Turbine Forlaget A/S

Forfatter Vigdis Hjorth tildeles Carl Hammerichs Mindelegat

Del

Søndag d. 1. december uddeles Fondet for Dansk-Norsk Samarbejdes pris, Carl Hammerichs mindelegat. En pris, der gives til folk, der har har gjort et specielt og betydningsfuldt stykke arbejde for samarbejdet mellem Danmark og Norge.

I år modtager norske Vigdis Hjorth prisen, og fonden begrunder valget med ordene: "Den norske forfatter Vigdis Hjorth modtager prisen for sit forfatterskabs betydning i Danmark samt for den store indsats Hjorth har gjort på Fondets kurser for danske lærerstudenter i Norge og til Fondets dansk-norsk arrangementer i en årrække."

I år 2011 udkom den første af Vigdis Hjorths romaner på dansk. Turbine udgav Hjulskift og et par år senere udkom Leve posthornet! Men det er romanen Arv og miljø fra 2017, der gav Vigdis Hjorth sit store gennembrud. I år er romanen Lærerindens sang kommet på gaden.

Schæffergården i Gentofte danner ramme om overrækkelsen af mindelegatet ved et arrangement, der er åbent for alle. Ved overrækkelsen fejres Vigdis Hjorth ved en forfattersamtale med den danske forfatter Thomas Korsgaard og et eksklusivt uddrag af Den Norske Scene i Bergens teateropsætning af Hjorths roman Arv og miljø.

Nøgleord

Kontakter

Links

Information om Turbine Forlaget A/S

Turbine Forlaget A/S
Turbine Forlaget A/S
Balticagade 10 B, 2. sal
8000 Aarhus C

86 12 79 16https://turbine.dk/

Forlaget Turbine blev grundlagt i 2004.

Vores profil er bred, og grundtanken er, at vi ikke lader os begrænse af hverken genre, stil eller format – vores fokus er kvaliteten i den enkelte udgivelse.

Følg pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum