ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransport

Forlæng gyldighed af obligatoriske EU-kvalifikations-beviser under Corona

Del

EU’s ministerråd skal tirsdag diskutere endnu en forlængelse af gyldigheden af de obligatoriske kvalifikationsbeviser for erhvervschauffører. ITD bakker op om international forlængelse, så længe kurser ikke kan gennemføres uden at forøge risiko for coronasmitte. Alternativt må Danmark gå enegang og forlænge beviserne for kørsel i Danmark.

EU skal i morgen tirsdag diskutere en forlængelse af gyldigheden på en række dokumenter og beviser indenfor transportbranchen. Det drejer sig blandt andet om de obligatoriske chaufføruddannelsesbeviser. Under normale omstændigheder skal beviserne løbende fornyes, men under coronakrisen har det været vanskeligt at gennemføre de obligatoriske kurser uden forøget risiko for coronasmitte. Derfor har man på både EU-plan og i Danmark tidligere haft forlænget gyldigheden af visse dokumenter. I Danmark har man senest forlænget visse beviser, der udløb inden den 31. december 2020 frem til den 28. februar 2021, mens forlængelsen på EU-plan kun var gældende for beviser, der udløb inden den 31. august 2020. Derfor mødes Transportgruppen i EU-Rådet i morgen for at diskutere endnu en forlængelse.

Meldingen fra Danmark bør være klar opbakning til forlængelse af gyldigheden af beviserne, og ITD opfordrer den danske transportminister, Benny Engelbrecht, til på mødet at tale for en forlængelse af beviserne på EU-plan. Hvis det ikke lykkes, bør ministeren i det mindste sikre, at de chauffører, der kun kører i Danmark, midlertidigt kan få forlænget gyldigheden af deres beviser uden at skulle tvinges på skolebænken under Corona-restriktionerne. 

- Det er klart bedst, at man bliver enige om endnu en forlængelse på EU-plan. Det burde ikke være vanskeligt, men skulle det mislykkes, bør ministeren sikre at de forlængelser, som man tidligere har besluttet og gennemført i Danmark, også kan videreføres for beviser, der udløber efter 31. december 2020. Samtidig bør ministeren også gøre sig tanker om, hvordan efterslæbet til sin tid kan indhentes, siger Carina Christensen, administrerende direktør i ITD.

Kontakter

Information om ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransport

ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransport
Lyren 1
6330 Padborg

7467 1233http://itd.dk/

ITD er en privat brancheorganisation for de professionelle transport- og logistikvirksomheder. Vi rådgiver og skaber netværk for vores 700 medlemsvirksomheder. Vi varetager transport- og logistikbranchens interesser politisk nationalt og internationalt. Vi giver samtidig medlemsvirksomhederne målrettede værktøjer, som gør en positiv forskel i den travle transportørs hverdag.

Følg pressemeddelelser fra ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransport

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransport

Pink trailere sætter trafiksikkerhed på agendaen28.1.2021 08:30:59 CETPressemeddelelse

Fokus på trafiksikkerhed er med til at redde liv. Derfor starter ITD en ny kampagne ”Bliv væk fra lastbilens højre fordæk” om højresvingsulykker og mere tryghed i trafikken. Kampagnen starter i dag og slutter til maj. 19 ITD-medlemsvirksomheder kører med pink trailere, hvor budskabet til alle trafikanter er, at de skal holde sig væk fra lastbilens højre fordæk. ”Bliv væk fra lastbilens højre fordæk” er en del af ITD’s nationale trafiksikkerhedskampagne ”Lastbilkaravanen”.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum