ Indkøbsafdeling som både indkøber, kategorichef, teamleder til indkøb, afdelingsleder og koncern Indkøbschef.

I dag har Mikael Holm skiftet spor og arbejder som forretningsudviklingschef i Carl Ras med ansvar for udvikling og optimering af eksisterende og nye forretningsområder i virksomheden.

Har været hele vejen rundt i forretningen

Mikael Holm påpeger, at det har haft stor betydning for ham at få mulighed for at besidde stillinger, der dækker hele forretningen i Carl Ras:

”Jeg er ikke så begejstret for opgaver, der bliver for rutinepræget, så det har været motiverende for mig at få mulighed for at udvikle mig igennem mange forskellige stillinger i Carl Ras med varierende og interessante opgaver. Det gør også, at jeg efterhånden kender organisationen og forretningen ud og ind,” fortæller Mikael Holm og tilføjer:

”Det har samtidig været utrolig spændende at være en del af de markante forandringer, der er sket igennem tiden. Jeg har både været med til at opstarte nye engroscentre, implementere ERP system og bygge messer og varemærker op. Så jeg har haft indflydelse på virksomhedens udvikling og har været en del af nogle projekter, der har medført markante skift i forretningen.”

Stor værdi i at arbejde hos familieejet virksomhed

Da Mikael Holm afsluttede sin elevtid i Carl Ras, var ambitionen blot at blive i virksomheden i et par år for at få mere arbejdserfaring. Men det kom efterhånden til at betyde mere og mere for ham at arbejde for familien Rasmussen, som han mærkede investerede meget i sine medarbejdere.

Igennem sine 25 år i Carl Ras har han både været ansat under 2. generation og daværende ejerleder, Cai Rasmussen, og hans søn Gorm Rasmussen, som siden 2008 har været 3. generationsejerleder i Carl Ras.

”Jeg har altid følt, det var en virksomhed, der var værd at arbejde for med deres syn på både medarbejderne og deres tilgang til socialt ansvar, som i mange år har fyldt meget i virksomheden. Hvis man er villig til at tage ansvar, så får man det også,” fortæller Mikael Holm og tilføjer, at han hurtigt kom til at lære familien bag Carl Ras godt at kende:

”Da Cai Rasmussen i sin tid var direktør i Carl Ras, lovede jeg ham, at jeg ville komme til ham og fortælle, hvis jeg blev træt af mit arbejde, inden jeg søgte videre. Jeg holdt mit ord over for ham, ligesom han holdt sit ord over for mig og undersøgte nye muligheder i virksomheden for mig, når jeg kom til ham. Derfor har jeg skiftet afdeling flere gange og er med tiden også gået fra at være medarbejder til leder. Disse muligheder har haft stor betydning for, at jeg stadig er glad for at arbejde i Carl Ras efter 25 år.”

Mikael Holm påpeger videre, at han også har fået masser kompetenceudvikling igennem årene. Sideløbende med sit arbejde i Carl Ras har han både taget efteruddannelse i forhandlingsteknik, økonomi, en akademiuddannelse i ledelse samt en MBA.

”Jeg er taknemmelig for, at Carl Ras har investeret så meget i mig og mine evner, da det har givet mig værktøjer med i rygsækken, som er helt uundværlige. Mange andre skal ofte kæmpe en kamp for at få mulighed for kompetenceudvikling. Men her har det nærmest været et krav,” fortæller han.

Mikael Holm er 43 år og kommer fra Mørkhøj. Han bor i dag med sin kone og 2 børn i Viby Sjælland ved Roskilde. Når han ikke er på arbejde i Carl Ras, har han en stor passion for at lave mad, og han bruger tid på at dyrke sport, når tiden er til det.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Vedhæftede fotos må frit benyttes til omtale af Carl Ras. Fotokreditering: Carl Ras.
Vedhæftede fotos må frit benyttes til omtale af Carl Ras. Fotokreditering: Carl Ras.
Download
Download
Download
Download
Download
Download

Information om Carl Ras

Carl Ras
Carl Ras
Mileparken 31
2730 Herlev

https://www.carl-ras.dk/

Carl Ras er er en familieejet og værdibaseret engrosvirksomhed og en af de største leverandører af værktøj, beslag og arbejdstøj til håndværkere, institutioner og industrien. I dag består Carl Ras af 
22 engroscentre og et hovedkontor i Herlev med mere end 400 engagerede medarbejdere, en e-shop, apps til smartphone og iPad. 
 
Vi har også en vision om at være branchens bedste arbejdsplads og har siden 2010 deltaget i Great Place To Works konkurrence om 'Danmarks Bedste Arbejdspladser'. Senest blev vi kåret til Danmarks 2. bedste mellemstore arbejdsplads og 'Danmarks bedste arbejdsplads til inklusion 2022'. 

Følg pressemeddelelser fra Carl Ras

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Carl Ras

Familieejet virksomhed fylder 90 år: ”fortsat fokus på fremtiden med rødder i fortiden”1.9.2022 15:15:57 CEST | Pressemeddelelse

Meget er sket gennem årene i Carl Ras, der fra at være en lille værktøjsgrossist med en isenkræmmerbutik på Nørrebrogade i dag består af 22 engroscentre med mere end 400 engagerede medarbejdere. Men som familieejet virksomhed gennem tre generationer har de grundlæggende værdier altid været det samme: Medarbejderne skal have det godt på arbejdspladsen, så de på bedste vis kan hjælpe kunderne med at komme godt fra start på byggeopgaver.

Carl Ras vinder inklusionspris for at tage socialt udsatte i beskæftigelse18.3.2022 12:13:21 CET | Pressemeddelelse

Socialt ansvar har altid været en naturlig del af dna’en i Carl Ras, som i mange år har hjulpet socialt udsatte borgere videre på arbejdsmarkedet gennem samarbejde med kommuner i hele landet. Nu hyldes engrosvirksomheden med specialprisen ’Danmarks Bedste Arbejdsplads til Inklusion’ af analyse - og konsulentvirksomheden Great Place To Work©. Carl Ras får samtidig sin hidtil bedste placering som nummer 2 i konkurrencen om Danmarks Bedste Arbejdspladser® inden for kategorien ’mellemstore virksomheder.’

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum